čaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

damjanaf -> čaj (23.6.2008 12:38:35)

Ali katera čaj za dojenčka sladka? Naš 5mesečni sonček namreč ne bi pil čaja....Naj ga poskusim sladkat?

Volga -> RE: ČAJ (23.6.2008 12:39:32)

Kaj pa če ni žejen?

Anonimen -> RE: ČAJ (23.6.2008 12:43:53)

Dojiš? Potem verjetno ni žejen.

damjanaf -> RE: ČAJ (23.6.2008 13:02:06)

Ne dojim več. V tej vročini bi mu pa čaj tudi dodala.

Anonimen -> RE: ČAJ (23.6.2008 13:12:28)

Mogoče pa res ni žejen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kaj pa voda?? Mu gre? Jaz bi na tvojem mestu raje malce sladkala, da bi vsaj nekaj popil. Bolj nekaj, kot nič.

mateyka -> RE: ČAJ (23.6.2008 13:29:16)

naša je začela z granulami (instant čaj), ker drugega ni hotela. to smo pili nekaj mesecev. nato pa sem ji ponudila vodo (prej je ni marala) in jo ima zdaj raje od čaja, ki ga samo občasno pije zjutraj. sokov pa nikoli ni marala. občasno ponudim, samo (še) nič iz tega. tako da smo sedaj samo na vodi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

p.s. zjutraj in zvečer seveda mleko

Sunny Morning -> RE: čaj (23.6.2008 13:51:21)

IZVIRNO SPOROČILO: damjanaf
Ali katera čaj za dojenčka sladka? Naš 5mesečni sonček namreč ne bi pil čaja....Naj ga poskusim sladkat?

Če ga noče na flaško mu ga poskusi dati po žlički. Jaz mu ga ne bi sladkala.

Naša tudi ni hotla čaja in sem ga vsak dan stran zlivala. Sem ji ga pa ves čas ponujala, pa ga tudi ni hotla. Čez čas je najbrž pogruntala, da je zadeva dobra in ga zdaj ful pije. Ji pa naredim Hippovega instant, vendar ful razredčenega (na 300ml eno žličko namesto tri).

ursalara -> RE: čaj (23.6.2008 13:56:02)

Jaz tudi ne bi sladkala čaja!

lili8 -> RE: čaj (23.6.2008 15:30:02)

Naša pa, ko je res žejna pije nesladkan čaj ali vodo, ko se pa hoče samo malo "nalivat", pa mora biti čaj sčadek. Imam pa HIPP-ovega instant, v katerem je že dodan sladkor.

ThinkPink -> RE: čaj (23.6.2008 20:28:58)

Jaz tudi dajem Hippov instant lajek, ki je že sladkan. Dam pa večje razmerje vode/žličko čaja, tako da ful sladek ni.

Naja30 -> RE: čaj (23.6.2008 22:40:23)

Joj, ne sladkat. Ti ne bo pil drugega kot sladko tekočino, kot moja hčerka. Sam prekuhano vodo mu dej, če bo žejen bo že pil.

TinaUros -> RE: čaj (24.6.2008 9:09:16)

Naš malček tud ni hotel nobene tekočine razen mleka in to kar veliko časa mi je zavračal čaje. Nakar sem mu kupila Hippov instant zeliščni čaj za dojenčke. Res je sladkan, ma  vsaj zadosti tekočine popije. Ponoči, ko se zbudi, mu dajem vodo.....in jo popije:))

Ni res, da bo zato hotel samo sladkano tekočino. Naš se je z sladkanim čajem naučil pit še kaj drugega kot samo mleko. Danes pa pijemo vse:))

mateyka -> RE: čaj (24.6.2008 10:49:02)

Ni res, da bo zato hotel samo sladkano tekočino. Naš se je z sladkanim čajem naučil pit še kaj drugega kot samo mleko. Danes pa pijemo vse:))

isto pri nas, samo da zdej hoče pit samo vodo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

amaya -> RE: čaj (25.6.2008 11:53:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Joj, ne sladkat. Ti ne bo pil drugega kot sladko tekočino, kot moja hčerka. Sam prekuhano vodo mu dej, če bo žejen bo že pil.

se strinjam z najo. Čim daš sladkor je gotovo.....

sandra85 -> RE: čaj (25.6.2008 22:54:43)

js mislim, da ni nujno da se takoj navadi na sladkano tekočino. moj tudi ni želel nič piti, pa sem mu probala dat malo sladkan čaj, pa je malo spil. zdaj pri 10m pa pije samo vodo in nič drugega (ker ne mara sokov)

če ga dojiš ali ne, je lahko dojenček vseeno žejen. zakaj bi ga dajala na prsa vsakič ko je žejen-nej pije tudi malo vode. moj 10 mesečnik se še vedno doji, pa kljub temu spije 2-4dl vode na dan

Anonimen -> RE: čaj (25.6.2008 22:57:24)

Naj ga poskusim sladkat?

Ne, niti poskusi ne. Se prehitro navadi na sladkor.

polona5 -> RE: čaj (26.6.2008 11:26:11)

Večina vas je proti sladkanju čaja. Jst pa mislim, da dojenčki, tako kot odrasli, kdaj pa kdaj rabijo tud sladkor. Saj pravijo, da je sladkor dober za možgančke - vsi pa se samo na tiste zobe zgovarjajo, pa na to da potem otrok ne bo hotu pit nič drugega. Saj se tudi odrasli kdaj prav dobesedno tresemo ob čokoladi. Tudi sladkor je potreben - ko iz takih in drugačnih razlogov dojenčki dehidrirajo, jih pa v bolnici dobesedno nalivajo s 5% glukozo (sladko vodo) - očitno jo potrebujejo. Naš malček je začel piti instant čaje od Hipp-a, sedaj ko je vroče pa tudi vodo pije brez problema. Jaz mislim tako - če je otoku všeč malo sladkan čaj - zakaj pa ne, sej zobe bo pa itak še enkrat zamenjal in takrat jih bo ziher pazu in redno umival, saj ga bo ziher to učila vsaka mama, pa tudi v šoli so glede higiene zob kar strogi. Nevem zakaj bi jim že takoj na začetku zagrenili življenje. Jaz mu ga nisem, čeprav so v dispenzerju tako svetovali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Lp

Paštetka -> RE: čaj (26.6.2008 11:30:32)

če noče sploh vzeti čaja, ali vode, potem bi mu jaz posladkala. Ko se navadi piti čaj, pa postopoma zmanjšuješ količino cukra do popolne ukinitve. Lahko pa ga navajaš potem na vodo.

Tekočino mora dobiti sploh v tej vročini.

Pa pri 5. mesecih bo to trajalo kakšne 3 dni, da bo vzel čaj, potem pa tudi par dni , da postopoma uvedeš nesladkano. Če ne bo vse skupaj trajalo predolgo, verjami, da ne bo nič postal navajen na samo sladkano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ne ztrajala predolgo

Pobalami -> RE: čaj (26.6.2008 11:37:21)

Moj ni želel nobene dodatne tekočine, razen mleka, do skoraj 10 m, potem pa zelo malo. Niti sladkano, niti nesladkano, hipp, malinovc, vodo..nič. Vturila sem mu z različnimi metodami par požirčkov na dan.
Sem se tudi jaz sekirala, ampak dehidriran pa res ni bil nikoli. Tudi zdaj malo popije.

Stran: [1]