|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tašča-jo ne prenesem
25.6.2008 21:40:07   
poli*
Evo punce, to je pa problem tega, da se tamladi selijo v hišo staršev/ tastov in tašč, ali pa v bližnjo okolico. Je logično, da ti začne nekdo iti na živce, če ga vidiš vsak dan in da posega v tvoje življenje (ti odpelje otroke). Js jo popolnoma razumem, ampak najbolje bo, da se odkrito pogovorš z možem/strokovnjakom, ker to ne pelje daleč. Nestrpnost se bo samo še stopnjevala in z vsakim dnem jo boš težje gledala.
Nekaj pametnih predlogov sem prebrala tudi zgoraj

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.6.2008 22:42:31   
ZmajTolovaj
Moja tašča je tudi osladna, da sladkorno dobiš, in meni grejo osladnosti tako na jetra, res ne prebavljam. Ona ni sposobna reč Ali mala spi, A boš dudo, Boš vodo, ne, vse je spančkati, dudika, vodika blablablabla skratka  user posted image   user posted image   user posted image .
Je pa res, da ne živimo skupaj, da niti slučajno ni vsiljiva, vedno čaka na povabilo ali - še boljš - prošnjo za večerno varstvo, jaz pa se s časom tudi učim tolerance oz. razumevanja, da ji je to pač edino veselje v življenju (ni ji bilo ravno z rožicami postlano).   Ne vem, v nekem trenutku mi je postalo vseeno za te stvari, sploh ko sva imela z možem par pogovorov. Ti ji lepo povej, da otrok ne vidiš veliko in da ju bo že videla, zdaj pa naj vas pusti pri miru.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
25.6.2008 23:18:15   
ronja
Hm, strinjam se s tabo, da so stiki enkrat na teden v načelu dovolj, vendar če živite tako blizu, potem verjetno ni smiselno gledat na vsako minuto, ker je normalno, da prideš pogledat, ko vidiš nekoga, ki ga imaš rad - to je čisto refleksno, ne da bi s tem karkoli hudega hotel.

Strinjam pa se tudi s tvojim možem, da bi morali imet oboji starši pravico enako pogosto videti svoje vnuke. Pač vsak po svojih možnostih, ampak v načelu imajo enake pravice.

Ne vem, če je to poporodna depresija, če sta otroka stara že 2 in 3 leta... Razen če je že ves čas tako...

PO moje je tu par problemov:
1.) največji problem je po moje to, da ji ne zaupaš... Zakaj je tako? je kdaj kaj takega naredila, kaj te odvrača?

2.) ja, res si ljubosumna nanjo. Verjetno je to zato, ker se zavedaš, da imaš zelo malo časa za svoje otroke in ga hočeš res maksimalno izkoristit in takrat braniš svoj teritorij kot medvedka... Kar je razumljivo... Če se hočeš znebit teh čustev, jo moraš poizkusit gledat z drugačnimi očmi in če ti je težko deliti otroke tisto malo skupnega časa, potem ji daj otroke takrat, ko te ni zraven.

Ena rešitev je, da greš delat za 6 urni delavnik in boš prej doma - ali pa 4 urnega. Je res razlika v plači, ampak denar ni tisto, česar se otroci spomnijo... Niti to, česar se boš spomnila ti čez 20 let... PO zakonu ti tak delovni čas pripada in ti ga firma MORA omogočit, ker imaš otroka starega do 3 leta.

Zakaj ne bi ona kdaj čuvala malih? Če ni v penziji, pa mogoče vseeno konča pred peto popoldne? In se zmenite, da ju ona prevzame pri tvojih starših in jih ima tisti dve urci, predno ti prideš in potem ju dobiš ti in ti ju nihče ne vzame.

3.) po moje bi bilo dobro, da bi ti z otrokoma delala nekaj, kar jima je strašno všeč, kar znaš samo ti in da vidiš iskrice v njunih očeh in se zavedaš, da si jih ti naredila: da dobiš tisto samozavest, da si ti njuna mami, ki jo imata najrajši in da je nobena babi ne more nadomestit... Potem se ne boš počutila tako ogrožena od nje... Moja ljuba tašča tudi ves čas govori, kako je mala "njena" in čisto njena itd. Jaz se samo smejim, ker vem, da bo vedno stegnila rokice k meni, če bom kje v bližini - če razumeš, kaj hočem povedat - mi ne gre do živega, ker itak vem, da ne misli nič slabega.

4.) fajn je, da se ne sekiraš preveč za malenkosti, ki jih delata drugače: da glede tega pač zaupaš. Moja tašča recimo v tej vročini pri 30 stopinjah mali daje gor termo nogavičke. Ampak jaz se za to ne sekiram - od tega tamali ne bo nič tako hudega, ni nevarno zanjo, kvečjemu ji bo malo vroče, to bo pa preživela... Ko sem to povedala lubiju, se je seveda smejal, ampak je rekel, da to pa mora uredit, pa sem mu rekla, da naj jo pusti pri miru. Ker je važneje, da ima ona občutek, da ji zaupamo in ne gledamo na vsako malenkost, če dela prav in je v bistvu važno samo to, da jo ima rada in da je ne ogroža (recimo pri moji mami imam vedno slab občutek, ker ima na terasi eno veliko betonsko stopnico, čez katero lahko mala pade... pravi,da jo skoz gleda, jaz bi pa vseeno rajši, da bi enostavno zaprla vrata na vrt... in glede tega se pa kregam, ker se mi zdi važno, da si mala ne razbije čebulice na tistem prekletem betonu... Oblači jo pa ona eno plast manj kot jaz, tašča pa vsaj eno plast več - to bo pa mala pač potrpela za svoje babice)

