fizioterapija (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tomca -> fizioterapija (23.2.2005 14:27:13)

Mamice, ki hodite na fizioterapijo s svojimi malčki oglasite se mi, da pokramljamo malo o težavah.




Bejba -> fizioterapija (23.2.2005 14:54:38)

Mi hodimo na fizioterapijo in sicer zato, ker je imel mali nepravilno lego v maternici. Bil je medeničen, rojen s carskim rezom in med nosečnostjo se je ves čas tiščal v moja rebra (bošček), tako da je imel nesimetričen obrazek (sedaj je že OK), glavico daje v eno smer, ker je mišica na eni strani vratu podaljšana (spet zaradi lege), ko leži na hrbtu se zvija v levo stran in še bi se dalo naštevati. Aja, pa ful se steguje, kar baje tudi ni prav, zato ga moramo čimbolj krčiti - tako v rokicah kot nogicah. Z rokicami še vedno dela pestke, kar ga moramo tudi "odvaditi".
Stari pa smo 4 mesece in 12 dni.
Pa vaše težave?

LP; Bejba




tomca -> fizioterapija (23.2.2005 15:10:09)

zelo podobno tudi naša punčka je bila rojena z medenično vstavo. obrazka ni imela nesimetričnega je pa imela nogice tako kot žaba.( kolena skoraj pod pazduho)Prav tako ima zategnjena ramena. Problemi so tudi ti, da se noče plazit da se ne postavlja na noge in noče pasti kravic. Zanima me če so ti carski rez naredil zato ker si jih prosila, ker men ga niso hotel.

aja mi smo stari 1 leto




dory -> fizioterapija (23.2.2005 17:59:06)

Mi hodimo ze sest mesecev...obup...tamal krici kot norec...ampak se pa zavedam,da bo terapija samo pomagala zato vztrajam se naprej..smo pa hipertoni :(




Pikca -> fizioterapija (23.2.2005 18:29:25)

Tudi midve hodiva na fizioterapijo (stara je pa 4 pa pol mesece). Ob rojstvu je bilo vse normalno, šele pri 3 mes. so ugotovili povečan mišični tonus. Fizioterapevtka jo predvsem razgibava, pokazala pa mi je tudi pravilne prijeme pri vsakdanjem rokovanju. Nič radi ne hodiva tja, ker se Živa dere... upam pa, da bo vsaj kaj pomagalo.
Lp, Pikca




tomca -> fizioterapija (23.2.2005 18:53:14)

Tud moja se dere kot sraka, je pa res da škodvat ne more. Povejte mi koliko delate doma?




saba01 -> fizioterapija (23.2.2005 21:04:48)

Hoj
Tudi mi hodimo na fizioterapije , zaradi drže glavice jo nagiba v desno stran (v albumu slikice od razgibavanja),ampak nimamo težav pri vadbi , Staša prav uživa.Stara je danes 6 mesecev in imava še 5 razgibavanj in če ne bo boljše še več:zmeden:
Doma kar veliko telovadima.:bravo::bravo:

LP,Sabina:rozica:




Petra P. -> fizioterapija (23.2.2005 21:49:18)

Naš je star 3,5 mesecev, pa mora začet hodit. Tudi problemi z mišičnim tonusom. Je rad pri naši pediatrinji v rokah, ko pa ga je vzela v roke tista iz razvojne ambulante, pa sam vik in krik. Ni čudno, da se ji zdi preveč napet. Upam, da bo na terapiji boljše.

Pa še rekli so nam, da ga pomaga zmehčat tudi masaža in sedaj si moramo omisliti še to. Svašta. Ampak itak, karkoli, samo da bi bilo za malega boljše. Ampak se mi pa zdi čudno, da vas toliko pravi, da ta mali ne gredo radi na terapijo.




nancy300 -> fizioterapija (23.2.2005 22:33:31)

Zdravo,

Imam 4 mesečno hčerko, ki je tudi hipotona in tudi hodiva na fizioterapijo. Tudi Nastja se dere, da jaz skoraj ne zdrzim vec. Sploh ne vem kaj naj se naredim... Ali nehati? Ker sva sele zaceli, bom se malo vztrajala.

Tudi doma poskusava kar veliko delat, pa ni veliko boljse...

Neda




Anonimen -> fizioterapija (23.2.2005 22:45:52)

Mi smo imeli razvojno ambulanto prejšnji teden. Najprej smo čakali skoraj dve uri, čeprav so nam zabičali, da moramo priti pol ure prej. So me pustili z otrokom čakati v čakalnici 15 minut ko je že bila slečena (ker sta se dve gospe, ki delata cel dan skupaj imeli nekaj pogovoriti)! Smo prišli končno na vrsto so jo gledali dve minuti (Živa še prav ni registrirala kaj se dogaja) in že hvala in nasvidenje!

Gremo kar samoplačniško, ker to kar smo doživeli ni NIČ!

Zelo lepo, če je z najino pikico vse v redu, ampak se da to oceniti v dveh minutah!?

BOjana




dory -> fizioterapija (24.2.2005 7:33:29)

Jaz sem hotla ze veckrat vrz pusko v koruzo in nehat...pa vidim,da se Majevo stanje,kljub kricanju res izboljsuje...vem,da ne krici zato,ker bi ga bolelo,pac pa zato,ker je pri svojih stirih mesecih,ko sva zacela,bil ze toliko star,da je osvojil svoje vzorce,ki se jih je trmasto oprijemal...je ze po naravi tak,da ga ne prestavis niti za mm,kar ne zeli...zato tudi terapevtki ne pusti,da bi mu kej izvajala in se brani s takim kricanjem,da se meni srce para...ampak se utrdis...ko vidis,da je za otrokovo dobro...




