regres stotič (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

petarda1 -> regres stotič (19.6.2008 22:09:34)

Verjetno je tale tema o regresu že tolikokrat obdelana da bi se zdaj lahko vedelo o tem že vse, vendar me vseeno zanima, če ima kdo kakšne podatke o tem kar zanima mene. Moje vprašanje oz. situacija je sledeča. Zaposlena sem za določen čas in hkrati skrajšan delovni čas. Vendar ne 4 urni, ampak 5 urni, kar torej pomeni da je moje podjetje "moj 75% lastnik". Zanima me, ali mi pripada torej po šestih mesecih celoten regres, tak kot ga dobijo 8 urniki ali je temu primerno zmanjšan? Glede na število dni dopusta bi rekla, da sem dobila cel dopust, kot bi delala 8 ur (dobila sem 23 dni dopusta). Ker če si recimo preračunam, bi mi 9 mesecev, za kolikor sem sklenila pogodbo, pomenilo 6 rednih mesecev. Torej?
Če ima kdo kakšen podatek, odgovor, repliko,... Kar na dan z besedo:))

Lep pozdrav vsem.

soncece24 -> RE: regres stotič (20.6.2008 7:05:27)

Če ti pripada cel dopust, ti pripada tudi cel regres.

lewinsky -> RE: regres stotič (20.6.2008 7:14:57)

Moj je bil lani zaposlen sedem mesecev in pol za polovični delovni čas, se pravi za štiri ure in je dobil celoten regres.
S tem, da ga je dobil meseca oktobra.

total -> RE: regres stotič (20.6.2008 9:14:50)

Jaz sm zaposlena za skrajšan delovni čas in sm dobila pol regresa...čeprav so lani dobile celega,letos pa gledajo glede ur.

maruškaŠ -> RE: regres stotič (20.6.2008 9:26:03)

Po novem zakonu ti pripada sorazmerni del regresa. Dopust normalno, da je isto ker 1 dan dopusta je 1 dan in ne 8 ur.  Vprašanje je samo, če imate še kakšno veljavno kolektivno ali podjetniško pogodbo v kateri bi bil člen, da ti morajo izplačati celoten regres. Sicer jim ga ni treba.

kofetek2010 -> RE: regres stotič (20.6.2008 12:07:39)

Če delaš 4. ure ali več zaradi starševstva in ti ostalo krije država, potem si upravičena do celega dopusta in celega regresa.

čipka -> RE: regres stotič (2.7.2008 18:36:57)

letos so naredili zakon tak, da dobijo polovični regres, tisti ki imajo krajši delovni čas (vem za 4 ure-za 5 pa ne vem), dopust pa ostane isti-ker dopust ne traja ne 8, ne 4 ure. 

alička -> RE: regres stotič (2.7.2008 18:44:30)

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Če delaš 4. ure ali več zaradi starševstva in ti ostalo krije država, potem si upravičena do celega dopusta in celega regresa.

Točno tako! Delam skrajšan delovnik in sem dobila cel regres in dopust.

Stran: [1]