Torej po moje moraš res ugotoviti, zakaj ji ne zaupaš? Verjetno imaš za to kak razlog? Napiši, mogoče bomo kaj ugotovili... Ali je kdaj naredila kaj takega, včasih se malenkosti zelo usidarjo... Evo moja zgodba, ki se je srečno, zelo srečno končala, da ti da malo upanja:
KO sem prišla iz porodnišnice, je moja tašča seveda morala biti zraven (lubi je bil na službeni poti in se je vrnil zvečer) in če je že bila tam, sem jo prosila, da popazi malo, da grem lulat - in je pustila malo na previjalki, ker je šla v drugo sobo po dekico, da je ne bo zeblo! (Mimogrede, rodila sem 6.7. in bilo je vroče kot v pekluuser posted image ). Takrat sem bila čisto paf in bilo mi je grozno, ker sem videla, da ji ne bom mogla zaupat - jaz namreč zagovarjam to, da se OTROKA NIKOLI NE PUŠČA NA PREVIJALKI, tudi če je še čisto mali. Moja mala je bila zelo močna in čeprav se ni obračala, se je pa znala precej odrinit in za moje pojme bi lahko padla dol. Vsekakor pa nisem mislila tvegat pa čakat, kdaj bo pa znala se obrnit in past dol...

To sem tašči zelo zamerila (in še zdaj se mi zdi narobe in ne mislim, da je bilo to v zvezi s hormoni, še vedno isto mislim...) in njeno vsiljivost na začetku, spet polno malenkosti - recimo, da ji je hotela zadaj pazit glavico medtem, ko sem jo jaz preoblačila - pa sem malo preoblačila 8 dni v bolnici in mi to res ni bil problem... Počutila sem se čisto samozavestno s svojo malo, šla sem  dve materinski šoli in ibla dovolj dolgo v porodnišnici, da so mi bile vse te stvari čista rutina... Pač, imam rada, da mi ljudje zaupajo in točno tako sem ji tudi rekla...

Tako da smo imeli tudi težave, ampak na srečo je bilo pri meni malo drugače in se je srečno končalo - no, tu so razlike:
- taščo sem imela že prej rada in zdaj jo imam spet tako rada kot prej - vendar vem, da če se takrat lubi ne bi postavil za nas, je ne bi več imela rada, ker je širila svoj prostor vedno bolj... In jaz bi ji to zamerila in na koncu ne bi imela rada več ne nje, ne njega...
- tudi ona je mene imela rada in me imaš seveda še zdaj, vem, da ji je bilo kasneje hudo, ko sem se umaknila
- obe se tudi medsebojno spoštujeva, nikoli se nisva žalili, sploh se nisva nikoli skregali, ker imava pravilo, da vsak opravi s svojimi starši
- ljubi me je razumel in ko je videl, kako resne so stvari, se je postavil zame in postavil meje in to delal toliko časa, dokler ni razumela... (pa čeprav je jokala kot dež, najprej se sploh ni hotela pogovorit o tem, kar zjokala se je in stekla v drugo sobo in se drla "pusti me pri miru"... (pa je rekel samo, "mami, morava se pogovorit" in sta bila sama...), skratka vedla se je zelo otročjeuser posted image ...)
- Je pa res, da sem imela tehtne razloge in nisem pretiravala, hotela sem le, da se držimo dogovora - če bi ljubi rekel, da se mu zdi, da se moramo videt 3x na teden, bi se drugače zmenili, pa je sam predlagal, da se mu zdi 1x najboljše. Pa da lahko dobim svojega otroka nazaj v naročje, če ga hočem - saj ji user posted image nisem jemala kar tako, če je pa jokala, pa na začetku pač ne zaleže nihče drug kot mami (sploh če je lačna in se hoče podojit) in v isti sobi res ne bom poslušala, kako me otrok kliče, pa da ji ne pomagam... Tudi nisem hodila stran med dojenjem, nisem ji je jemala iz rok kar tako,... skratka sem se trudila, ampak dokler sem samo popuščala, je lezla dalje in dalje... in meni je bilo huje in huje, dokler se nisem zlomila in ko sem videla, da zato, ker sem jaz živčna, moja mala joka, sem imela vsega dovolj in takrat je lubi vse skup rešil.
- moji starši vidijo user posted image manj kot njegovi, ker je oče doma na primorskem, mami pa nima dosti časa zanjo - pa še oba delata, njegova sta pa v penziji
- mala bo šla v vrtec, to se mi zdi najboljše, je kar napor takle mali otroček in po moje ni glih za vsak dan za babice, tako je vsem najbolj prav

Ko je bilo hudo, sem napisala lubiju eno zelo iskreno pismo, da pač nekoga bo moral prizadet, pa če hoče ali ne, ker oboji ne bomo srečni na ta način in da mora nekoga izbrat, če ne naredi ničesar, je tudi izbral, ker sva prizadeti midve... takrat se je končno zavedel, kako stvari stojijo in je reagiral - prej sem mu sicer najprej nežno, potem bolj odločno povedala, nakar je on zelo v celofan zavito povedal svoji mami, kako naj bi bilo, vendar se ona ni umaknila, dokler ni zelo odločno postavil mej... Potem je bilo veliiiiko boljše, ker se je res ustrašila. Sem pa jaz ta njen trudi poizkušala "nagradit" in sem ji takoj dala user posted image v naročje, češ, da si želi k babici, recimouser posted image - in je kar zasijala...

