|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neješči dojenček
20.6.2008 14:06:18   
rožicaSanja
Lepo pozdravljeni!
Zanima me, če ima kdo podoben primer kot naša mala družinica.
Najina, 3 mesece stara punčka je zelo neješča. Poskusila sma menjati stekleničke, cuclje, hrano... Nič ni pomagalo. Zaradi neješčnosti sva bili že v bolnišnici. Opravili so preiskave, izvidi so v mejah normale. Rekli so, da morava obrok povečati na 130ml in otrok mora več spati. A kaj, ko nama ne uspe pojesti 130!? Če jo prisilim, izbruha. Zraven hranjenja joče. Tako sem že obupana!user posted image V sredo sva bili na kontroli, pa so naju spet želeli obdržati v bolnici, vendar sem rekla, da naj dodatne preizkave opravijo ambulantno, kar so tudi naredili. Ultrazvok želodčka je brez posebnosti.
Poskusila sem že dodati sladkor, vendar tudi tega ne mara.
Najprej smo začeli z Aptamilom, Milumilom, Novalacom, Bebo, pa ničesar ne mara preveč. Najraje je pila Milumil, pa še to Avstrijski!
Drugače je kot otrok zelo pridna, skoraj nič ne joka, je zelo radovedna, ponoči spi celo noč.
Če ima kdo kakšen nasvet, mu bom zelo hvaležna!
Lp
.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 14:34:49   
Taula
Koliko obrokov pa ima na dan?  Če je presuha bi jo mogoče morala ponoči zbuditi da bi jedla...vsaj nekaj da poje-bolje kot nič, ne pa da prespi celo noč brez hrane.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu rožicaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 16:08:14   
rožicaSanja
Tudi ponoči jo zbujam in ji dajem za jest, vendar tudi takrat ne poje dovolj!
Na dan ima 6-7 obrokov.
Ona bi morala pojesti 130 ml, pa poje 40, 50ml!


(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 17:06:35   
BibaMaJa
Jaz bi ji čez dan dajala na 1,5 do 2 uri, ponoči pa bi jo ene 2x zbudila.
Midva sva imela tudi problem premalega pridobivanja na teži, ker je premalo pojedel. Sicer je dojen in ti ne znam povedat koliko ml poje, ampak sem mu dajala tako, kot sem ti zgoraj napisala. Po 14 dneh je bil viden rezultat.

(odgovor članu rožicaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 17:19:29   
majra
Ponoči jo ne zbujaj, ampak ji daj jest kar v spanju. Tako smo se mi šlepali oz. se še, na spodnji meji s težo.

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 18:43:56   
mama11
Koliko na mesec pa pridobi na teži? Prve tri mesece je minimum 450 g na mesec.

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 21:03:29   
Anay
draga rožicaSanja. sedaj imam možnost, da povem nekaj krepkih na zdravnike. Poja prva pupa je bila kot tvoja. Ni jedla nič. komaj sva popili 50- 60 ml. Jokala sem z njo ob hranjenju, jo silila jesti, ona je z menoj jokala, bruhala dokler nisem prišla do zaključka, da je potrebno zamnjati zdravnika. Po 4 mesecih sem se končno umirila(zdravnica je imela drugačen pristop), saj so bili izvidi bp otrok se je res da malo redil je bil pa zadovoljen in vesel. Hranila sem jo na 2-2,5 ure ponoči le 1x, kar se mi je vrnilo saj otrok ni več spal do 2 let in pol in smo imeli pidžama party vsako  noč. sedaj je stara 4 leta in ji nič ne fali sam pas morva povsot zožat. Moja druga pupa, ki je sedaj stra 4 mesece oz 3 ker je bila prej rojena je druga pesem. Pove kdaj je lačna a nikoli ne popije več kot 100 ml, tko da se mi 130ml zdi ogromno in preveč za njen trebušček. Le ponoči popije 140ml, če je res pripravljena na to. Ne vem kaj je enim zdravnikom, da tok težijo. Saj naši otroci niso pujski, da jih bomo pitali. Bolj je okrogel bolj so zadpovoljni nekateri.
Svetujem ti, da se ne obremenjuješ toliko, kar vem da je zelo težko, saj otrok čuti tvojo živčnost. Poje kot pač poje. Gosta hrana bo pa kmalu na jedilniku in mogoče ji bo ta bolj všeč. Nikar pa je ne sili jest. Jaz sem rabla dolgo, da sem to dojela pa še vedno se včasih zalotim, da ji rinem še nekaj žlic v usta ko je že sama končala.

