zgaga ali kaj? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

SSARA -> zgaga ali kaj? (27.6.2008 9:31:34)

Pred dvema mesecema naj bi imel zgago, jemal sem ultop, pa vse težave niso izginile ostal je občutek cmoka, ki se pojavi, pa spet izgine? Tako da tudi osebna zdr.ni točno vedela ali je to to ali ne? Občasno se mi pojavi tudi pekoč občutek na jeziku. Držim se diete, ki sem jo dobil po pregledu (računaln.diagnostika), diagnoza pri otorinolaringologui pa je kronično vnetno spremenjena sluznica v grlu, trenutnih znakov težav pa ni, izogibal naj bi se ledenim pijačam, gaziranim,... sam pa bi si želel da se tega občutka znebim. To pa je občutek cmoka, občasen občutek pekočega jezika. Kaj mi svetujete in kakšne imate izkušnje?! Ker nimam tipičnih znakov za kake hujše težave me nič ne mika, da bi šel še na gastroskopijo tudi zato, ker mi je otorinolaringolog dejal da sem zdrav in da naj me ne skrbi?

Majuska -> RE: zgaga ali kaj? (27.6.2008 11:10:10)

Pekoč občutek je, ker se kislina vrne nazaj v požiralnik. Meni so priporočali, naj se izogibam kavi in pravemu čaju, gaziranim pijačam, pekoči hrani, predvsem mi je bilo odsvetovano naslednje: vsi agrumi, paradižnik, čebula (razhudniki). Imeti moraš visoko vzglavje, ne smeš dvigovati težkih stvari in ne nosi oblačil, ki te preveč stisnjeno čez trebuh.

Upam da ti rupuruti pomagajo v skrajni sili ... toliko ti lahko pomagam glede same zgage oz. refluksa.

urška -> RE: zgaga ali kaj? (27.6.2008 12:04:54)

če je zgaga ti morjo antiacidi pomagat. torej rupurut, rennie, rutacid. 

natasarobi -> RE: zgaga ali kaj? (29.6.2008 19:54:10)

Jaz imam kronično vneto grlo in konstantno občutek cmoka v grlu. Zdravnica mi je rekla, da se bom navadla na ta občutek in da bo bolje. Kot so ti že pred menoj povedale punce se je treba izogibat določeni vrsti hrane in pijače (mrzlo, pekoče, zelo vroče, gazirane,...).

Moram rečt, da sem se navadila na vse skupaj in tudi občutek tujkl v grlu ne čutič več tako pogosto kot sem ga prej. Se pa izogibam predvsem mrlim stvarem, er se mi zdi, da mi je to najbolj škodilo.

Stran: [1]