Nekaj časa sem bila jaz še zelo prizadeta, ker sem bila resnično zelo zelo razočarana - taščo sem imela res zelo rada in čeprav se to zdi komu neumno, nisem tega pričakovala od nje - da me tako prizadane in kot da ji ni mar, kako se počutim - saj me je imela vendar rada... Najprej sem si namreč zamišljala, da bom hodila k njim na sprehode, da bo imela ona lahko čim več stika z vnučko,... Ampak potem, ko se mi je nekajkrat zgodilo, da ko sem prišla, nisem več mogla dobit user posted image nazaj,  nisem mogla it, ko bi hotela, se je kar obrnila in se delala, da ne sliši in ni dala otroka iz rok, ves čas je odnašala user posted image v drugo sobo, da jo bo imela samo zase... Enkrat je user posted image sploh grozno jokala in je ni in ni dala iz rok in takrat mi je počilo in nisem več šla tja brez mojega medveda, da me braniuser posted image . ker njemu se ipak ni upala nič rečt, ko je rekel, mami, daj otroka sem;)

Tako je bilo še zelo dolgo in nekaj časa sem se tudi čisto izogibala stikom, ker sem morala preboleti to razočaranje. Nisem hotela, da babi zato ne bi videla male, zato sem organizirala stvari tako, da sta bila mala in oči pri babici, medtem, ko sem jaz plavala. In vem, da ji je bilo takrat hudo, ker me dolgo ni videla, vem, da me je pogrešala in zdi se mi, da je tudi to malo pripomoglo k temu, da se je na koncu ona spremenila... Ker ko sem končno spet prišla tja, sta me bila oba s tastom zelo vesela, ni bilo zaigrano, videla sem, da sta me pogrešala (sta tudi povedala;) - čeprav sta ves čas videvala vnučko... Očitno je ugotovila, da tudi mene noče izgubit, da me ima kljub vnučki preveč rada...

Ker na začetku res ni bila pri sebi: čim je videla user posted image , se je začela kar trest, kot đanki... Ni prenesla, da bi imel kdo drug otroka, ves čas jo je hotela imeti v rokah, pa odnes stran, da jo bo imela zase... Ppovabila nas je na kosilo, pa ni hotela nikoli z nami pojest, ampak nam je dala kosilo in odnesla stran otroka. Midva sva želela, da je user posted image zraven v isti sobi in da vsi jemo, saj ona je čisto uživala zraven nas, tudi naj bi dobila vtis, da je to družina in da ko jemo, jemo skupaj... Tašča je živela samo in izključno za vnuke in zato, da jih vidi in ima v rokah (svakinja je imela iste probleme z njo kot jaz), vse bi nam naredila, samo da bi ji dali njen "fiks"user posted image . Samo jaz si nisem želela nobene pomoči, sploh pa ne, če bi jo morala plačevati z otrokom. Zame otrok ni plačilno sredstvo in ni nekaj, s čimer si polniš praznino v življenju. Midva je nisva tako naredila in ne bom pustila, da bi to bila komu drugemu, vsaj dokler lahko na to vplivam. Ker to ni ljubezen, ampak posesivnost. To ti pišem zato, ker se boš mogoče v tem razmišljanju našla in boš lažje razumela, kaj je tisto, kar ti gre na živce...

S tem, ko sem se jaz odmaknila, čeprav je nisem prikrajašala za vnučko, se mi zdi, da je ugotovila, da ne more v nedogled manipulirat z ljudmi - ker se bodo ali umaknili (jaz) ali skregali (njen sin=moj lubi;)...

Potem ko se je lubi pogovoril z njo in smo nekaj časa hodili tja samo vsi skupaj, pa se je nekaj premaknilo v njej in je začela iskati smisel življenja še drugje, vpisala se je na tretjo univerzo, zadnjič je celo prvič v življenju šla na izlet v tujino (prej je bila samo v službeno po bivši jugi..) kupila sta vikend,... Skratka, zacvetela je! Zdaj je veliko bolj srečna! In jaz ji z veseljem pustim svojo malo, ker vem, da je v dobrih rokah... Ji zaupam, ker vem, da kar se bomo zmenili, bo tako in ne teživa za malenkosti. Lahko dela marsikaj po svoje, kar je pa pomembno za zdravje, pa poveva, da naj bo tako in vedno razloživa zakaj, pa poizkušava najt kompromise (recimo mala ima čisto rada vodo in čaj za pit - ona pa bi ji dajala sok. Vem, da se otroci hitro navadijo na sok in potem nesladkanega čaja ne marajo več in vem, da ni dobro zanjo, da bi imela ves čas sok v steklenički, zato sva ji lepo razložila, da naj ima v steklenički vodo ali nesladkan čaj, če pa ji želi dati sok, ji ga lahko, ampak samo iz kozarčka...) Vedno se najde kompromis...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.6.2008 23:25:02   
Spark
Meta naj ti povem, da te čisto razumem. Pri meni je čisto ista zgodba. Oz. moji tamali sta stari ena 3l in druga 8 mesecev. Pa mi smo vsi v isti hiši. Mi spodaj, oni zgoraj.
Skratka, tašča mi gre na živce, ker nimamo 5 minut miru. No dokler smo v hiši nam kar da mir nas ne moti tako zelo. Ampak, samo da se spravimo za hišo na dvorišče je že na terasi nas kliče, pride dol. Tamalo takoj začne pestvati, pa čeprav je naša glih takrat čisto pri miru. Se zelo dere zraven, ker misli, da bo z visokim C zelo zabavala tamale. Skratka z vsako njeno pojavo mi kar slabo rata. Človek, se dobesedno ne more pred hišo niti na ležalnik vležti, ne da bi me ona gledala. Ko ona pride, in če grem kaj v hišo iskat, ona popoka tamale in kar gre gor k sebi. Včasih tamale ven peljem, zato da sta zunaj, ona jih pa takoj pelje gor v stanovanje.
Na živce mi gre, ko peljem starejšo v vrtec ali ko se vračamo, ali pa ko kam gremo, je vedno na balkonu, nam maha, se zraven dere ŽIVJOOOOO, adijoooo. Meni je prav muka.
Če mojemu kaj omenim, mi reče da sem tečna. Če jo hočem kdaj opravljati z mamico ali sestro mi rečeta da sem nesramna.

