popek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


nia5 -> popek (17.6.2008 14:56:26)

Zanima me, če je kaj narobe, da moji mesec dni stari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še kar iz popka priteče kri ( ta je strjena pri vsakem previjanju ), včasih skoraj nič, včasih pa kr nekaj. Sicer mi je patronažna rekla, da se še po zaceljenju popka zna kaj pocedit ven, ampak to traja zdaj zadnje 3-4 dni prej pa nič. Ne vem če pri tem zdaj škodi kopanje, da ne bi dobila kake infekcije.




smejčica -> RE: popek (17.6.2008 15:00:29)

Hay.


Kolikor sem jaz seznanjena s tem, ni to nič hudega. Lahko, da se to dogaja zaradi krčev, če jih ima. Kr lepo očisti z fiziološko(da se ne bi kaj zagnojilo) pri vsakem previjanju, pa se bo kmalu zacelilo.

Lp




juniorka -> RE: popek (17.6.2008 15:19:04)

Hej!
Mi smo imeli podoben problem, je teklo in teklo, tako da smo ga kopali komaj pri 5 tednih in nekaj! Sva bila v neonatalni na pregledu in so opazili tudi to in mi povedali, da gre za pomanjkanje vitamina K. Sva ga oba dobila za spit po brizgi, ker sem dojila! Tako je s tem. Ti popek lepo z alkoholnimi palčkami očisti, ne s fiziološko, ker lahko povzročiš okužbo! Pa s kopanjem počakaj! Moj nasvet! Pa lepo se imejte in ne preveč skrbet! Pa pa!




Stran: [1]