prvi dnevi GH (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

titoti -> prvi dnevi GH (18.6.2008 22:51:39)

ko ste začenjale dodajati - ste začele z enim obrokom na dan, ali več?

Anonimen -> RE: prvi dnevi GH (18.6.2008 22:53:00)

Z enim obrokom in se ta je bil enak par dni, da vidis, da ni kake alergije.

Lunc_a -> RE: prvi dnevi GH (18.6.2008 23:10:42)

kakšen en obrok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
daje se samo cca 3 žličke in nič več,saj se ne gre da se naje,ampak najprej mora spoznati okuse ,želodček navadi na GH,pa tudi na alergije

matea1 -> RE: prvi dnevi GH (19.6.2008 7:15:40)

Tak hitro pa najverjetneje ne bo šlo - začeti moraš zelo počasi, prvi dan daš kakšno žličko, drugi dan malo več, tretji dan ... Potem narediš en dan pavze in čas je za nekaj novega in spet ista zgodba.

Preberi si revijo Paparica - veliko se boš naučila o uvajanju GH.

Za uvajanje GH je potrebno potrpljenje. Pa veliko gurmanskih užitkov vama želim.

BibaMaJa -> RE: prvi dnevi GH (19.6.2008 8:38:24)

Naš prvorojenec je bil zelo hitro na celem obroku cca. 14 dni, drugorojenec pa po skoraj mesecu dni uvajanja.
Itak je na začetku najprej več okrog ust, kot pa v ustih.

L_una -> RE: prvi dnevi GH (19.6.2008 10:19:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

kakšen en obrok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
daje se samo cca 3 žličke in nič več,saj se ne gre da se naje,ampak najprej mora spoznati okuse ,želodček navadi na GH,pa tudi na alergije

Mi smo isto delali, pa res zelo počasi. Ko je bil dopoldanski obrok popolnoma uveden, sem šele dodala drugi obrok. Pri nas je ful trajalo.

Pa še nekaj ti svetujem. Ne verjami čisto vsemu, kar boš prebrala na forumu. Jaz sem bila na začetku kar malo žalostna, pa sem drugače kr kritičen človek. Se te vseeno dotakne, sploh pri prvem otroku. Mi smo rabili res dolgo, da je pojedel npr. količino enega Frutka. So se pa tu našle nekatere, ki so nenormalno velike količine navajale, pa so šele začele z uvajanjem. Vsakič merile, pretiravale in podobno. Tako da res pojdita lepo počasi, brez sekiranja, ker nakoncu itak vsi otroci lepo začno jest. Res pa je, da eni prej, drugi kasneje.

Veliko sreče pri uvajanju.

annie -> RE: prvi dnevi GH (19.6.2008 12:01:14)

Začeli z enim obrokom, oziroma s parimi žličkami. Nova živila sem uvajala vsaki tretji dan. Prvi obrok smo zamenjali približno čez dober mesec, potem smo začeli z naslednjim obrokom...pa veliko veselja ti želim pri uvajanju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*lenc@* -> RE: prvi dnevi GH (19.6.2008 12:49:12)

IZVIRNO SPOROČILO: titoti

ko ste začenjale dodajati - ste začele z enim obrokom na dan, ali več?

z večernim -mlečne kašice milupa pol pa kmal še jutranji, jabolko korenje

inesc -> RE: prvi dnevi GH (27.6.2008 7:02:08)

Tudi naju čaka čez par mesecev uvajanje GH. Zanima me, ali ste najprej začele dodajati izključno sadne kašice ali žitne kašice? Pa verjetno s samo enim od živil, da se izključi morebitna alergija, a ne!?! Kakšne pa so tele kašice od Hipp-a???

mateyka -> RE: prvi dnevi GH (27.6.2008 7:39:12)

Tudi naju čaka čez par mesecev uvajanje GH. Zanima me, ali ste najprej začele dodajati izključno sadne kašice ali žitne kašice? Pa verjetno s samo enim od živil, da se izključi morebitna alergija, a ne!?! Kakšne pa so tele kašice od Hipp-a???

inesc, ne probat s kupljenimi kašicami. dej skuhaj malo jabolka in ga zmiksaj - to lahko stoji par dni v hladilnku in pogreješ ko rabiš.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.6.2008 15:28:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Lunc_a -> RE: prvi dnevi GH (27.6.2008 16:07:36)

otroku kuhaš domače,kašice so samo za na pot.
nalin najprej daš GH potem podojiš

mateyka -> RE: prvi dnevi GH (28.6.2008 7:42:42)

nalin najprej daš GH potem podojiš

mi smo tudi tako delali. saj ne poje veliko in manj interesa je nekaj novega jest/probat, ko smo napokani z ljubljenim mlekcem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

inesc -> RE: prvi dnevi GH (30.6.2008 8:33:15)

Pa se najprej proba s sadnimi ali zelenjavnimi kašicami???

Azzurra -> RE: prvi dnevi GH (30.6.2008 22:33:46)

Pri sinčku smo začeli s korenčkom, nadaljevali z jabolkom, nato z bučko...
Zdaj pri punčki bomo tudi sigurno začeli z zelenjavo, ker imamo doma pridelano in je poln vrt.
sadje bom tudi uvajala med eno in drugo zelenjavo. ali katera ve kako je s poletnim sadjem - lubenice, melone? ali je na seznamu dovoljenega sadja? za breskve in marelice vem, da se kasneje, vsaj tako je bilo pri nas rečeno...

Stran: [1]