Petra P. -> fizioterapija (24.2.2005 10:46:29)

Oj, BOjana26, kje ste pa bili s ta malo? Kateri zdravstveni dom? Madonca, našega so na Viču celo uro matrali, so pa tudi nas pustili kar konkretno čakat.




Bejba -> fizioterapija (24.2.2005 10:50:19)

Naš Anže pa uživa in se smeje prvih 10 minut. Potem pa vse skupaj zanj že predolgo traja in pade v užaljen jok. Naprej je potem bolj malo haska.
Pa pravi fizioterapevtka, da naj ne je pred telovadbo (ker bruha) in da naj pride naspan (da ne bo tečen). Halo :zmeden:? Kako naj jaz 4-mesečniku dopovem, da je treba ob enih npr. jest in potem za dve uri spat, ker imamo ob štirih fizioterapijo, če to ni ravno po njegovem urniku. Nemogoče. Pa naj se ona prilagodi z uro našemu urniku. To pa ne :(, ker je vse zasedeno.

Po pravici povedano, bi lahko doma malo več telovadili. A če ni razpoložen, je bolj malo haska. Ampak je treba vstrajat, četudi joka in se otepa. Zdaj mu je to grozno, kasneje pa nama bo hvaležen.
Pa sem mislila, da samo naš kriči pri fizioterapiji in sem kar malo potolažena, ko vidim da nismo edini :)-.

LP; Bejba




Anonimen -> fizioterapija (24.2.2005 22:05:37)

Petra P., sem iz MS. Jaz sem se vse pripravila na razgibavanje, pol sem pa mislila, da mi želi pokazati prijeme. Pa je rekla, da hvala in nasvidenje. Sva bila jezna ko ris! Bomo pa pač plačali! Vse za naše :duda:! Boljše se je zdaj žrtvovat, kot pa ko so že enkrat večji!

Bojana




Petra P. -> fizioterapija (25.2.2005 11:30:10)

Jasno, da bomo vse naredili za naše male štručke. Mi mu bomo celo plačali masažo na domu (pa kakorkoli smešno se sliši, da bo imel 3 mesečni otrok maserja na domu).

Ampak nekaj pa mi vseeno pusti slab okus v ustih. Tista pediatrinja, ki nas je napotila na fizioterapijo, je rekla, da so temu, kakršen je naš Vid, včasih rekli, "glej ga, kako je močan". Pa nič ne vem, da bi taki otroci bili potem motorično zaostali v kasnejših letih ali pa kaj podobnega. Pa ne me narobe razumet - jasno, da bomo z njim hodili na terapijo in nasploh naredili vse, kar naj bi bilo najboljše zanj. Samo, upam, da ne bodo čez par let pogruntali, da je bilo čisto o.k. kakršen je bil, in da je to pač tak razvoj in bla bla in da bi bilo boljše, če bi ga pustili pri miru. Ker vsi vemo, da se tudi znanost na tem področju z leti spreminja. Npr. kar so našim mamam govorili, da naj počnejo z nami, se zdaj niti slučajno več ne sme počet (npr. da bi dajali ta male dojenčke spat na trebuh).

Nam ne preostane drugega kot da upamo na najboljše.




Anonimen -> fizioterapija (25.2.2005 20:48:39)

Petra P.

Jaz se ne bi čisto nič sekirala, če Živa ne bi bila nedonošenček in rojena v 29.tednu! Preveč slabih stvari sem videla in se malo sekiram.

Upajmo na najboljše,

Bojana9nebesa




Pepa-2 -> fizioterapija (1.3.2005 21:45:25)

malo sem pozna in upam, da debata še ni zaključena. moj fantek je hipoton. ker smo relativno dolgo čakali na pregled v razvojni ambulanti, smo šli najprej na fthp privat. vam povem uživanje, smejanje,... ko smo dobili prvi termin v bolnišnici...takega joka še nismo slišali(čisto res), in ker je stiska velika nas naročajo na en mesec. privat pa hodimo vsak teden in tukaj uživamo. no, sedaj smo bili pa drugič v bolničnici na fthp in je bilo tudi tukaj vredu, ker smo doma in privat veliko natrenirali. doma telovadimo 3-krat na dan. lp in veliko pozitivne energije pri fthp.




Petra P. -> fizioterapija (1.3.2005 22:50:20)

Mi imamo zdaj za nami že prvo masažo na domu. Je bilo prav lušno. Ampak fizioterapevtka nam je že prej povedala, da mali zdržijo 20 min, več pa ne. No, po dobroh 20 min je naš mali planil v jok in se ni hotel več igrat z nami. Smo nehali. Je rekla da samo, dokler je malemu luštno. Pol sva se pa z očkom naprej učila na plastičnih dojenčkih. Pa še 2x imamo, da se zares naučimo :)




Petra P. -> fizioterapija (1.3.2005 22:50:30)

Mi imamo zdaj za nami že prvo masažo na domu. Je bilo prav lušno. Ampak fizioterapevtka nam je že prej povedala, da mali zdržijo 20 min, več pa ne. No, po dobroh 20 min je naš mali planil v jok in se ni hotel več igrat z nami. Smo nehali. Je rekla da samo, dokler je malemu luštno. Pol sva se pa z očkom naprej učila na plastičnih dojenčkih. Pa še 2x imamo, da se zares naučimo :)




Stran: [1]