indukcijska posoda (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


tomca -> indukcijska posoda (17.6.2008 9:06:20)

Zanima me če je vsa posoda iz nerjevečega jekla primerna za indukcijsko kuhališče.

Vem da to lahko preverim z magnetkom, vendar jo bom naročila preko kataloga.

Informacije sem klicala, vejo le to da je iz jekla, če pa je primerna za indukcijo pa ne.

lp




Anonimen -> RE: indukcijska posoda (17.6.2008 9:36:50)

Večina nerjaveče ni primerna, razen če ima posebej obdelano dno. Pa saj je ponavadi na dnu posode narisana tuljava (spirala), to pomeni, da je za indukcijo. In v navodilih jim mora tudi pisat, saj lahko preverijo.




pajčolanka -> RE: indukcijska posoda (8.7.2008 12:27:57)

pišem kar v starejšo temo da ne odpiram ravno nove...in upam da dobim kak odgovor.

zanima me koliko je smiselno da kupim steklokeramično ploščo z dvema navadnima in dvema indukcijskima kuhališčema če nimam posode za indukcijsko-od celga kupa posode so samo ene 3 piskrčki primerni za indukcijsko (sm probala z magnetkom) zdaj sam zarad indukcijske nebi šla trenutno kupit nove posode, me pa zanima če ma tud navadna posoda kj haska od indukcijskega kuhališča. kako je s tem?




Hope2 -> RE: indukcijska posoda (8.7.2008 12:45:30)

Navadni lonci ti ne hasnejo na indukcijski plošči, ker ne dela plošča, se sploh ne vžge. Boš pa hotela takoj lonce menjat, ko boš videla kako fajn je indukcijska[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




pajčolanka -> RE: indukcijska posoda (8.7.2008 12:55:44)

ja jaz bi lonce že menjala sam...to je pol velik € kar pa se mi zdi malo škoda...
sploh mi je škoda ker tud une posode teflonaste ko so meli v mercatorju na točke ne grejo na idukcijo...mam pa 5 tistih posod in jih nebi dala stran...za ostalo bi še nekak mogoče ker je ostalo itak že bogo, sam za tele teflonaste mi je škoda...




Hope2 -> RE: indukcijska posoda (8.7.2008 13:17:33)

Teflon ti itak čez par let ali celo leto dni več ne bo dober. Odvsno kolk paziš. Zdaj lahko kuhaš s 3 na indukciji z teflosnkimi pa na navadni, če boš videla, da je fajn, si lahko kupiš še kako za indukcijo, cele posode pa res ne rabiš menjat. Mi smo tudi imeli 2+2 plošči in mešano posodo. S časoma sem pol videla katero najbolj uporabljam in sem si jo dokupila, celega servisa pa res ne rabiš. Jaz imam eno ponev teflonsko (šparove točke), ki prime na indukcijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




pajčolanka -> RE: indukcijska posoda (8.7.2008 13:43:29)

sam tale chic posoda...koliko je to vredu sploh za steklokeramično? verjetno jo precej skraspa a?
ker me malo mika da bi si vzela celo indukcijsko pa ene par teflonskih in kako emajlirano pa mam vrh glave dost...




robinzon -> RE: indukcijska posoda (9.7.2008 17:10:22)

Že več krat sem brala, da je katera kupila 2+2 in ji je bilo kasneje žal, da ni kupil vseh  indukcijskih.

Npr. sama se za 4 indukcije ne bi odločila, ker imam en precej amc posode in druge RF posode in hitro pokrovko pa cel kup alugus. Če pa te ne bi imela, ne bi pomišljala zaradi par piskrov, ki bi jih morala dati  na stranski tir.




pajčolanka -> RE: indukcijska posoda (9.7.2008 19:53:01)

sem se odločila za indukcijsko vsa 4 kuhališča. majo v gorenju ravno akcijo in stane pečica+indukcijska plošča 999€
kar se tiče posode sem danes se malo zanimala in gledala...ta srebrna posoda je res noro draga. ampak emajlirana posoda pa je čist pocen in sploh ne slaba...




Eca -> RE: indukcijska posoda (11.7.2008 9:56:54)

Glede posode: v Hoferju imajo vsake toliko akcijo servis posod za indukcijsko za cca 50 eur.  Malo spremljajte pa hop v Hoferja.

Sama imam 2+2 , a večino uporabljam indukcijsko, pa še indukcijski koher sem nabavila (za na morje), ker je res super. Kozice sem pa enkrat v Merkurju ujela za 5 eur (3 v kompletu), ki pašejo na indukcijo. Teflonska posoda je nevarna, ko se enkrat poškoduje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], tak da jaz tega sr.....več ne kupujem. Imam en servis iz Hoferja in čisto zadostuje za 4 člansko familijo. Pa se nisem prav nič spufala na posodi za indukcijo.
Aja pa enkrat na točke iz Spara sem vzela wmf ponvo, ki tudi dela na indukciji....super za palačinke!
To posodo, ki ima pa sedaj Spar wmf, pa ne dela na indukciji. Sem kupila vok in žar ponvo sprobala na navadni plošči pa tak traja in traja, dokler se nekaj skuha.....škoda denarja, posoda pa leži v omari.

Lp, Eca




pajčolanka -> RE: indukcijska posoda (11.7.2008 10:11:52)

en komplet posode dobim zraven v trgovini ker ma vso belo tehniko tam vzela...je pa to un komplet elo rubin al kaj je že...

prvo kot prvo bm v priliki kupla eno za palačinke, pol pa s časoma še kako teflonsko.
magnetek sem si pa enga kar v torbico dala...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]