(odgovor članu rožicaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 22:42:21   
tavelka
ojla, nikar ne obupaj. pri nas je bilo nekaj podobnega; premajhna teza, ker nas mali princ ni vedno pri volji za jest. bila sva tudi v bolnisnici, kjer so ugotovili, da mu sicer nic ne manjka, samo premalo je. budila sem ga na 3 ure - tudi ponoci. ce ni hotel piti iz steklenicke, je jedel po zlici. malo po malo. sedaj ima 5 obrokov in lepo napreduje. vem, da je tezko - od obupa do jeze zaradi nemoci. ampak vztrajaj. user posted image  se splača user posted image

(odgovor članu rožicaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 22:52:59   
mary_lou
ROZICA SANJA kot bi brala svojo zgodbo.....zamenjala vse dude cuclje mleke vse preiskave dala cez nic pomagalo.....nic z dnevom ko smo dopolnili 4 mesece sm mu ponudila milumil kasice banano pa riz pa koruzo take kasice za najmlajse k jih po flaski pije kot mleko in nekak smo zdej OK tezi. Ja lej obup in zivcnos NIC NE POMAGATA zato pac vdihni, ponudi ji vsake tri ure kar poje poje. Ona cuti zivcnost in je potem se ona zivcna. Sej se bo normaliziralo nc bat, otrok ima nagon po prezivetju in vedno pojejo tok kot rabijo.

En velik user posted image zate pa pogum sej bo


_____________________________

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008


Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu tavelka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 23:44:18   
massylou
Če je dete zdravo in se lepo razvija, te nima kaj skrbet.
Sem se tudi jaz že toliko preživcirala zaradi prehrane moje, sedaj 14 mesečne pupe, da sem cela siva ratala. In to za prazen nič. Ker je nekaj ljudi v ambulanti imelo predolge jezike.

Spet bom privlekla na dan nasvete moje mame (pač): eni žrejo kot krave, drugi komaj kaj. Ampak čisto res. Naša ima sedaj slabih 9 kil, gledam pa kake 5-mesečnike z 10 kilami in še več.

Nekoč so pametne zdravnice rekle, da niti ni dobro, da je dete preveč napitano (moja pediatrinja je uporabila izraz: kot napitani purani).

Te totalno razumem, kaj prestajaš, ampak vse bo ok. Če neješčnost ni patološka, potem dete preprosto ne rabi toliko hrane. In bo malček tudi sam pokazal, koliko je lačen. Tudi potem, ko bo že žlička v igri. Sama sem nadvse srečna, če mala 3x/dan poje 100 ml gostega, nekaj kruha ali krekerjev in malo sadja. Pa je taka kot bi imela Varta baterije.

Vse bo ok, samo silit ne otroka jesti, ker mu lahko nepovratno priskutiš hrano, govorim iz lastnih izkušenj (smo bili na dobri poti do tega- po nasvetu P!! in je mala že bruhnila, ko sem se prikazala z žličko, tako da ji nisem smela blizu s priborom več kot 1 mesec in se mi še sedaj praktično ne pusti pitat).

Srečno vam želim user posted image  in čim manj skrbet (čeprav je težko).

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Neješči dojenček
20.6.2008 23:51:00   
mala pikica
Mi imamo bolj problem, kako začeti jesti. Potem se še nekako zborimo, da poje vsaj večino, le začeti je problem. Jaz najlažje rešujem stvar med spanjem, takrat takoj zagrabi cucelj in tudi vse poje.

