Sedež 15-36kg - zelo nujno, pomoč prosim (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


taška30 -> Sedež 15-36kg - zelo nujno, pomoč prosim (26.6.2008 12:40:37)

Prosim za pomoč, verjetno so bo tole slišalo butasto, ampak res ne vem.
Kupili smo Maxicosijev Rodi XR (15-36kg), ki se zapenja z navadnim avtomobilskim pasom, danes montiran, moram pa it potem po taveliko z njim.
Par stvari mi ni jasnih:
1. a se ta sedež nič ne pripne na sedež avta (tako kot se npr. 9-18kg s pasom), kar prosto stoji? Torej če močno zabremzam bo kar poletel naprej oz. a moram praznega tudi pripeti s pasom?
2. kako zapnem otroka? tako kot sebe? zg.del čez prsi in spodnji pod trebuh? Najbrž tako, a ne? Ali na spodnjem delu v bistvu sedi oz. je z njim pritrjen sedež (ga ima za ritjo)?!?
3. a je normalno, da če sedež prosto stoji (sredi sobe) in če se tamala usede gor (pa se ne vrže z vso silo), da se hrbtni del poleže povsem do tal? In se ga sploh ne da fiksirat, da se ne bi? V avtu je sicer Ok, ker je itak hrbtni del prislonjen, ampak vseeno?!? A je s tem sedežem sploh vse OK?

Men ni nič jasno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Navodil nima, smo ga naročili po pošti (po internetu) iz Baby centra, verjetno so pozabili dat navodila zraven.

Hvala za pomoč, hvala, hvala.

Lp, Taška




Anonimen -> RE: Sedež 15-36kg - zelo nujno, pomoč prosim (26.6.2008 12:53:09)

Lahko ti povem sicer za Cybexa, ampak je itak isti princip.

1. prosto stoji. Ko je sedez prazen, ne pade dol, ker imas itak varnostni pas zataknjen v tisti rezi na sedezu (vsaj Cybex to ima in ne dvomim, da MC ne bi imel)

2. Zapnes tako kot sebe, zg. del cez prsa in nad naslonjalom za roke, spodnji del cez trebuh in pod naslonjalom za roke.

3. Ja, hrbtni del zlo na hitro "pade dol", meni je to uspelo ze ob montiranju ven iz avta. Sicer pa tamal ni nikol sedel v sedezu izven avta.




taška30 -> RE: Sedež 15-36kg - zelo nujno, pomoč prosim (26.6.2008 13:03:38)

O, Ribica, hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Se pravi je vse v redu. Sem pač navajena na princip od 9-18kg.

Čeprav mi je vseeno čudno, da kar prosto stoji na sedežu od avta. Res je pas zataknjen v tisti reži pri rami, ampak pri kakšnem hudem zaviranju, ne vem če bo vseen ostal na mestu (prazen mislim)?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ampak najbrž so pri crash testih mislili na to?!?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Skratka, hvala.




MAŠKA -> RE: Sedež 15-36kg - zelo nujno, pomoč prosim (26.6.2008 13:06:51)

Tik pod vrhom naslonjala zadaj ima nek plastičen komad na gumici, ki se zatakne za vzglavnik avtomobila in ta ga drži, da prazen kar ne pade s sedeža.  V navodilih pa piše, da moraš tudi praznega vedno pripeti z varnostnim pasom. Če bi prišlo do hudega trka, bi nepripet sedež res lahko poletel naprej, kljub temu, da je pripet s tisto gumico.

Sicer pa otroka pripneš enako kot sebe.




Anonimen -> RE: Sedež 15-36kg - zelo nujno, pomoč prosim (26.6.2008 13:07:45)

Ostane, zagotovo - preverjeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Gre pa tudi meni na zivce, ker sedez takoj "razpade" in ga vcasih prav tezko v avto stlacim nazaj, ce pomagam mojemu pospravljat njegov avto ali pa ce kaj prestavljamo ipd.




Stran: [1]