RE: Pokličem ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 11:42:26)

A nisi prebrala že par postov nazaj, da sem že poklicala?




Anonimen -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 11:42:52)

IZVIRNO SPOROČILO: roda17


No, meni se to ne zdi prav.


Potem ravnaj tako, kot se ti zdi, da je prav.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 11:47:09)

IZVIRNO SPOROČILO: roda17

A nisi prebrala že par postov nazaj, da sem že poklicala?


Spregledala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




Katey -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 11:47:53)

V tem primeru kraja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], no ne pretiravajmo. Če bi ga obdržala je pač njena stvar in ne moreš to tretirat kot krajo,  sigurno ni prav definitivno pa ni kraja.
Sicer je pa tko, če bi imela namen obdržat LCD najbrž ne bi razmišljala in bi bila tiho, tašča bi pa že takoj naredila prostor za nov TV[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].





Anonimen -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 11:49:27)

V tem primeru kraja , no ne pretiravajmo. Če bi ga obdržala je pač njena stvar in ne moreš to tretirat kot krajo, sigurno ni prav definitivno pa ni kraja.


Aha. Kako pa ti tretiraš take stvari?
Recimo da na cesti zgubiš denarnico, notr pa jurja evrov. Un k za tabo hodi jo pobere in obdrži. Jo je ukradel ali ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sploh pa brezveze debata, punca je že klicala in uredila vse[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Katey -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 11:54:42)

Se mi zdi, da je pa to vendar mal drugačna situacija, jaz zgubim drugi vidi in vzame in gre, mislm pa da je mal drugač kot če tebi nekdo narobe dostavi, pa po možnosti se mu zraven še fučka, tko kot je zgoraj naveden primer, da že pol leta čakajo, da pridejo po njihov hladilnik, no zame to ni primerljivo, ker ona to ni odtujila ampak je dobila dva in......skratka brez veze, nima smisla. Jaz bi poklicala in vrnila v vsakem primeru, drugi spet ne, tretji bi prodal,........
Karin važno da je uredila, a ne?




puncica -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 12:20:48)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: roda17

kaj boš ti za njo kradla.


Oprosti, ampak kako me lahko obtožiš kraje? Nisem jaz kriva, če so se oni zmotili. Sicer pa sem že poklicala.

Mislim, lepo prosim za mnenje in na koncu me imate za kradljivko. Res hvala lepa.


Nism napisala da si ukradla. Ker nisi, saj nisi ti kriva če so se zmotili. Sam če bi obdržala pa bi za moje pojme ukradla ja. Če vzameš nekaj kar je tvoje, tud če ti je bilo po pomoti dostavljeno je to zame kraja. Sori, sam zame pač je. Ker oni so se pač zmotili in če ne boš vrnila bo pač nekdo nasrkal, tist k se je zmotu al pa čist en tretji. Pač pokliči in povej da so se zmotili.



ja tudi jaz sem tako razumela karin in tako mislim, če stvar ki ti je bila pomotoma poslana obdržiš si to za moje pojme ukradel, kljub temu da so se oni zmotili.




puncica -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 12:21:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

V tem primeru kraja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , no ne pretiravajmo. Če bi ga obdržala je pač njena stvar in ne moreš to tretirat kot krajo,  sigurno ni prav definitivno pa ni kraja.


kaj pa pol je to zate?

a ja ste že uredile pol pa nič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ampak zame je to še vedno kraja, če pa ti pokličeš in rečeš da so se zmotili in noben ne pride po to pol pa valda to ni kraja, če se jim ne do po stvar, pol že ni tako pomambna.




tatam -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 12:26:48)

Prav si naredila,bravo!!
Sicer bi pa tudi sama poklicala!Enkrat se mi je v Lidlu zgodilo,da sem kupla dvojne otroške kavbojke,zaračunali so mi samo ene.Pred trgovino sem potem to opazla in sem šla nazaj rečt.Pa me najprej trgovka sploh zastopla ni,je mislila,da so preveč kasirali.Ko pa sem ji rekla,da premalo in da ene še plačam me je pa ful čudno gledala,kot da bi iz Marsa priletela.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Jaz pa sem mela čisto vest.
Se mi je pa že zgodilo,da sem na cesti našla denar,ki ga seveda nisem vrnila-nisem mela komu in tudi kdo mi bo dokazal,da je njegov?!?!Seveda jaz vse srečna...Kasneje pa sem jaz pozabla ali zgubila denarnico!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Kazen??In sedaj ne vzamem več ničesar,kar mi ne pripada!!!!




*alja* -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 12:30:26)

ej če bi bli vsi tako pošteni kot ste/smo tuki na RR nebi blo svinjarij po svetu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 12:35:56)

IZVIRNO SPOROČILO: tatam

Prav si naredila,bravo!!
Sicer bi pa tudi sama poklicala!Enkrat se mi je v Lidlu zgodilo,da sem kupla dvojne otroške kavbojke,zaračunali so mi samo ene.Pred trgovino sem potem to opazla in sem šla nazaj rečt.Pa me najprej trgovka sploh zastopla ni,je mislila,da so preveč kasirali.Ko pa sem ji rekla,da premalo in da ene še plačam me je pa ful čudno gledala,kot da bi iz Marsa priletela.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz pa sem mela čisto vest.