Meta, jaz se tudi včasih sprašujem zakaj sem taka. Ker prej ko ni bilo otrok me ni nič motilo. Jaz si želim, da sem jaz s svojo družino, njih pa res ne rabim videti vsak dan. Pa zdej še starejša hoče biti kar veliko časa pri njih. In potem mi še zaradi tega trmari. Sploh ne vem kaj naj. Razumem tudi to, da je ona mati mojega dragega. Ampak, jaz si ne morem pomagati. Ona mi gre na živce. Prav vesela sem če gredo kam na dopust. Ampak, zadnje leto sploh ne gredo nikamor.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 29
25.6.2008 23:33:46   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

Živjo!
Moj edini nasvet  za začasno rešitev tega problema bi bil, da izkoristi pozitivne strani tega 'vsiljevanja'. Kot je morda npr. ta, da si takrat vzemi čas zase - pojdi k frizerju, na tečaj,...kamorkoli..poskrbi zase, saj bo tko ali tko tašča za tvoje otroke. Poglej na to z druge strani - vzemi to kot prednost.
Dolgoročno gledano pa se o tem pogovori s svojim dragim. Razloži mu. Skupaj pojdite na počitnice, sami, pa se na lep način pogovorita o tem. Jaz bi se. 

Se strinjam. Še ne več kot teden nazaj sem odprla zelo podobno temo. Tudi jaz svoje tašče ne penesem. Pač, stvar je taka, da ti ne morejo biti vsi ljudje všeč. Meni ona ni in pika. Redkokdo mi je antipatičen, ampak tisti, ki mi je, mi je zelo. In da bi jo imela v sosednji hiši...bog mi pomagaj!!!

No, tudi jaz sem si rekla, da bom izkoristila te takoimenovane pozitivne strani in bom med njenimi obiski uredila stanovanje, šla na shopping, k frizerju, kolesarit, knjigo lahko berem, surfam po netu in se koneckoncev tudi učim, saj imam še 2 izpita za narest.

Tako da, poišči koristne plati in boš vidla, da ti ne bo šla več toliko na jetra. Če pa te moti to, da nenapovedano pride in otroke odpelje, ji to povej. Sej bo razumela.  Danes delamo cele dneve in s takim tempom si z otrokom 3 urce na danuser posted image . Dogovori se z njo, da bi rada imela to planirano in da ti napr. pove, da bi pojutrišnjem prišla mimo in vzela otroke, ti pa razmisli, kako lahko tiste 2-3 "proste" urice izkoristiš zase. Dialog, ker druge rešitve pri vas ne bo, saj ste sosedi...

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 30
25.6.2008 23:43:16   
lelaval
Rada bi dodala le to, da če bi sama imela možnost biti le 2 uri na dan z otrokoma, bi tudi meni šlo močno v nos, če bi jih tašča (ali moja mama) v tistem času vlačila k sebi. Lahko je z nami in bomo se igrali skupaj ali pa gremo vsi tja. Nikaor pa ne otroka sama, vsak dan, in ravno v času kvalitetnega preživljanja časa z mano

Tole je pa komentar na mestu!

Se podpišem pod zgoraj napisano.
Kaj pa, če bi se pogovorila s taščo in tvojimi in bi vsake porabila za varstvo - kak teden tvoji, kak teden pa tašča - pa bi tisti 2 urci potem sama preživela z otroci- in verjemi, da tašča ne bi kar letela za vami ven po tem, ko bi jih že celo dopoldne pazila.

