gojska -> RE: črni ribez (18.6.2008 15:19:13)
|
A lahko kar s paličnim mešalnikom spasiram? poglej, ribez, ko ga pobereš je na pecljih, poleg tega ima pa še dost trdo muho, tist na konc bunkice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . S paličnim mešalcem se ne boš tega rešila. Lahko ga zmiksaš, da ga potem lažje pasiraš. Moreš ga pasirat skozi sito, da se znebiš tega odpada. Po pasiranju dobiš čisti gosti sok. Vem, da je naporno, samo kot pravim ,se splača, pa magari za samo dva kozarčka. Recimo tudi maline se pasirajo, saj so polne mini koščic. Lahko pa namešaš črni in rdeči ribez, jagode gozdne ali vrtne, robide in maline. To je tud krasno, če maš kaj od tega doma, seveda. Črni ribez je poln pektina zato se lepo zgosti. Ta marmelada je dobra ker ima naravno kislino, nikoli ni sladkasta in ima čudovito aromo. Ti se kar zraven spravi, boš že sproti vidla. Najbolj važno je da maš čiste kozarce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|