Spanje pri odprtem oknu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

poldek -> Spanje pri odprtem oknu (24.6.2008 23:15:10)

Pozdravljeni vsi skupaj.
Pri nas imamo pa težavo s spanjem ponoči. Živimo v starejšem bloku, ki nima nič izolacije, tako da se zelo segreje. Zato imamo težave ponoči, saj je v spalnici tudi 28 in več stopinj, ko gremo spat. Saj ko človek zaspi ni težave, če spiš do jutra. Ampak ženka pa vstane ponoči in našega otročka podoji, potem so pa res težave z nadaljevanjem in to pri obeh. Lega prostorov je taka, da si s klimo ne moremo pomagat, pomaga le staro dobro prezračevanje. Ko gremo spat, odpremo balkon na stežaj in je zjutraj v dnevnih prostorih 22. Sedaj pa vprašanje:

Kaj naj naredimo s spalnico?
  • Naj spimo pri priprtem oknu? Je to kaj "nevarno" za otročka (ušeska zaradi prepiha)?
  • Ali je bolje, da je okno zaprto in imamo odprta vsa vrata (otroška postelja je blizu vrat in se zopet bojimo prepiha).

Za nasvete/mnenja vam bom oz. vam bomo iskreno hvaležni.

Marogica -> RE: Spanje pri odprtem oknu (24.6.2008 23:52:53)

IZVIRNO SPOROČILO: poldek

• Naj spimo pri priprtem oknu? Je to kaj "nevarno" za otročka (ušeska zaradi prepiha)?

.

VI kar spite pri odprtem oknu, ne pa priprtem, saj če ni prepiha, se nima otroku kaj zgoditi. Tako, da pazite, da ne bo prepiha.

Vam pa priporočam, da preden greste spat, ne samo, da odprete okno, temveč, da naredite prepih v vsakem prostoru(za tisti čas se umaknite kam drugam), da "potegne" prepih to vročino ven. Prostor se bo "ohladil" za nekaj stopinj.

taška30 -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 0:08:09)

Se strinjam z Marogico 100%.

Pia77 -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 0:25:48)

Mi živimo v mansardi in smo imeli danes zvečer 31 stopinj. Ne samo, da naredimo prepih (tudi čez noč), še ventilator imamo vklopljen (zvečer). Mali ful slabo prenaša vročino (kot večina otrok), nad prepihom pa se ne pritožuje. Hočem rečt... videt je zdrav, zadovoljen in dobrega počutja.

lelaval -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 1:04:23)

IZVIRNO SPOROČILO: poldek

* Naj spimo pri priprtem oknu? Je to kaj "nevarno" za otročka (ušeska zaradi prepiha)?

.

VI kar spite pri odprtem oknu, ne pa priprtem, saj če ni prepiha, se nima otroku kaj zgoditi. Tako, da pazite, da ne bo prepiha.

Vam pa priporočam, da preden greste spat, ne samo, da odprete okno, temveč, da naredite prepih v vsakem prostoru(za tisti čas se umaknite kam drugam), da "potegne" prepih to vročino ven. Prostor se bo "ohladil" za nekaj stopinj.

Se podpišem. Saj v takšni vročini ja ne morete spat pri zaprtem oknu - bo prej otrok zbolel. Če pa imate na otroški postelji zaščito (blazine, da se ne udari), pa mu tudi prepih ne bo prišel do otroka, zrak v prostoru pa bo hladnejši in znosnejši.

mateyka -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 7:36:24)

mi mamo odprto okno ponoči. zdrava k riba. se mi celo zdi da ji je vroče, ker ko jo kdaj ob 3-4h pokrijem s pleničko, se takoj zbrca. ko je tok vroče, itak nima veze odprto okno. hočem rečt, še boljš je oprto okno. se mi zdi, da lepše spijo, ko se malo shladi ponoči.

poldek -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 7:43:10)

Super, hvala za odgovore.

Smo se bali, ker ima naša sončica komaj dva meseca, pa smo ekstra previdni (prvo dete).
Bomo spali pri odprtem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 8:31:21)

Na prepihu res ni dobro spati, ampak okno v spalnici pa kar na široko odprite in tako je je rekla Marogica, preden greste spat, naredite prepih.

špelin@ -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 8:58:48)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star dober mesec in spimo pri odprtem oknu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nia5 -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 12:23:28)

Tudi mi spimo pri odprtem oknu, pa je naša stara nekaj čez mesec in do zdaj ni bilo problemov, samo pazi na prepih.

Naja30 -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 14:11:58)

Mi spimo pri odprtem oknu. Od tamale posteljica je desno od okna in je super, ker ne gre direkt vanjo svež zrak. Itak je pa zdaj poleti tako vroče, da nima kaj bit. Kot so že napisale, važno da ni prepih.

Petjana -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 14:41:08)

mene pa zanima če je  prepih če imam v sobi odprta balkonska vrata in na drugi steni okno.spim pa s tamalo v istem prostoru samo ne med temi vrati in oknom.edino tko se mal shladi,drugač je pa 27 stopinj ponoči.

rija -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 14:43:43)

prepih je vedno, ko so odprta vrata na različnih straneh sobe.
če imaš 5 oken na eni strani in vsa odprta, ni prepiha.

mateyka -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 16:00:09)

mi mamo odprto okno v spalnici in v kuhinji na drugem koncu stanovanja. zdaj v tej vročini se meni ne zdi problem. itak ne piha, hladi pa malo bolj. ko je čez 25, se meni ne zdi problem met odprtih več oken, če čutiš da ne vleče čez sobo.

ThinkPink -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 16:58:26)

Tudi mi imamo v sobi kjer spimo odprto okno, ravno toliko, da dobimo malo svežega zraka. jaz namreč ne morem zaspati in spati, če se zbudim in je vse zatohlo. Mali pa je tako vroče, da sploh ni pokrita oz. jaz jo pokrijem s tetra pleničko, ki jo zbrca.

Pa še to - ko smo bili v bolnišnici kakšen mesec nazaj so rekli, da zaradi odpretga okna ne bo zbolela, kvečjemu ji svež zrak dobro prija. Res pa je, da prepiha ne sme biti.

Bubacka -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 17:30:29)

Vsa okna odprta+ventilator! Tamalim ful pase spat na friskem! Vcasih ima kar mal mrzle rokice in nogice, ampak spi!!!!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Zofy -> RE: Spanje pri odprtem oknu (25.6.2008 18:22:12)

Mi tudi spimo z odprtim oknom. Čez dan pa imamo mali prepih, ker če ne bi se skuhali. Vendar prepiha ni čutit sploh in mala je zdrava kot dren!

Stran: [1]