|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neredna menstruacija in klomifen
20.6.2008 9:29:45   
siky
Pozdravljene!

Sem nova na tem forumu in bi želela izvedeti nekaj več informacij o moji težavi.

Od kar pomnim zase imam vedno neredno menstruacijo ( 2 meseca imam, 3 nimam in tako vedno...). Bila sem pri ginekologu in na ultrazvoku je bila vidna cista ne desnem jajčniku velikosti cca 6 cm, dobila sem 2x po 3 škatlice tabletk cyclo progynova in s tabletkami sem imela vseh 6 mesecev menstruacijo pa tudi ciste ni bilo več. Po končanem jemanju tabletk menstruacije spet ni bilo od nikoder. Na zadnje sem imela menstruacijo konec februarja.Spet sem šla ginekologu in odločila se je da me pošlje na preiskave hormonov. Preiskave se pokazale da imam  za malenkost povečan moški hormon, in da imam tanjšo sluznico. Predpisala mi je 3 škatlice Klomifena. Na škatlici piše, da naj jemljem 5. dan menstrualnega ciklusa. A to pomeni, da sedaj moram počakati na mojo menstruacijo?

P.S. Pozabila sem omeniti, da si z možem želiva, da bi zanosila, vendar se "bojim", da s temi mojimi težavami nama nebo tako hitro ratalo.

Hvala za odgovore!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neredna menstruacija in klomifen
20.6.2008 9:34:40   
Hope2
Koliko klomifena pa ti je sploh predpisala? Saj je znano, da klomifen tanjša sluznico in če jo imaš ti že itak tanko, pol to po neki logiki ni glih OK. Zahtevaj vsaj, da ti v času jemanja napravi UZ, da sploh vidiš ali reagiraš na klomifen ali ne, se pravi ali bo sploh kak folikel in kako debela bo sluznica. Če je sluznica pretanka ob ovulaciji, pol težko pride do vgnezditve. To imaš pravico in to zahtevaj, ker ti mora naredit UZ tik pred O.  Ko boš jemala K, bi le ta naj povzročil ovulacijo nekje 5-10 dni po zadnji tabletlki, če se ne motim. Tako, da boš lahko bolj za ziher vedela kdaj je O in kdaj UZ

Vso srečo pri user posted image !

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.6.2008 9:36:57 >

(odgovor članu siky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neredna menstruacija in klomifen
20.6.2008 10:28:58   
Anonimen
siky! Nisi dobro prebrala navodil. Še enrkat jih odpri. Med odmerki in načinom uporabe piše tudi: pri amenoreji (to je, če nimaš menstruacije) jemlješ Klomifen 5 dni od katerega koli dne dalje.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?