Spark - tebe popolnoma razumem. Tudi moja tašča je bila ista (pri prvih 2) - enostavno je rekla, da ona je !2 otroka gor spravla" in boljše ve, kot jaz, kako se dela z otroci. In nismo niti prdnit mogli, da ne bi zraven kaj dodala. Ampak res vse je mislila, da ona najboljše ve. Mene je čisto s tira vrglo, ko smo se odpravljali kam, pa je prav čakala za vrati, skočila ven in že kaj pripomnila. Otroka nikoli nista bila prav oblečena, nobeni čevlji niso bili dobri, če sem z njimi brala ni bilo vredu, če smo šli na lutke prav tako ne. Potem pa sva ji rekla, da naj neha vsiljevat svoje mnenje glede teh stvari. Je par let bil mir,ker se je odselila, zdaj po 3 letih pa večjima dobesedno gnjavi po telefonu, da naj prideta k njej, pa bla bla bla - ampak ji sama ne moreta dopovedat, da so občasni obiski zanju popolnoma dovolj, ostalo pa imata raje svojo družbo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 31
26.6.2008 0:01:03   
lex
Jaz te popolnoma razumem. S tem, da i živiš v svojih hiši, jaz pa v njeni. Danes ko ju ni bilo doma sem bila sproščena, drugače samo čakam kdaj mi bosta potrkala na vrata, Aleks nikamor noče takoj ko zagleda dedija,................. Pa sta ogromno z njima. Ona nekako nima filinga za pomoč (sem 3 noseča čisto na koncu, pa bi mi prav prišlo, če bi mi jih kdaj pomagala spravit v posteljo), vse ji morem s prstom pokazat,... ko pride moja mama ji ni treba nič rečt. Evo čez 11 dni imama PDP in ona je danes vprašala kaj moji otroci jedo za večerjo, čeprav ve da jedo vse in kako poteka. Če bi bila tista prava mama s filingom bi to poznala že davno, ker bi mi pomagala, da ne omenjam gradnje. Skratka ne znajde se, pa je imela svoje 4 otroke. ko nas pa na cesti sreča je pa tako sladka,... da dobiš sladkorno. Res nisem takšna, da bi ji za vsako stvar rekla, če mi pomaga - včeraj sem sama nosila ful težko lavorje vode, da sta se lahko mala dva kopala ona je pa zgasnila,... Pa še v ponedeljek sem skoraj dobila od G nujno napotitev v P. Na njenega moža se 100x lažje zanesem in mi več pomaga. jaz požrem slino, nabašema mala dva in gremo na sprehod, ker enostavno ne morem bit pred hišo, ker se ne morem igrat z lastnimi otroci ker se vedno vtakneta zraven.
Mene kar strese ko slišim, da hodita po zgornjem štuku in komaj čakam, da grem od bajte v svojo (ki je pa tudi par metrov oddaljenauser posted image )

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Neposredna povezava do sporočila: 32
26.6.2008 8:28:28   
ronja
lex, nekateri ljudje so malo bolj prestrašeni, ne upajo kar naredit, kot tvoja mami, ker ne vedo, kako kaj delaš - vsaj tako se mi zdi po tem, ko si napisala, da te je spraševala, kaj otroci jedo... Moj oče recimo bi mi vse pomagal, ampak seveda nima pojma in vse vpraša - ampak to lahko gledaš pozitivno: veš, da bo vse tako, kot boš ti rekla in ti ne bo nihče skakal v zelje pri vzgoji...

Če ne rečeš za pomoč, se ne smeš jezit nanjo, da ti je ne nudi... S taščo si nista tako blizu, da bi ti lahko želje iz oči brala kot tvoja mami, ki te pozna. Če boš rekla, ti bo po moje rade volje pomagala... Te razumem, da nočeš prosti za pomoč, jaz tudi nisem hotela, ker se nisem hotela počutit kaj dolžna, vendar se nisem jezila, če mi potem kdo ni pomagal... Mogoče ti bo tako lažje...

Po moje je sploh v takih primerih res najboljše, da imajo babice otroke takrat, ko jih starši ne morejo imeti (navadno imajo vseeno malo več časa: nekateri so že v penziji, drugi imajo bolj fleksibilen delavnik, tretji pa službo bližje ali kar na domu...). Tako babice dobijo tisti svoj čas z vnučki in so zmatrane od tega in te gotovo pustijo popoldne pri miru, da se sama z njimi ukvarjašuser posted image . Odkar našo babico (taščo) večkrat porabiva za čuvanje tamale, se mi zdi, da ji je to čisto dovolj. Poizkušava pazit, da ne bi bilo preveč, ampak čez poletje je pač treba malo seštukat, ker še ni vrtca, hvalabogu, da lahko. Jeseni bo zanjo verjetno malo kriza, ampak bova izkoristila kako soboto, da bova dala malo tja za par urc, pa medtem urejala stanovanje, se cartala, šla kam... Saj za user posted image je fino, da preživi kvaliteten čas s starši in z babicami, če to lahko dobi, je superuser posted image . In zaradi par ur na teden naju ne bo imela nič manj rada... Važno je, koliko se lahko zanese nate, vsaj po moje - jaz sem imela vedno rajši očeta, pa je bil precej manj doma kot mami... Še vedno se lahko nanj bolj zanesem.

Meta, mogoče če bi kak vikend dala otročke tja za par ur, da je sama z njima, bi vedela, da bo to samo njen čas z njimi in bi ti dala sicer bolj mir (sploh če ji razložita, oz. najboljše da ji to tvoj lubi, da je tisto njen čas, te urice popoldne pa tvoj čas). Vidva bi pa lahko imela nekaj kvalitetnega časa drug za drugega, ki vedno prav pride...

Ne vem vaše situacije in mogče bi bilo fino, da napišeš, ali je možno, da bi kdaj tašča varovala maladva, medtem, ko sta vidva v službi. Če ona še dela, pa mogoče prej konča, lahko tako rešite problem. Pa še ti si prihraniš eno pot do tvoje mami... Ni fino, če se počutiš ogrožena, da ti bo speljala otroke in da te je strah, da bi te nadomestila in da ti krade tvoj čas z njima... Ampak to se da spremenit, sploh če si iskrena z možem in on z njo...