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Neješči dojenček
23.6.2008 13:33:31   
rožicaSanja
Res najlepša hvala vsem za odgovore!
Naj pa povem še to, da me trenutno skrbi to, da moja tamala še nima 5kg, kar pomeni, da pri treh mesecih ni bila cepljena. In, dvomim, da jih bo pri štirih mesecih imela. To je zdaj moja edina trenutna skrb...
Danes sem dobila izvide iz bolnice - spt je vse bp!
Čisto sem obpana, ker mi vsi govorijo kako je suha in drobna... user posted image
Meni se zdi najina punčka lepa, najlepša! Pa tud to se mi lepše zdi, da je suhica, kot pa debelinka... A kaj, ko pa so zdravniki tako prisiljeni...
Upam, da se vse počasi uredi.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Neješči dojenček
23.6.2008 13:43:15   
ThinkPink
Meni se zdi najina punčka lepa, najlepša!
¸

To je najbolj  pomembno! Če so izvidi BP, potem mislim, da nimaš kaj skrbeti. Saj se bi že pokazalo, če bi bilo kaj narobe. Eni pač radi jedo več, drugim zadostuje čisto malo. Tvoja je pač drži linijo že od rojstva, že zdaj ve, da bi rada bila manekenka.

Sicer se pa vse pogliha. Poznam zdaj take konkretne dedce in babe, ki so kot otroci bili baje ful neješči. Primer je moj user posted image . Zanj je rekla tašča, da do enega leta ni pojedel nič, da je bil prav drobčken, vse kar je pojedel, so komaj mukoma spravili vanj. Pa ga poglej zdaj...

Čim bolj mirna pri hranjenju, pa se bo že odprlo...

LPuser posted image




(odgovor članu rožicaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Neješči dojenček
23.6.2008 20:01:52   
Anay
Naša je stara 4 mesece pa ima 4,5 kg. Bla je že cepljena. Kot sem ti že povedala prva ni nič jedla in tudi ni imela 5 kg pri 3 mesecih. Pediatrinja je rekla (ta ki me je razumela), da teže ni pogoj za cepljenje ampak zdravje (vročina , prehlad)


(odgovor članu rožicaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Neješči dojenček
4.7.2008 11:20:30   
rožicaSanja
Danes sem bila pri zdravniku, pa sem malo na hitro stehtala. Imela je 4570! Prejšnji mesec je imela 4310. Je to dosti premalo?

(odgovor članu Anay)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Neješči dojenček
4.7.2008 13:29:17   
dory
Tudi pri nas smo imeli podoben primer...tamal je bil za povrhu še nedonošenček, teža je bila minimalna že ko se je rodil...potem pa je tudi slabo naraščala...jest ni hotel nič, največ je na obrok pojedel 80ml pa še to,če je bil dan dober in motivacija na višku...80ml pri 2m...pri 3m je adaptirano mleko popolnoma zavrnil...najprej smo poskušali z menjavo stekleničk...nič..potem z menjavo adaptiranega mleka..nič....še največ nam je uspelo pri hippu, pa še to avstrijskem...groza...jst sem jokala, tamal ni jedel, hodila sva po bolnicah na preiskavah..nič....ponoči sem ga celo parkrat zbudila za jest, pa sem povrzročila le nervozo pri otroku in še tistega malega potem ni pojedel..in tako smo pri 3m že uvedli žličko in rižolino....ni šlo drugače...po malem..tudi s čežano smo poskušali...itak je pojedel malo, a toliko, da je za silo šlo...kilaža je šla počaaaasi navzgor, a še vedno je bil pod minimumom...pri petih mesecih sem mu dala kravje mleko, ki mu je bilo sprva zanimivo in je kar pojedel nekaj, potem pa spet konec...enako je bilo s skutkami..skratka dolga zgodba nezanimanja za hrano, bolnic, animacij, truda in solz se je vlekla do njegovega drugega leta...potem se je mal obrnilo...še danes se spomnim,ko mi je pri 2,5letih reku, mami lačen sem bi nekaj pojedu....jst sem skor padla dol,tok sem bla srečna...in takrat je počas začel jest, no dones pri štirih letih je že pravi jedec in je vse po vrsti brez težav :)...

