druga nosecnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> druga nosecnost (27.6.2008 7:35:30)

Pozdravljeni.

Z dragim sva koncno po 7 mesecih prizadevanj zagledala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. Doma imamo 23 mesecev staro puncko. Prosim, ce mi lahko poveste tiste, ki imate podobno razliko med otroci, ce ste prvega otroka tudi dvigovale, ali ste bolj pazile? Ker nasa mala je se vedno zelo rada pri meni na rokah, pa se bojim, da ne bi bilo s prihajajocim otrockom kaj narobe.

(anonimna pa sem zato, ker je se prehitro, da bi razglasila svojo nosecnost. Upam, da boste razumeli).

Lep pozdrav

Blejka26 -> RE: druga nosecnost (27.6.2008 8:32:29)

pri meni je 22mesecev razlike in sem celo drugo nosečnost svojo prvorojenko nosila,dvigovala..ker je bila tako scrkljana,da ni hotela nič hoditi.Jaz sem potem dobila dimeljsko kilo-pruh zaradi dvigovanja,a mi je po porodu sama od sebe izginila.Glavno pa je bilo,da je bil otrok zdrav.Jaz mislim da ne bo nič narobe če boš dvigovala,saj je telo že navajeno tega napora..samo v mejah normale.in seveda čestitke za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

pety78 -> RE: druga nosecnost (27.6.2008 9:31:06)

Pozdravljena,

Najprej čestitike za nosečnost. [sm=bravo.gif]
Jaz sem svojega sina dvigovala, ker je vedno v vrtcu priletel k meni in hotel, da ga dvignem. In to vse do cca 32. tedna, ko je moja G ugotovila, da sem že malo odprta in da bi bilo fajn še malo zdržati. Takrat sem se pa res pazila, v vrtec sta ga hodila iskati tašča in tast, ponavadi se mu je tudi dalo dopovedati, da mi je zdravnik rekel, da ga ne smem dvigovati, ker imam dojenčka v trebuščku in ni bilo večjih problemov. Je pa res, da večkrat ponovi, da ko pa bo dojenček prišel ven, ga bom pa lahko. [sm=9nebesa.gif] Sedaj sem v 39. tednu in ga že tudi dvignem, ko ga nesem izpod tuša v dnevno sobo, ... Je ful vesel.
Saj ne moreš, da ga nebi, je pa fajn da to maximalno omejiš in si otroka recimo daš na krilo, ko sediš, da se malo pocartata.

mojsoncek -> RE: druga nosecnost (27.6.2008 9:49:20)

Pri nas je situacija podobna, Anze je star 25 mesecev, jaz pa sem v 19.tednu.

Dvigujem pa ga bolj ko ne samo takrat, ko je to nujno potrebno, ker bi se on kar nosil (po hisi, po parceli, na sprehodu, skratka povsod). Vedno mu razlozim zakaj ne in mu "v zameno" predlagam, da se vsede k meni v narocje ali da se kaj igrava in podobno. In pocasi pocasi se je umiril s svojim MENI MENI in ne steguje vec toliko rokice k meni.

No, ampak vedno ne gre in takrat ga pac dvignem oz. nesem.

ČebelicaMaja -> RE: druga nosecnost (27.6.2008 13:09:50)

Jaz sem 32.teden, moja čmrla ima pa 26m in 13 kg...pa jo še vedno vzdigujem, zdaj sem začela malo bolj pazit, pa vse delam bolj počasi, sicer pa mi je na pregledu Pušenjak rekel, da ni panike glede na UZ in naj pač dvigujem iz počepa zaradi hrbtenice in po občutku. Tako, da če je vse OK ni razloga za skrb.  Edino na sprehodu jo zaradi velikosti trebuha ne morem več nosit in ji razložim in je prav pridna, kot bi vedela kaj dejansko to pomeni.

Mesečnica -> RE: druga nosecnost (29.6.2008 10:32:45)

Pri nas bo kakšnih 16 mesecev razlike. Na srečo se je mali ravno takrat, ko sem ugotovila, da sem noseča in mi je bilo potem dva meseca ful slabo, začel plaziti. Zato sem ga že takrat navadila, da ga dvigujem le toliko, kolikor je nujno potrebno, drugače pa ga kar odložim na tla in sam šiba za mano. Zdaj je star 13 mesecev in itak najraje hodi ob opori (držimo ga za roke), tako da ga nosim le, če je res nujno. Dvigovanje mi je tudi že nekaj mesecev malo lažje, ker se sam postavi na noge (npr. v posteljici, ob kavču ipd.).

No, naš je kar lepo sprejel dejstvo, da ga mami pač ne nosi veliko (še sploh, če je zraven oči, babi ali dedi), se pa še vedno veliko crkljava - na kavču mi sam zleze v naročje ipd.

Pa še to srečo imam, da je naš mali bolj "lahka kategorija" in ima trenutno malo manj kot 10 kg - res ne vem, kako bi ga dvigovala in/ali nosila, če bi bil težji.

Stran: [1]