Bejba -> Obremenjujem se z besedami pediatrinje (23.2.2005 15:01:59)
|
Včeraj smo imeli 2.sistematski pregled in dobili tudi drugo pikico. Ker naš malček hodi tudi na fizioterapijo, ga je pediatrinja pogledala še s tega vidika in rekla, da zelo lepo napreduje. Imel je čudno lego v maternici, bil je medeničen in rojen s CR. Zaradi tega je imel težave z levo stranjo, saj je bila malo "potlačena", a je že skoraj vse ok. Ima seveda še malo težav, kot je npr. stegovanje nogic in rokic, tiščanje pestk, glavico obrača v eno smer, ker ima malo slabše mišice vratu na desni strani itd. Drugače pa nič ne zaostaja za svojimi vrstniki. Prijemlje že igračke, jih nosi v usta, se smeje, pase kravice, vriska, cvili, in še bi se dalo naštevati. Potem pa mi pediatrinja ob koncu pregleda reče, da je moral imeti naš malček težave pri porodu in , da je možno, da je imel lahko tudi rahlo krvavitev možganov :zmeden:. Halo? Tako sem bila šokorana, da nisem nič vprašala. Itak je po tem takoj odšla. Sedaj me zanima, po čem je to sklepala in ali so možne kasnejše posledice, če je do tega res prišlo? Ali bi to opazili tudi pri porodu (porodničar, babce,...?), ker mi noben ni nič rekel? Res se obremenjujem s tem. Mogoče pa le delam iz muhe slona. Kaj menite ve? LP; Bejba
|
|
|
|