N.SI -> RE: Ločitev? (17.6.2008 12:33:21)
|
No, ko dobro premisliš (torej, ko se odločiš!) greš do odvetnika in mu poveš, da se želiš ločiti. Pripravila bosta predlog za sodišče (torej, gre za neko standardizirano obliko zahtevka za ločitev). Vprašana boš še za skupno premoženje (odvetnik ti bo razložil, kaj vse spada pod ta termin in do česa si upravičena) ter če imata kaj otrok, na kakšen način bosta urejala skrbništvo. Najcenejše in najhitrejše so sporazumne ločitve - torej, ko tvoj bodoči bivši mož dobi papirje, jih prebere, odnese odvetniku v kolikor se s tvojim predlogom ne strinja ti on in njegov odvetnik pošljeta njujin predlog za ločitev ter delitev sredstev. Če pride do podpisov, je stvar samo še za predati na sodišče, da dobita v nekem času sklep o ločitvi. Če do tega ne pride, podaš s svojim odvetnikom predlog na sodišče, ki vaju bo nekajkrat pozvalo,če sta si premislila, če sta kaj bližje skupnemu predlogu o ločitvi ipd., na koncu v vsakem primeru ločitev dobiš - ti plačaš svoje stroške (odvetnika), on svoje. Stroški znesejo odvisno, so pa okoli 350-500 eur za sporazumno ločitev (za ono drugo ne vem). Odvisno pač od odvetnika, od števila pisanj predlogov in o tem, kolikokrat mora odvetnik priti na sodišče zastopati tvoje interese. Če ni otrok, je zadeva bistveno lažja... Sploh pa, če ni niti skupnega premoženja. No, želim ti obilo sreče in še nekaj - čim več informacij si pridobi glede ločitve. Zadeve z našim sodstvom se menjajo tako da je kaj, kar sem ti napisala lahko že zastaralo. Pač ločitveni postopek, ki sem ga jaz aktivno spremljala je bil leta 2005. Tri leta je kar konkreten čas za kako spremembo. LP
|
|
|
|