(odgovor članu rožicaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Neješči dojenček
4.7.2008 15:29:22   
rožicaSanja
Tudi najina je samo Avstrijski Milumil. Še najbolj všeč ji je bil Novalac AR, vendar jo je zaprlo! Zato smo šli nazaj na Milumil, ker pač tega še najraje je. Naša ni nedonošenček, porodna teža je bla 3100g, rodila se je 4 dni po pdp. Pri nas tudi jokamo, bruhamo nazaj, če ji dam več, kot bi ona želela! Starh me je, kaj bo v posvetovalnici... Sicer se ona vsak mesec zredi po 300 do 350g. Poskusili smo že na žliuco, pa ni blo čist nič bolše, samo banana je bila vredu. Ne vem več, kaj in kako... user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Neješči dojenček
5.7.2008 8:04:50   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: rožicaSanja

Tudi najina je samo Avstrijski Milumil. Še najbolj všeč ji je bil Novalac AR, vendar jo je zaprlo! Zato smo šli nazaj na Milumil, ker pač tega še najraje je. Naša ni nedonošenček, porodna teža je bla 3100g, rodila se je 4 dni po pdp. Pri nas tudi jokamo, bruhamo nazaj, če ji dam več, kot bi ona želela! Starh me je, kaj bo v posvetovalnici... Sicer se ona vsak mesec zredi po 300 do 350g. Poskusili smo že na žliuco, pa ni blo čist nič bolše, samo banana je bila vredu. Ne vem več, kaj in kako... user posted image



Mene so tudi skrbele posvetovalnice in pol sem bila vsa zafrustrirana...ampak več kot to ne gre...poskušaj sama ubrat nek sistem,...prisluhni otroku in ji dajaj za jest takrat ko bi sama in izključno toliko kot želi...ne glej na predpisane merice...važno je, da vsaj pije zadostne količine...nas je pomoje to reševalo...je pa težko in pol smo mi nervozni pred vsakim obrokom,ker vemo čez kakšne kolobocije spet gremo, temu primerno je pomoje znerviran tudi otrok...mi smo res poskušal vse živo, pa če mi je na obrok pojedel 4žličke rižolina pa sem bla že vsa vesela in nisem več težila...res...nikol ga nisem silila, vsaj do takrat ne, ko sem bila slepo prepričana,da moram narest vse,da poje predpisano dozo mleka...potem sem rekla,da se tega ne grem več.....nekje v intervalu treh ur je dobil svoj obrok, kolikor ga je pač pojedel in to je blo to...še najbolj se mi zdel butast, ko so mi reveža vsega prešpikal in testiral na vse možne reči, na koncu so pa rekla,da je popolnoma zdrav...to je bilo nekje pri letu in pol...potem sem se tudi sama nehala sekirat...če je jedel ok, če ni tud ok...če bo kak obrok spustil tud ok...bo pa naslednjega pojedel več...včasih se je zgodilo, da je v celem dnevu pojedel eno skutko in malo juhce....pa še to z animacijami in vsem živim....potem se je samo končalo...pomoje takrat,ko je meni postalo vseeno, ali bo jedel točno na tri ure ali točno na štiri ure...ko je pokazal interes je pač jedel...ne bi verjela,če ne bi doživela, da imamo danes pravega jedcauser posted image

saj bo, le prisluhni mali ...določene okvire moraš sicer upoštevat, načeloma pa tisti ml,ki naj bi jih pojedel otrok...moj jih ni nikol dosegel...pol manj če že, pa sem bla zelo vesela...pa je šlo...tud vam bo uspelo...z veliko truda ampak bo...vso srečo..

(odgovor članu rožicaSanja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?