Meni se je čisto enako zgodilo v Hervisu. Pa da ne bi preveč komplicirali z računi pa blagajno, sem pač hotela samo en izdelek vrniti, enega pa obdržati, ker so mi ga itak zaračunali. Mater, tolk me je čudn gledala, da mi je blo že malo žal da sem nesla stvar nazaj (športni napitek). Šele pri izhodu sem zaslišala od prodajalke tisti nepreveč prepričan in tih "hvala"...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




malika -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 12:40:50)

Tudi meni se je že 1x zgodilo, da sem šele zunaj trgovine ugotovila, da mi prodajalka neke stvari ni računala.  Šla sem nazaj, ji povedala kaj se je zgodilo, ona pa me je obtožila, da sem stvar ukradla!!!!!!!!!   Ne bom zdaj definirala vsega, kaj sem ji takrat imela za povedat, skratka stvar sem ji vrgla pod noge in šla do šefice. Od takrat dalje me v tisto trgovino ni več.




onka -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 12:44:58)

Naj omenim pri tej debati, ker delam s strankami, sem žal zaradi nepoštenih ljudi marsikdaj pustila precejšen kupček plače. Res zaradi moje napake (gužve in hitenja), ampak žal je vsaka moja napaka na delovnem mestu povezana z denarjem.  Naj omenim stalno stranko, ko sem ji povedala premajhni znesek, mi je vrgla denar in odhitela ven, nakar ugotovim, da sem zaračunala premalo. No, pri tekj sem vsaj ugotovila. Tekla sem za njim, na srečo dobila razliko. Ne morem verjeti (kljub svojim slabim izkušnjam), da lahko človek pomisli za napačno poslan paket, da bi ga obdržali. Ne dvomim, da bi ga poskušali na vsak način dobiti nazaj, ali pa bi nekdo od delavcev z že tako nizko plačo moral to plačati. Bi še kdaj stopili s čisto vestjo v to trgovino? Groza.




Anonimen -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 12:45:46)

IZVIRNO SPOROČILO: malika

Tudi meni se je že 1x zgodilo, da sem šele zunaj trgovine ugotovila, da mi prodajalka neke stvari ni računala.  Šla sem nazaj, ji povedala kaj se je zgodilo, ona pa me je obtožila, da sem stvar ukradla!!!!!!!!!  


o đizus!




hmm... -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 13:22:19)

, ali pa bi nekdo od delavcev z že tako nizko plačo moral to plačati
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

IZVIRNO SPOROČILO: malika

Tudi meni se je že 1x zgodilo, da sem šele zunaj trgovine ugotovila, da mi prodajalka neke stvari ni računala.  Šla sem nazaj, ji povedala kaj se je zgodilo, ona pa me je obtožila, da sem stvar ukradla!!!!!!!!!  


o đizus!



Katastrofa!




sazi -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 13:31:44)

Prav si se odločila.
Kar se p apojmovanja kraje tiče, je pa to zame vsako prisvajanje stvari, za katero se ve, čigavo je - pa naj bo to od trgovca, ki ti je kakšno stvar preveč dal (ali vrnil preveč denarja) ali pa od neke tretje osebe, če dobiš njen paket - saj gor piše, komu je namenjen.
Za vse najdene stvari velja, da če se ne najde lasnika v ne vem koliko dneh, ti stvar pripada - ampak si se moral vsaj potruditi in najti lastnika. Če pa na paketu piše, čigavo je in se to osebo lahko najde, je pa čisto jasno, komu pripada in to zagotovo ni oseba, ki je po pomoti prejela paket.

Če zavestno vzameš nekaj, kar ni tvoje, hkrati pa se lastnika z ne preveč truda lahko najde - je zame kraja.




hmm... -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 13:33:14)

Aja sem pozabla napisat.

Jaz bi tut poklicala!




arabela* -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 13:36:54)

Jaz bi tudi poklicala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 13:42:46)

Niste prav razumele. Na obeh paketih je moje ime in naslov. Ime stranke za katero sem predvidevala, da dobi tudi tv je bilo napisano na papirju, kjer sem se morala podpisati.




kjava -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 14:28:21)


IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

ej če bi bli vsi tako pošteni kot ste/smo tuki na RR nebi blo svinjarij po svetu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Anede?




sazi -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 14:38:43)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava


IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

ej če bi bli vsi tako pošteni kot ste/smo tuki na RR nebi blo svinjarij po svetu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Anede?


ja, meni se zdi pa popolnoma logično - če bi bili vsi pošteni, bi bilo veliko lepše na tem svetu, ampak je preveč ljudi, ki so raje komot in živijo na račun drugih (v vseh mogočih oblikah izkoriščanja)




lemavrica -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 14:48:03)

IZVIRNO SPOROČILO: roda17

Sem že poklicala in bodo prišli iskat. Sedaj pa me tašča grdo gleda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] , ker je že delala prostor v svoji sobi za tv.


Naj si kupi 4 pininfarina izdelke pa ga bo imela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jaz bi poklicala.




puncica -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 15:13:05)

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

ej če bi bli vsi tako pošteni kot ste/smo tuki na RR nebi blo svinjarij po svetu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Se strinjam ampak žal ni tako.




Anonimen -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 15:19:03)

Ravnokar je bil tukaj gospod od GLS in odpeljal tv.

Samo sedaj pa piše, da gospe pošiljam LCD jaz in ne Gorenje. Madonca bo čudno gledala zakaj ji nekdo iz Prekmurja pošilja televizor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




soncece24 -> RE: Pokličem ali ne? (17.6.2008 18:07:38)



IZVIRNO SPOROČILO: roda17

Ravnokar je bil tukaj gospod od GLS in odpeljal tv.

Samo sedaj pa piše, da gospe pošiljam LCD jaz in ne Gorenje. Madonca bo čudno gledala zakaj ji nekdo iz Prekmurja pošilja televizor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Daj še meni enga pošlji, če si že tako radodarna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>