Res, pri nas so se nenapovedani obiski in tisto siljenje, da bo prišla na vsak način in če bom 10x rekla, da ne bi želela, da ravno zdaj pride, bo vprašala pa žše 10x, dokler ne bom popustila... NO, vse to se je lepo nehalo, ko ji je lubi dovolj odločno to parkrat povedal in od takrat dalje ji tudi jaz veliko rajši pustim tamalčko, ker nimam več tistega posesivnega občutka, da jo trga od mene in da bo šla čez vse, samo da jo bo imela... In potem gre vse na gor!user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 33
26.6.2008 9:30:07   
mojamura
uff...jaz te pa čisto razumem. tudi sama delam do 16.00 in pridem domov okrog pol petih (ker moram še po malega v vrtec) ko pridem na dvorišče je seveda ona tam ali pa tast, pa mali več sploh noče gor, da bi se vsaj preoblekel.

nekdaj sem se sekirala zaradi tega, mi je šlo vse tak na živce, da lahko samo popi***zdiš. NE vem kda sem se nehala žret zaradi tega, ker vidim da ne morem vplivati na vse. tako, da zdaj tudi jaz izkoristim čas ko je mali pri babici za druge stvari

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
26.6.2008 10:00:41   
smigli
Jaz te razumem. Imaš malo časa, ki ga lahko posvečaš otrokoma in posledično ga braniš kot zaklad. Jaz v temu ne vidim nič tako zelo problematičnega, da bi celo morala na posvet k strokovnjaku.
Tudi meni ne bi pasalo, da bi mi neprestano posegala v mojo družino.
Ne, enostavno se ne strinjam, da nekdo pod krinko pretirane prijaznosti, lahko počne po mili volji kar si želi in gre preko vseh mej. Dejstvo je, da je gospa tečna, vsiljiva in nespoštljiva in tebe to zelo moti, vest te pa peče ravno zaradi njene "dobrote in razpoložljivosti". Veliko lažje in brez slabe vesti, smo jezni na ljudi, ki so "slabi".
Nekateri enostavno ne razumejo, da si nismo vsi enaki in imamo radi zasebnost. Vse ima svoje meje, to da tvoji starši varujejo otroka in jih posledično več vidijo, ne opravičuje dejstva, da ima ona pravico da se vsak dan pojavi na vaših vratih.
Mož se pa  normalno brani, ker tega ne doživlja kot poseg v zasebnost in se počuti osebno užaljenega (napadenega), ker gre vendar za njegovo mamo.

Glede na to, da živite v neposredni bližini, ti svetujem, da se lotite problema sistematično, predvsem brez hude krvi.
Na tvojem mestu bi predlagala (da potešiš njeno željo po vnukih), da si s tvojimi starši izmenično deli varstvo, en mesec pri enih en mesec pri drugih. Temeljito bi se tudi pogovorila z možem in mu na zelo lep način povedala, da nimaš nič proti njegovi mami, da ti je dragocena njena skrb za vnuke, vendar že nekoliko preveč moteča. Konec koncev, se s tem obremenjuješ vsak dan in tratiš energijo in živce. Skušajte ji predočiti to, da bi želeli več zasebnosti, naj se z njo pogovori sin. Povejte, da jo imaste radi, da je del vas, vendar prevelik.

Srečno!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 35
26.6.2008 10:07:17   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

Jaz te razumem. Imaš malo časa, ki ga lahko posvečaš otrokoma in posledično ga braniš kot zaklad. Jaz v temu ne vidim nič tako zelo problematičnega, da bi celo morala na posvet k strokovnjaku.
Tudi meni ne bi pasalo, da bi mi neprestano posegala v mojo družino.
Ne, enostavno se ne strinjam, da nekdo pod krinko pretirane prijaznosti, lahko počne po mili volji kar si želi in gre preko vseh mej. Dejstvo je, da je gospa tečna, vsiljiva in nespoštljiva in tebe to zelo moti, vest te pa peče ravno zaradi njene "dobrote in razpoložljivosti". Veliko lažje in brez slabe vesti, smo jezni na ljudi, ki so "slabi".
Nekateri enostavno ne razumejo, da si nismo vsi enaki in imamo radi zasebnost. Vse ima svoje meje, to da tvoji starši varujejo otroka in jih posledično več vidijo, ne opravičuje dejstva, da ima ona pravico da se vsak dan pojavi na vaših vratih.
Mož se pa  normalno brani, ker tega ne doživlja kot poseg v zasebnost in se počuti osebno užaljenega (napadenega), ker gre vendar za njegovo mamo.

Glede na to, da živite v neposredni bližini, ti svetujem, da se lotite problema sistematično, predvsem brez hude krvi.
Na tvojem mestu bi predlagala (da potešiš njeno željo po vnukih), da si s tvojimi starši izmenično deli varstvo, en mesec pri enih en mesec pri drugih. Temeljito bi se tudi pogovorila z možem in mu na zelo lep način povedala, da nimaš nič proti njegovi mami, da ti je dragocena njena skrb za vnuke, vendar že nekoliko preveč moteča. Konec koncev, se s tem obremenjuješ vsak dan in tratiš energijo in živce. Skušajte ji predočiti to, da bi želeli več zasebnosti, naj se z njo pogovori sin. Povejte, da jo imaste radi, da je del vas, vendar prevelik.

Srečno!

Se popolnoma strinjam s tem.

