visok pritisk (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

miševi -> visok pritisk (24.2.2005 10:07:41)

Zanima me vaše mnenje, izkušnje, glede visokega pritiska. sem v 16. tednu nosečnosti. Pred nosečnostjo sem imela pritisk okoli 120/70, čeprav nisem suha. S pritiskom res nikoli nisem imela problemov. Na zadnjem pregledu so mi ga pomerili takoj, ko sem stopila v ordinacijo - bil je 160/90:(( (jaz pa še vsa zadihana od stopnic...). Ginekologinji sem omenila, da so mi ga izmerili takoj, ko sem prišla in so mi ga potem še enkrat - bil je 135/85. Vseeno me je dala na bolniško. Sedaj si ga merim doma 3x dnevno z umerjenim merilcem in ne preseže vrednosti 125 zgornji ali 85 spodnji (le-ta je največkrat 70). Vrednosti moram pokazati ginekologinji. Ali je imela že katera podoben problem - v amb. visok, doma v redu? Ali ste potem še morale biti na bolniški?

Ali je res, da dajejo kar neke tabletke proti visokemu pritisku? Kako vplivajo na otroka?

Hvala in lp.

Sara3 -> visok pritisk (24.2.2005 10:23:53)

Pozdravljena,

sama nimam "zaenkrat" takih problemov. Je pa imela moja prijateljica med :nosecka: takšne probleme. Pri G. visok pritisk, doma normalen. Tako, da so na koncu prišli do zaključka, da verjetno je to vedno, ko vidi "bele halje" :)- .Niso ji dali nikakršnih tablet niti na bolniško. Sedaj je pa srečna mamica živahnega 5 mesečnega fantka.
Sej pa ti bo že G povedal kako naprej, ko ji boš nesla pokazat vrednosti. Mislim pa, da če imaš drugače pritisk Ok ni razloga za skrbi.

SREČNO pa držim :miska::miska:

Lp, :metulj:

puri -> visok pritisk (24.2.2005 10:37:58)

Pri meni je blo isto in to pri obeh nosečnostih! Doma je bil pritisk vredu, tam pa visok, samo ker sem rekla, da je pri meni vedno tako in da si doma tut merim pritisk in je normalen, nisem dobila nobenih tabletk!

lp:)

CIPRESA -> visok pritisk (24.2.2005 11:04:04)

Miševi, to je povsem normalno,tudi meni ko stopim v zdravstveni dom začne vse hitreje delovat, srce mi kar nabija - logično, ker sem v skrbeh ali bo vse vredu ali ne - in tam ga imam vedno visokega, vedno okrog 150/80, ko pa pridem domov pa vedno okrog 120/80 - normalnega.

Praviloma bo moral sedet 5 min in se umirit preden ga merimo, ampak meni pri ginekologinji tudi to ne pomaga pomaga samo da grem vesela domov in da mi reče da je vse O.K., potem pa pritisk takoj pade na NORMAL.

Tko da se to nikar ne sekiraj in to ne pomeni da imaš visok pritisk ampak da si takrat malo vznemirjena.
Če ga imaš doma O.K. potem ni panike.

NinKa -> visok pritisk (24.2.2005 11:23:44)

Jaz poznam ta problem. Ko stopim v ordinacijo mi tist luft ne odgovarja in sem malo pred p....., kar posledicno dvigne pritisk.

tako sem ga imela navadno v ordinaciji 140/..ne vem vec koliko, aja dodajam po 1,5 ur cakanja (poletni cas v letu 2003!!)Zdravnik pa mi je pisal napotnice za na Dnevni kurativni center v LJ. Pa sem mu rekla da mam pritisk nizek, navadno mam zjutraj pred prvo kavo 90/60 kar je res nizko. Po jutranji kavi in zacetkom tega kaj navadno pocnem imam cez dan noramlnega 120/75. Pa tut nisem najbolj suha.

No, pa sem sla zaradi pritiska k svoji zdravnici pa mi je rekla, da mi verjame, ker pise v kartoteki, ampak da je moznost zaradi nosecnosti, da je malo visji. Svetovala mi je naj si naredim tabelo, kjer si naj 3 tedne redno merim (zjutraj, dopoldan, po kosilu, zvecer). Pa sem,.....G. je bil vesel ko je prisel do zakljucka, da imam ocitno sindrom belih srajc....

In to je to....ne se sekirat, ....sam ful ga opazuj, ker ce je res previsok, lahko ima posledice.....

joj sem se razpisala....

:sloncek::kuza::sloncek:

Anonimen -> visok pritisk (24.2.2005 11:27:07)

Pri meni teh problemov ni bilo, ker sem vedno najmanj dve uri sedela v čakalnici... Je pa to čisto normalno, kar se ti dogaja. Če bi meni na tak način merili, bi bilo isto. Škoda, da mi niso. Bi bila prav rada na bolniški.

petraCBU -> visok pritisk (24.2.2005 12:16:59)

Meni pa pritisk od nekdaj ful niha. Načeloma imam nizkega, včasih pa (celo povsem brez razloga) pa nenadoma poskoči in to čutim kot neprijetno razbijanje srca in šumenje v glavi. Seveda mi je dvakrat tudi v ordinaciji pokazalo visok pritisk (135/80), pa sem razložila, da tole sploh ne more biti relavantno. Sitno je lahko le to, da te nestalni pritiski lahko še precej poskočijo v zadnjem obdobju nosečnosti, ampak saj "dohtarstvo" skrbi za nas. Tudi tableti naj ne bi negativno vplivali na otroka.

miševi -> visok pritisk (24.2.2005 20:19:45)

Hvala.

Malo ste me pomirile. Glede da imam slabe izkušnje z zdravniki, gre verjetno res za sindrom belih halj. Bom videla, kaj bo v ponedeljek na pregledu.

LP

Stran: [1]