Pogruntala kako pomiriti Luka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Pika10 -> Pogruntala kako pomiriti Luka (23.2.2005 1:09:52)

Našmu Luku so vzeli na pediatriji kri in revež je res jokal. Sestra mu je dala dudo in mu vsake toliko kapnila nekaj na dudo. Vprašala sem jo kaj je to, ker je nehal takoj jokati in pol čez čas spet začel , ker je bil dvakrat špikan. Rekla mi je da je samo sladka voda, ki pa res pomiri, ker se otrok s tem okusom tako zamoti. Rekla mi je še naj tega ne probavam doma. :duda:
No pa smo dobil Daktarin,to je en gel, bolj sladek, za v usta, za pojest, ker je imel bel jezik (glivice). In danes ponoči je tako jokal ker je imel krčke da ga nikakor nisem mogla pomirit. Potem sem mu pa namazala dudo z gelom in mišek se je takoj pomiril in nazaj zaspal. Zgleda da drug okus učinkuje in pomirja.

Anonimen -> Pogruntala kako pomiriti Luka (23.2.2005 8:26:21)

Meni so v porodnišnici nastavek za dojenje mazali z daktarinom, da bi mali zagrabil. Še za domov so mi ga dali. Ko pa je to videla patronažna, se je kar zgrozila. To je vendar zdravilo, je rekla. Tako da so izgleda mnenja, kar se tega tiče, deljena. Ne vem če je dobro, da se uporablja zdravilo, kadar ni potrebno. Kaj pa če bo potrebno, ali potem ne bo pomagalo, če druge stranske učinke zdravil odmislimo?

Mojca P. -> Pogruntala kako pomiriti Luka (23.2.2005 8:30:21)

Ja, sladko jim res ustreza.T
i pa priporocam, da ne delas tega prav pogosto:zmeden:__Moja necakinja:duda::roza: je potem dudo vzela samo ce je bila sladka:)-. Daktarini so sli za salo, ce tudi glivic ni imela:zmeden2:. Seveda je najbrz to boljse, kot sladkana voda:ups:- se mi zdi, da ni tolko sladkorja, da bi blo za zobke problem:).
Najboljse bi bilo, ce bi krci minili, a ne:pujs::pujs:??

tia&silvija -> Pogruntala kako pomiriti Luka (23.2.2005 8:48:36)

Mi pa na dudo namažemo kuminove kapljice, so fino sladke pa še pri vetrovih pomagajo. Dobiš jih v lekarni.

LP, S&T

BONI* -> Pogruntala kako pomiriti Luka (23.2.2005 9:07:18)

Mi pa kar kapljico koroških damo gor, če je sila. Ampak se trudim, da tega ne bi prakticirala prepogosto,ker saj veste-zobki

Lp, Boni

Tina J. -> Pogruntala kako pomiriti Luka (23.2.2005 10:30:47)

Jaz mislim, zdravila so zdravila, in zaradi stranskih ucinkov jih je bolje jemati cim manj, ce pa niso res potrebna, pa res ne, sploh pa ne dajati otrokom, ki so še toliko bolj občutljivi. Saj otrokom ponavadi že duda zaleže, pa malo pobožati, pa gre...

sergeja26 -> Pogruntala kako pomiriti Luka (23.2.2005 19:30:21)

Tud mi ponavadi kapnemo za pomiritev na dudiko kapljico koroških vetrovnih kapljic in je po navadi kar ok; :duda:
lp

Anonimen -> Pogruntala kako pomiriti Luka (23.2.2005 19:40:21)

Mi imamo en daktari za pomiritev (o tem sem že pisala, da ga uporabljajo v bolnišnicaha za pomiritev) že od vsega začetka. In še kar traja. Je res, da je treba dati samo majčkeno!!!!

Bojana

Stran: [1]