Anonimen -> RE: pralne pleničke (17.6.2008 22:33:14)
|
Čez kako leto sem jih prodala znanki,ki je bila ravno tako navdušena kot jaz preden sem jih prvič uporabila in mi je kasneje povedala da jih tudi sama ni mogla uporabljat,ker je otroka preoblačila po petkrat na dan.No,ona jih je dobila vsaj po polovični ceni.To je moja izkušnja,zato ti svetujam da se še malo pozanimaš preden se odločiš za nakup. Meni se 5x na dan ne zdi obupno prevečkrat previt otroka. Jaz sem se odločila za Bambino mio pleničke zaradi zdravja (agresivna belila, geli ki vpijajo mokroto, itd.), ter tudi zaradi varovanja okolja (cca 1 tono plenic "odvrže" malček v previjalnem obdobju, so pa vražje nerazgradljive). Pranje z bio praški, eko program na stroju itd. in se počutim, da sem nekaj dobrega naredila ne samo za otroka, tudi za okolje. Nemške raziskave pa so pokazale povečano možnost za neplodnost zaradi uporabe plenic za 1x-no uporabo predvsem pri fantkih, ravno zaradi vse kemije, ki jo vsebuje takšna plenica. No, saj vidite tudi pri sebi kako se recimo počutite v vložkih - jaz se obupno in tudi ne uporabljam raznih Always in podobnih, ker imam občutek, da imam plastiko na koži pa tudi vedno dobim izpuščaje in vnetje. Raje kupim kakšne bolj naravne (v "naravnih" trgovinah se jih dobi), da nimam težav. Predstavljam si, da se otroček počuti podobno v plenicah.
|
|
|
|