RE: KONČNI USPEH (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 20:53:23)

Ja jaz bi take v rit sunla. Npr. - sosolec je ze celo gimanzijo dober, matematiko je po 2x cvek pisal in dobil 1 se pri sprasevanju, pa lepo vlece stipendijo, jaz sem bila pa prav dobra prva 3 leta in letos odlicna, pa je npr. nimam, ker nisem imela priznanj v OŠ (pri nas so bile priprave na tekmovanja bolj zanic), pa veliko iz sole so jih predlagali (okrog 20). Nima npr. stipendije tudi sosolec, ki je vsa 4 leta odlicen. Tu se pa meni ne zdi fer ... ce so dobili Zoisovo, potem neumni niso, najbrz. In bi morali pokazati to znanje. 




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 20:54:01)

Ponavadi se računa povprečje in se ne gleda predmetov


Ne računa se povprečje, ampak se gleda vse ocene.




amaya -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 20:56:40)

IZVIRNO SPOROČILO: nya

IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Ja v cem je pa point? Meni ze opisno ocenjevanje ni bilo vsec, ko smo ga imeli v prvih dveh razredih. Itak lahko prfoks samo hvali, torej v cem je point? Sej ni samo hvalil...samo nič negativnega ni smel napisat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ja zame je to še vedno uganka. Kdo se je tega spomnil? Problem je v temu, da noben starš (ok mogoče 20%) ne gre prebiratcilje, ki jih dobi zraven in primerja z opisno oceno.


ribicab - point je v tem, da se starši ne bodo več mogli pritoževat na splošni učni uspeh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , ker jim itak želijo sam dobr, pa se že v OŠ prtožjo, če njihov otrok, ki celo leto zabušava ni odličen, ker je sicr inteligenten, ampak len - kolk mu pa škode s tem nardijo, se pa ne vprašajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Verjemi, da se z učnim uspehom bolj ubadajo starši kot otroci. Učila sem 3 razred in vsak starš, ki je prišel na zadnje govorilne ure, me je vprašal: s koliko bi izdelal/a razred? Pa so bile opisne ocene....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




amaya -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 20:59:46)

IZVIRNO SPOROČILO: nya

Ponavadi se računa povprečje in se ne gleda predmetov


Ne računa se povprečje, ampak se gleda vse ocene.


ja...in potem? pa sej ne šteješ 5 in 4 in 3? Pomagaš si s povprečjem in ga potem primerjaš.




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:02:03)

V glavnem če bi se računalo povprečje, bi blo še manj odličnih - in to bi blo prav - ker še vedno sem mnenja, da za odlični uspeh se je treba trudit celo leto




amaya -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:02:40)

IZVIRNO SPOROČILO: nya

V glavnem če bi se računalo povprečje, bi blo še manj odličnih - in to bi blo prav - ker še vedno sem mnenja, da za odlični uspeh se je treba trudit celo leto


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:05:26)

ribica - ja eni se vlečejo - mene v OŠ niso predlagali za Zoisovo, ker nism šla na gimnazijo, ampak na oblikovno (leta 1993), sošolko, ki je šla na gim pa so in je dobila štipendijo, padla 1. letnik in nikoli končala srednje šole.




kity -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:08:20)

ja sej stvar je v tem , da se je trudila celo leto in tiste petice ki jih ima je seveda 555 in zaključna 5 ne da bi se matrala za tisto petico apak vse kontrolke i ustno vprašanje je 5 le nekaj predmetov ji pač ne gre . Glede fizike je začela z 5 nato so zamenjali učitelja in ta učitelj jim je enostavno rekel da se pri njem teško dobi 5 misllm....... zadnjo kontrolko ko je pisala bi bilo 5 in je tudi ocenil tako , nato je zadnjo nalogo popravil z 4 točke na 2 in oceno znižal uglavnem ima sedaj fiz 3 in je zgubila vso voljo da bi jo popravila na 4 . Glede uspeha je zame idealno pravdober vendar se mi otrok smili kjub celoletnem trudu in marljivosti  bo pravdobra edino če piše celoletno kontrolko iz ma  bi še imela možnosti za odličnega in to šanso hoče izkoristiti. Pa še nekaj, recimo ena sošolka pa skozi celo leto ima 2 3 tudi kakšno enko vmes in seveda 4 pa bo pravdobra z 2 , 3 , in 4 in to se ji zamalo zdi , starši pa nemoremo kaj veliko pomagati pri vsem tem . Je pa 8.r.