Je pa tako, da tudi če bi pla k strokovnjaku, je možno, da bi ji točno to povedal.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 36
26.6.2008 10:24:45   
qwasy

[/quote]
je tako hudičevo osladna, da bi za vsakega se iztrošila na račun sebe, da vidi smisel samo v gospodinjenju - nima ne prijateljic, samo moža in dva odrasla otroka
[/quote]

A je že kdo pomislil, da strokovno pomoč rabi tašča, ne Metaa? Meni se utrga, da tak osebek pride vsak dan k meni ... ja, na koncu bi verjetno res jaz rabila psihiatra.

ojej!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 37
26.6.2008 12:13:06   
florecita
Jaz tudi svoje ne prenesem, ker je pa resuser posted image  v človeški podobi, bi pa drugače takoj zamenjala za tvojo, pa bi jo potem znala bolj cenit.

mislim, da ti ne želi nič slabega, ne tebi ne tvoji družini, in hvala bogu če želi biti z otročki in jih merkat. Izkoristi ta čas za kaj pozitivnega, zase. Saj ni to vsak dan kot praviš.
Veš, eni nimamo take sreče. Jaz osebno ne morem dat otroka za pol ure nikomur od žlahte, ker enostavno nimam možnosti. Pa se z vsemi super razumemo samo s taščo ne.  Naš user posted image  jo vidi morda 1x na 3 mesece, pa še to ?
O.K. to je druga zgodba.

Tebi pa svetujem, da se zaradi tega ne kregaš z njo, ker to ni noben razlog za karkoli.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
26.6.2008 12:52:05   
ključek
Tudi meni ne bi pasalo, da bi mi neprestano posegala v mojo družino.
Mož se pa normalno brani, ker tega ne doživlja kot poseg v zasebnost in se počuti osebno užaljenega (napadenega), ker gre vendar za njegovo mamo.

Srečno!

se podpišem!!!

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 39
26.6.2008 13:13:45   
Piruri
Kot da bi brala mojo zgodbo...
Pri nas je pa ta problem takšen, da se tašča vsiljuje preko vseh mej, ker z otrokom dela kot, da mu je mama one in ne jaz...
Naj ti povem, da so tudi meni na začetku govorili, da je to depresija, ljubosumje, zavist, neprilagodljivost....in kaj jaz vem še...po določenem času je še moj partner sprevidel, da ni vse samo v "moji glavi", ampak je tudi njega zečel motit odnos do otroka...seveda se je lepo pogovoril z njo...no, in to vajo mora ponavljati vsak mesec...ker ona pozabi, ne razume, noče sprejet....
Sama zase lahko rečem, da nisem ljubosumne narave, ker bi lahko bila ljubosumna na veliko oseb, katerim je moj otrok zelo naklonjen, vendar me moti to, ker moja tašča ne pozna meje...in včasih imam občutek, da dela določene stvari zanalašč...najinemu otroku je sedaj seveda všeč, ker ji vse dopušča in jo "osladno ujčka"...vendar se ona ne zaveda, kaj bo, ko bo otrok v puberteti in bu bo tak način odveč...bom takrat spet jaz kriva, ker jo bo otrok ignoriral?
Tako bom povedala vsem tistim, ki pravijo, da imajo babice in dedki pravico do vnukov....seveda jo imajo, vendar do ene zdrave meje in v skladu s spoštovanjem starševskih načel...
Moja tašča ima še enega sina, ki ji še dokaj potrebuje, pač nad njim je dvignila obe roki in sedaj se trudi vzgajat najinega otroka...
Na začetku sem tudi jaz delala v rokavicah z njo, sedaj pa se ne pustim več zavajat...jaz sem mama in do določene starosti odgovarjam za svojega otroka...

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 40
26.6.2008 13:16:30   
mateyka
ne razumem kaj naj bi "osladnost" sploh pomenila. a da ma nekdo drugačen pristop do vašega otroka kot vi? zelo se mi zdi grdo, da enega označiš za osladnega, samo zato, ker dela nekatere stvari drugače kot bi jih vi. pa kaj je tako groznega, če nekdo uporablja pomanjševalnice? saj otrokom je všeč, ko uporabljamo afektirane glasove - kar poglejte gledališke in lutkovne predtsave za otroke. pa saj ni fora, da se z otrokom pogovarjaš kot z odraslim ves čas. če že same ne, vsaj babicam pustite, da se vživijo v vlogo "animatorja" pri svojih pogovorih, ki jih majo s svojimi vnuki in mejte malo več - hm, razširjenega obzorja, zavedanja raznolikosti.. kakorkoli bi že to poimenovali.
pa brez zamere, nočem nikogar razpištolit user posted image
user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 41
26.6.2008 13:32:15   
NATAŠI
Jaz bi rekla le to, da ima full rada  vnučke in jih rada vidi, ker jih mogoče ne tako pogosto... tvoji starši jih lahko vsak dan (tudi če nebi bilo zaradi varstva bi jih verjetno večkrat peljala tja) njegovi starši pa enkrat na teden?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
26.6.2008 13:35:34   
Piruri
Pri nas jo moji starši vidijo enx na mesec, pa je moja mama ne oblega kot moja tašča, ki jo vidi vsak dan...Določeni ljudje ne poznajo mej...

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 43
26.6.2008 13:58:28   
Pikec
   Tako bom povedala vsem tistim, ki pravijo, da imajo babice in dedki pravico do vnukov....seveda jo imajo, vendar do ene zdrave meje in v skladu s spoštovanjem starševskih načel...

(1) Otrok ima pravico do stikov z drugimi osebami, s katerimi je družinsko povezan in nanje osebno navezan, razen če je to v nasprotju z otrokovo koristjo.
Šteje se, da so take osebe predvsem otrokovi stari starši, bratje in sestre, polbratje in polsestre, nekdanji rejniki, prejšnji ali sedanji zakonec oziroma zunajzakonski partner enega ali drugega od njegovih staršev.

