Kredit v CHF (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

pokica_ -> Kredit v CHF (17.6.2008 15:12:16)

Živjo,

se opravičujem za tako vprašanje, vendar bom vseeno vprašala. Na banki so mi rekli, da če vzamem kredit vezan na CHF, mi ga izplačajo na račun tudi v CHF.
Kako pa je s tem, če hočem, da vzamem kredit v CHF, nakazilo na TR bi pa želela v EUR? A je kaka dodatna obrestna mera? Ali moram pol še sama menjat na okencu iz CHF v EUR?

lp

Anonimen -> RE: Kredit v CHF (17.6.2008 18:32:46)

Kako pa je s tem, če hočem, da vzamem kredit v CHF, nakazilo na TR bi pa želela v EUR? A je kaka dodatna obrestna mera? Ali moram pol še sama menjat na okencu iz CHF v EUR?

Verjetno ti lahko zamenja banka, samo za provizijo prej vprasaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image], ker zna biti kar visoka. Drobni tisk, na katerega ponavadi nisi pozoren, ker te premamijo z nizkim obrokom v CHF. Lahko da ni tako, zna pa biti, da ne bos presenecena.

miha_b -> RE: Kredit v CHF (17.6.2008 19:39:45)

živjo

mislim da mora obstajati možnost da ti kredit izplačajo v eur
vendar potem nosiš riziko tečaja med chf in eur, pri plačilu
obresti in glavnice

dvomim  da je kakšna dodatna obrestna mera; strošek ti
dejansko predstavlja lahko le nakupni in prodajni tečaj chf
(vsekakor se prej pozanimaj)

lp

kajajaka -> RE: Kredit v CHF (17.6.2008 19:59:58)

raje vzemi € kredit...

pri CHF ti bodo nakazali znesek po nakupnem tečaju (je višji) potem boš pa rabila € in ti jih bodo menjali po prodajnem tečaju... in boš že tu precej na izgubi, če gre za višji znesek kredita.

pokica_ -> RE: Kredit v CHF (17.6.2008 21:18:10)

Kredit rabim za avto in sicer sem mislila vzet 10.000 CHF, ker sem si delala izračune preko NLB banke in mi pride med EUR in CHF na eno anuiteto cca. 5-10 € razlike, zato sem mislila, da bi vzela pol raje v CHF, ker je to v 4 letih kar nekaj. Pa magari bi s to razliko pokrila vsaj str. odobr.+zavarovanja kredita[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nevem, še vedno sem v dilemi...še mogoče kak predlog[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Do četrtka se moram odločit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: Kredit v CHF (17.6.2008 21:18:37)

Vzemi nominalca.

miha_b -> RE: Kredit v CHF (17.6.2008 21:34:35)

lahko pa vzameš pol variabilnega in pol fisnega v eur, tisto
malo razlike do chf pa imej za mirno spanje v
primeru spremembe tečaja

pa probi se zdilat da imaš stroške za en in ne
dva kredita

lp

Ursa vzajemci.com -> RE: Kredit v CHF (18.6.2008 10:20:05)

Samo nekaj v razmislek: Kredit za 4 leta v CHF... Živimo v državi, kjer je plačujemo in dobivamo plačo v evrih. Ker ne vemo, kako se bo gibal tečaj EUR/CHF v naslednjih štirih letih, je jemanje tega kredita precej tvegano. Je pa res, da je ta trenutno ugodnejši od kredita v evrih.  Čez 4 leta pa...? Morda bo še vedno ugodnejši, morda ne. Prisotno je valutno tveganje, pri kreditu v evrih ga ni.

sazi -> RE: Kredit v CHF (18.6.2008 14:00:54)

Čez 4 leta pa...? Morda bo še vedno ugodnejši, morda ne. Prisotno je valutno tveganje, pri kreditu v evrih ga ni.

Se sicer strinajam. Sama pa imam precej velik hipotekarni kredit v CHF. Je pa razlika tako zelo velika (kot če bi ga vzela v EUR), da bi moralabiti kriza in slab tečaj kar nekaj časa, da bi bila v minusu. Pa če pride do tega, lahko še vedno kredit poplačam, zamenjam ali pa najdem kako drugo varianto.
je pa res, da za 5-10 EUR na mesec jaz ne bi šla tvegat (pri meni je razlika skoraj 100 EUR).

zima07 -> RE: Kredit v CHF (18.6.2008 22:15:05)

Se sicer strinajam. Sama pa imam precej velik hipotekarni kredit v CHF. Je pa razlika tako zelo velika (kot če bi ga vzela v EUR), da bi moralabiti kriza in slab tečaj kar nekaj časa, da bi bila v minusu. Pa če pride do tega, lahko še vedno kredit poplačam, zamenjam ali pa najdem kako drugo varianto.
je pa res, da za 5-10 EUR na mesec jaz ne bi šla tvegat (pri meni je razlika skoraj 100 EUR).

Jaz tudi.Enako.

Stran: [1]