bolniška- porodniški dopust (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> bolniška- porodniški dopust (20.6.2008 8:57:26)

Če moraš predčasno na bolniško, predno se ti prične porodniški dopust, moraš potem, po končani porodniški prej v službo. Kako to zgleda?
Np. če greš 2 ali 3 mesece prej na bolniško, ti menda ni treba it v službo toliko prej?
Kaj pa, če si prej v bolniški, zadnjih 14 dni pa vzameš dopust? Kako se to šteje?
Upam, da ni to že kje napisano, ker ne najdem.

srki -> RE: bolniška- porodniški dopust (20.6.2008 9:17:53)

Ne, ne rabiš prej v službo. Tudi sama bom naredila tako, da bom šla malo  na bolniško, potem pa izkoristila cel dopust. V službi mi ne bodo zaradi tega tudi nič težili.

AnciM -> RE: bolniška- porodniški dopust (20.6.2008 9:35:25)

Ne greš prej v službo. Porodniški dopust skupaj z nego za otroka traja 12 mesecev. Nastopiš ga pa 28 dni pred PDP. Ne glede na to, a si prej na bolniški, dopustu... Prej greš delat le, če del dopusta za nego koristi oče. Samo to je pa vajin dogovor.

orka2000 -> RE: bolniška- porodniški dopust (3.9.2008 22:05:19)

Pozdravljene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image],

upam, da bo še kdo gledal ta sporočila, čeprav so bila končana že junija.
Nekje sem prebrala, da, če si najmanj 3 mesece skupaj na bolniški pred porodniško, da moraš it obvezno 45 dni pred rokom poroda na porodniško. A, kdo kaj ve o tem?

Lp, Nina

ključek -> RE: bolniška- porodniški dopust (3.9.2008 22:28:17)

Pozdravljene ,

upam, da bo še kdo gledal ta sporočila, čeprav so bila končana že junija.
Nekje sem prebrala, da, če si najmanj 3 mesece skupaj na bolniški pred porodniško, da moraš it obvezno 45 dni pred rokom poroda na porodniško. A, kdo kaj ve o tem?

Lp, Nina

na porodniško greš 28 dni pred predvidenim rokom in nič prej. prej lahko koristiš dopust ali bolniško, to ne spremeni ničesar.

ema111 -> RE: bolniška- porodniški dopust (5.9.2008 7:49:05)

Pred veljavo prejšnjega zakona o družinskih prejemkih in starševskem varstvu je bilo možno izbirati ali gremo na porodniški dopust 48 dni ali 28 dni pred PDP. sedaj v novem pa je potrebno iti 28 dni, neglede na bolniško, razen če se otrok rodi še pred tem natumom začetka porodniške se nam začne porodniška z dnem rojstva otroka.

Stran: [1]