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:10:23)

edino če piše celoletno kontrolko iz ma  bi še imela možnosti za odličnega in to šanso hoče izkoristiti.


Potem naj jo pa le :).

Drzimo pesti.




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:12:31)

Mislim, da je malo pozno za celoletno kontrolko - glede na to, da se naslednji tedn v torek delijo spričevala. Ocene morajo bit zaključene pred konferenco.




anajmad -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:12:45)

Drugo leto(vsaj pri naši so tako rekli),bodo pomembni glavni predmeti,kot so MA,SLO;ANG itd. Kar se mi zdi tudi pravilno. Za Zoisovo štipendijo te mora predlagati šola,povprečje mora biti 4,5 pri ocenah in sodelovati moraš vsaj na enem tekmovanju,takem od znanosti in podobno(ne telesna vzgoja).Za našo so rekli,da naj bi dobila štopendijo,ko so me klicali v šolo,če bo še 9.R odlična,da jo bodo predlagali,ker se udeležuje raznih tekmovanj iz BIO,SLO in znanstvenih raziskav.Ponavadi dobiva nagrade iz republiškega povprečja,ali pa vsaj drugo oz. tretje mesto. Lahko rečem,da je zelo pridna in nikoli nisem imela problema z njo(trkam,trkam....) razen lani,ko jo je metalo 300/h. Toda hvalabogu je prišla sama k pameti,ne da bi ji jst težila.




ninataja -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:13:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
Če je slaba pri matematiki, angleščini, slovenščini ne bo nikoli prilezla do Zoisove štipendije. Je potrebno še kaj veš kot nekaj petic pri bolj lahkih predmetih. So potrebna tudi priznanja (zlata) itd.

Lianna ne strinjam se s tabo. Za Zoisovo štipendijo imaš lahko prav dober uspeh. Če ima trojko pri teh predmetih - pa kaj. To še ne pomeni da slabo zna - na to lahko botruje vrsta dejavnikov (strah pred učiteljem, strah pred predmetom). Lahko izkazujejo intelektualno ali umetniško nadarjenost (mogoče igra kakšnen inštrument). Lahko izkazuje izjemno visoke intelektualne sposobnosti (se uvršča v zgornje 3% generacije). Kdo ve. Ne poznam dekleta da bi to vedela, ti pa tudi ne. Ne tako nastrojeno gledat na svet. Vsak človek drugače dojema stvari. Saj veš kakšen je bil Einstein v šoli, pa kaj je naredu ...
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR
Ce ima ze v OŠ fiziko 3, koliko bo imela sele v srednji soli?

Jaz sem hodila na gimnazijo in nisem imela fizike.




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:13:49)

In pri nas so ocenjevalne konference 18. in 19.6.




Ancy -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:17:50)

Pri nas na gim. je bilo tako, da si imel lahko eno 3-ko, potem pa si moral imeti eno petko več kot vsega skupaj štiric pa si bil odličen. No še na glasovanje so te mogli dat, ampak tam so vsem odobrili. Tko sem bila jaz v 3.letniku odlična s fiziko 3. V 4.letniku pa je HB ni bilo več in nisem imela takšnih težav. Torej če se tudi v OŠ tko računa, bi mogla hčerka izboljšat 2 predmeta. Res pa je to ocenjevanje ful smotano, ker npr. en zna res ful, u piko pa dobi 5, en pa tud zna ampak ne tok k un prej pa tud dobi 5, isto je pr vseh drugih ocenah, tko da jaz bi tako kot v mnogih drugih državah uvedla ocene od 1-10....
Strinjam se tudi z RibicoRR glede Zoisove.... marsikdo, ki jo dobi si jo res zasluži, ampak taki lenuhi, ki so talentirani in ''komaj'' delajo s trojkam si je pač ne zaslužijo, poznam kar nekaj takšnih primerov. In uspeh ni dovolj, tudi priznanja ne (sem jih sama ima kar nekaj), pomembni so še tisti testi na koncu OŠ. Sicer pa razlišljam, da bi dala prošnjo če se bo gledalo povprečje na faksu (no, že nekaj mi jih je reklo, da lahko vsaj poizkusim).




