MID -> RE: pašta na hladno (25.6.2008 0:30:31)
|
Jaz osebno imam najraje tako imenovano špansko solato. Na majhne koščke narežeš sir,še manjše koščke kisle kumarice,še manjše koščke olive,vse skupaj daš v eno večjo skledo in streseš še eno piksno koruze. Posebej v posodi zmešaš kislo smetano,1-2 žlici majoneze in odcejeno tuno v gostejše tekočo zmes. Skuhaš najmanjše polžke,jih ohladiš v situ pod hladno vodo,odcediš in vržeš v posodo z zelenjavo in sirom.Čez takoj poliješ z omako iz kisle smetane,majoneze in tune in zmešaš.Po potrebi soliš. Pustiš stat par ur in to je to.Še boljši okus je,če daš v hladilnik čez noč.Seveda moraš če pustiš pašto čez noč dodat še malo kisle smetane ali majoneze,ker pašta pobere svoje. Meni je ta pašta prva liga. Pa dober tek,če se odločiš zanjo. P.S.Tuno lahko nadomestiš(če ti ni všeč)s kakšnim kuhanim pršutom ali šunko.
|
|
|
|