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 44
26.6.2008 13:58:40   
ZmajTolovaj
ne razumem kaj naj bi "osladnost" sploh pomenila. a da ma nekdo drugačen pristop do vašega otroka kot vi? zelo se mi zdi grdo, da enega označiš za osladnega, samo zato, ker dela nekatere stvari drugače kot bi jih vi. pa kaj je tako groznega, če nekdo uporablja pomanjševalnice?

Saj jaz tud uporabljam pomanjševalnice, npr žogica, travica, kužek, ampak ne pa čist pri vsem, noooooo, niti ne rečem A boš papcala, ampak rečem jedla; ne bo spančkala, ampak spala. Itak da se ne pogovarjaš z otrokom kot z odraslim, ampak vse v enih mejah; pri moji tašči je pa VSE tako pocukrano in še s čokolado oblito in v celofan zavito, ne vem, lahk da je problem res v meni. Najhujša možna beseda je pa DUDIKA tu mi gre pa res user posted image user posted image user posted image . Pa da ne omenjam še njene intonacije in histerije/evforije. Pač, no.
user posted image Sej vem, tečna sem. user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 45
26.6.2008 14:25:18   
kalbo
Jest vas pa ne razumem nekaterih. Meni pa ni lepšega, kot gledat to neverjetno ljubezen med otroci in starimi starši. Življenje je tako kratko in naša življenja visijo na tako tankih nitkah...samo trenutek je potreben, pa se vse postavi na glavo.... iz lepega sončnega popoldneva, ko izza kosilnice gledaš svojega sina kako obira maline in se podi okol svoje babice, svojo ženo pa vidiš, kako prihaja z malo princesko po pločniku in si rečeš, da lepše kot je ne more bit....samo petnajst minut od te idile se mi je zadnjič vse sprevrglo v največjo nočno moro in samo pol ure za tistim so mi tamalo nalagali v rešilca....vsi problemi, vsa občasna jeza na tasta, šefa je v hipu izginila.
Polagam ti na srce, da je pomembno le eno....zdravje in zadovoljstvo tvojih otrok. Če se imata pri babici fajn jima obiskov pri njej nikar ne brani. Čimprej se spravi v red.

Neposredna povezava do sporočila: 46
26.6.2008 14:32:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

user posted image Sej vem, tečna sem. user posted image

Sam res no user posted image user posted image user posted image .

Saj se nikoli ne moremo z vsem razumet, pa vse imeti radi, ker to ne gre, smo si preveč različni (ali pa mogoče celo preveč podobni user posted image ). Se pa  prenašaš, četudi se nimaš rad - prenašaš se, ker (vsaj naj bi) imajo od tistega dotičnega (v temu primeru torej tašče) ostali člani družine koristi (čustvene, socializacijske,...), vnuki, partner,....
Samo da pa nekoga ne maraš samo zaradi načina govorjenja, da ti to tako zelo obremenjuje življenje, da ne moreš na to nehat misliti, ja tega pa ne razumem. A tašča  otroku neprestano tišči čokolado v usta? SPodbija avtoriteto staršev v pričo otrok? Otrokom dovoljuje stvari, ki za njih niso dobri? Ali se otroci v njihovi družbi slabo počutijo? Ali pijejo, otrok v avtosedežu ne privežejo, ga ne držijo za roke, ko gredo čez cesto ali kaj podobnega, kar bi ogrožalo otrokov zdravje in varnost?
Saj so res nekatere tašče pravi zmaji, ki nimajo nobene meje in imajo vedno in v vsem prav, katerih življenjski cilj je greniti življenje okolici, ampak se mi zdi, da znajo biti tudi nekatere snahe precej vražje user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 47
27.6.2008 7:58:07   
_andreja_
IZVIRNO SPOROČILO: nena26

Punca, daje te ljubosumje.............. Tudi sama imam tako izkušnjo, bolj se je bližal konec moje porodniške bolj sem bila ljubosumna. Na koncu sem bila že tako daleč, da mi je šlo že na živce če sta mi tast in tašča rekla samo dobro jutro. Zdaj pa vem, da sem pretiravala. Zavedala sem se vsega tega in tudi počutila se nisem dobro. Potem smo odšli na oddih samo mi trije, s partnerjem sva se tudi o tem odkrito pogovarjala in prišla do zaključka, da pa res jaz močno pretiravam. Po vrnitvi sem se zelo spremenila, ne obremenjujem se več kje in kaj počne moja punčka z dedkom in babico, mislim si samo, da je na varnem,da uživa in ji je lepo. Tisti čas ko jo pazita pa jaz koristno uporabim zase in se malo razvajam pa čeprav je to samo 15 minuser posted image
user posted image user posted image  svetujem ti da si tale post vzameš za zgled...

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 48
27.6.2008 9:55:57   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

Tudi meni ne bi pasalo, da bi mi neprestano posegala v mojo družino.
Mož se pa normalno brani, ker tega ne doživlja kot poseg v zasebnost in se počuti osebno užaljenega (napadenega), ker gre vendar za njegovo mamo.

Srečno!

se podpišem!!!

Tudi jaz!

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 49
27.6.2008 10:06:16   
Mišni
Je pa tako, da če je človek sam s seboj zadovoljen, potem je tudi z vsemi drugimi.

Če pa ni, potem pa pač vedno nekaj najde, kar ni prav.

In to Metaa ve, se mi zdi.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?