Primoza -> RIČET (23.2.2005 21:03:30)
|
1 jogurtov kozarček ričeta (ješprenja) 1 doza že kuhanega fižola 1 mala čebula 1 korenček sol, žlica vegete 1 jušna kocka poper Po želji - domača klobasa ali kos prekajenega mesa Ričet zvečer splaknemo z vodo (voda ne sme biti več motna) in ga čez noč namakamo v velikem loncu, vode pa naj bo 3 krat več. Zjutraj vodo odlijemo in jo nadomestimo s svežo in damo kuhat. Ko je že skoraj kuhan, dodamo: prepraženo čebulo, nariban korenček, sol, vegeto, jušno kocko in poper. Fižol splaknemo pod mrzlo vodo in ga malo spasiramo z vilico ter ga dodamo ričetu. Ker se ričet zelo nakuha, je treba dolivati vodo, da se ne prismodi. Ričet je zelo okusen, če zraven kuhamo domačo klobaso ali kos prekajenega mesa, lahko pa klobaso skuhamo posebej in jo na koncu zrežemo v ričet. Pazimo samo, da jed ne bo pregosta, prežganja ne delamo! ta bo kar tapravi, pobrano s www.kulinarika.net Jaz delam ričet že čisto po občutku in zmeraj dobim odličen izdelek.
|
|
|
|