razvoj dojenčka - nedonošenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lewinsky -> razvoj dojenčka - nedonošenčka (21.6.2008 23:48:30)

Živijo!Sprašujem se od katerega datuma naprej naj štejem dejansko starost in razvoj mojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].PDP je bil 15.05.,rodil se je pa 1.04.;se pravi mesec in pol prehitro. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]pa že full registrira spremebe okoli sebe,se že nasmiha,se "pogovaraja" ,glavo sam drži pokonci, čeprav mu jo še podpiram.Itak bo pa zdaj že tri mesece star.Pa mi je rekla zdravnica na UZ glavice da moram gledat na njegov razvoj od takrat ko bi se moral roditi in ne od takrat ko se je rodil.
Meni je pa to mal čudno.Ne vem no!¨
Kaj pa ve mislite?

dory -> RE: razvoj dojenčka - nedonošenčka (22.6.2008 7:33:42)

Saj to še ne pomeni, če je nedonošenček,da mora pa zej vse dohajat kasneje..mo je se praktično odzival takoj, ali bolje rečeno, trmaril takoj...če ni bilo takoj, je bil vik in krik in to je še danes pa ima 4 leta...saj vem,da je z novorojenčkom težko pogojevat določene stvari ampak od samega štarta si je postavil meje...odzival se je takoj, vse normalno...pri nas se je prezgodnji porod poznal pri motoričnih sposobnostih...nekjer do drugega leta je zelo šepal za ostalimi, pri treh letih jih je ujel in zej pri štirih celo v določenih zadevah prehitel...

ne se obremenjevat s tem, kaj in kako...važno da je zdrav otrok in da se razvija v danih okvirih...to je to...

anajmad -> RE: razvoj dojenčka - nedonošenčka (22.6.2008 8:00:10)

Koirigirano starost nekje gledajo do dveh let,pri nekaterih celo do OŠ. Če se tvoj tako hitro razvija -lepo. Sam moraš pa mal tolerirat,s tem zdravnica ne misli nič slabega. Imam dve nedonošenki doma. Taprva je bila rojena 6.T prezgodaj,je svoje vrstnike dejansko dohitela že v prvem letu. Tadruga rojena pa 14.T prezgodaj pa še v nekaterih stvareh ni dosegla,kot bi se od nje pričakovalo(stara je zdej dve leti in pol). Pa bo že.

Stran: [1]