Sedenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

monka -> Sedenje (23.2.2005 8:57:09)

Pozdravljene!
Mene pa zanima koliko časa pustite sedeti svoje sončke?
Stari smo skoraj 4 mesece.
Hvala za odgovore in lep pozdrav!

PIAF -> Sedenje (23.2.2005 9:06:33)

Ma nikoli se nisem s tem obremenjevala koliko časa. Vem, da je hotel nonštop sedeti pri tej starosti in sem ga tu in tam pustila tako. Mogoče če tak pogledam nazaj čez dan 3x po 5-10 minut, včasih še to ne.

kaja11 -> Sedenje (23.2.2005 9:42:59)

Kako to misliš? A v naročju, stolčku...?? V naročju ga praktično ne morem več imeti vodoravno, ker znori... v bistvu je skos pokonci, samo ga probam imeti bolj v "lupinca položaju". V stolčku za hranjenje fuuul uživa.... imamo ga v najbolj ležečem položaju... notri je med kosilom (cca 15min).

monka -> Sedenje (23.2.2005 9:55:36)

Naj povem,da ga posedem(med drugim) na kavč in obložim z kačo,tako da ne more nikamor!Uziva maksimalno, me je pa strah,da je za njegovo hrbtenico to prevelika obremenitev?!:zmeden:

kaja11 -> Sedenje (23.2.2005 10:05:02)

To pa ne vem... jaz mojega še nisem tako dala...naj ta bolj izkušene povejo:zmeden:

Pikca -> Sedenje (24.2.2005 12:35:48)

Meni je pa fizioterapevtka (tja hodimo zaradi povečanega mišičnega tonusa) rekla, da lahko sedi, samo ne predolgo naenkrat (Živa je stara 4,5 meseca). Najbolje je, da ti sedi v naročju in se naslanja nate (pri tem pa moraš biti čimbolj vzravnana). Naj bi ga pustili sedeti toliko časa, dokler je kolikor toliko vzravnan, ko pa se začne držati sključeno, je to znak, da so mišice že utrujene. Je pa to različno od otroka do otroka, eden zdrži 5 minut, drugi pa recimo 15 ali pa še več.
Lp, Pikca

Stran: [1]