marelicaa
|
Sedaj bom zelo hudobna, ampak me tako zelo jezik srbi. Kar naprej se sprašuje kakšne so vzgojiteljice, pa vrtec, pa... Pojdite tja, se z osebjem vrtca spoznajte, na uvajanu boste na lastne oči videle kako poteka delo. Če vam ne bo kaj prav, se na licu mesta kulturno pogovorite z vzgojiteljico ali pa njeno pomočnico in menim, da boste veliko več dosegle, kot pa da se že dva meseca prej sikirate kaj bo. Mogoče bo otrok bolj zadovolen na novi lokaciji in z novimi vzgojitelji? A ko bo šel otrok v šolo boste tudi hoteli/le da gredo vzgojiteljice z njimi naprej? Pa da ne bodo prostora menjali? Pa v šoli, ali bo tudi cel hudič, če jim bodo naprimer zamenjali učiteljico za slovenščino, ker bo šla pač ena na katero je navajen v pokoj ali na porodniško, bolniško? Dajmo se malo umirit. Največji problem je v nas starših, ki kompliciramo da je kaj. Včasih imam občutek, da smo starši razvajeni u nulo, kaj šele naši naši otroci. (pišem v množini, da ne bo pomote) Če otrok čuti, da imajo starši pozitiven odnos do vrtca, vzgojiteljic, učiteljev ... potem menim, da vse te menjave veliko bolje prenese, kot mi mislimo. Pa malo spodbude pa bo. Velikokrat se vprašam, kako smo pa mi preživeli? Pa je šla mami pri mojih 9 mesecih nazaj delat, ker se je iztekla porodniška, jaz pa v varstvo, ker ni dobila vrtca. Za pelko: mislim, da se bo tvoj otrok prilagodil novim vzgojiteljicam in upam, da boš tudi ti zadovolna z njihovim delom in jih konec naslednjega leta pohvalila. Spremembe so, tudi v službah, pride nov direktor, nov šef, pa kaj čmo, gremo dalje... Pa brez zamere.
< Sporočilo je popravil marelicaa -- 12.7.2008 15:27:22 >
|