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:22:32)

Ja jaz bom tudi vlogo dala zdaj, ker zlata maturantka tko ne bom, imam pa povprecje 4,6, pa tudi v tretjem letniku sem imela 4,3.

Zoisove pa s pravdobrim uspehom v OŠ ne mores imet.Razen ce si med 3% najpametnejsih v SLo, pol je pa tko zalostno, da si pravdober.

Kity, ocene nikoli niso fer. Meni se je tudi zamal zdelo enkrat - ustno sprasevanje, nemscina - sva obe dobili 4, s tem, da sem jaz sama popravljala svoje napake in se mi je pac malo zatikalo pri govorjenju pri eni temi, sosolka pa tko slabo nem. govori, da je groza, pa je lih tko dobila 4, ker je bil pac opazen napredek (prej je imela 2). Itd.




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:22:57)

Splosna gimnazija ima fiziko. In kemijo in biologijo. 




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:26:41)

Ko sem jaz dobila Zoisovo se je upošteval učni uspeh (vseh 8 let), uspeh na raznih tekmovanjih, raziskovalne naloge, mnenje razredničarke itd. Full tega no. Za Zoisovo pa smo bli predlagani le učenci, ki smo bli vseh 8 let odlični.




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:27:10)

IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Splosna gimnazija ima fiziko. In kemijo in biologijo. 


Res je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:31:02)

IZVIRNO SPOROČILO: tianna

IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Splosna gimnazija ima fiziko. In kemijo in biologijo. 


Res je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz sem bila na Kranjski gimnaziji- družboslovna smer, pa smo imeli vse te. Ampak to je že daleč od tega[image]http://sunqueen.mojforum.si/images/smiles/icon_confused.gif[/image]




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:31:59)

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: tianna

IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Splosna gimnazija ima fiziko. In kemijo in biologijo. 


Res je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz sem bila na Kranjski gimnaziji- družboslovna smer, pa smo imeli vse te. Ampak to je že daleč od tega[image]http://sunqueen.mojforum.si/images/smiles/icon_confused.gif[/image]


S perspekitve je tudi kemija cisto fajn....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Fizika mi je bila pa ze takrat...




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:33:23)

Zoisove pa s pravdobrim uspehom v OŠ ne mores imet.Razen ce si med 3% najpametnejsih v SLo, pol je pa tko zalostno, da si pravdober.

res je.




Pikec -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:35:17)

kukrkol... mi smo mel tud modele k niso bli odlični in so dobili cojzovo.

Se mi je pa zmir zdel krivično k so pol na faksu komi skoz z osmicami pršli oz so jih komi lovili - če so jih. Jst sem pa mela povprečje čez 9 sam štipendija je pač nagrada za pretekle uspehe...

****t ga življenje ni potica in včasih je prekleto krivično... takle pač mamo.
Pozabit in it naprej. Sam v puberteti je pač to mal težko.




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:39:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77
Jaz sem bila na Kranjski gimnaziji- družboslovna smer, pa smo imeli vse te. Ampak to je že daleč od tega[image]http://sunqueen.mojforum.si/images/smiles/icon_confused.gif[/image]


S perspekitve je tudi kemija cisto fajn....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Fizika mi je bila pa ze takrat...

Na faksu sem pristala pri naravoslovcih-matematika in tehnika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:42:45)

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77
Jaz sem bila na Kranjski gimnaziji- družboslovna smer, pa smo imeli vse te. Ampak to je že daleč od tega[image]http://sunqueen.mojforum.si/images/smiles/icon_confused.gif[/image]


S perspekitve je tudi kemija cisto fajn....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Fizika mi je bila pa ze takrat...

Na faksu sem pristala pri naravoslovcih-matematika in tehnika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


jaz bom kar tiho [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: KONČNI USPEH (16.6.2008 21:54:15)

Jaz sem pa srecna, da sem se vseh naravoslovnih predmetov lani resila. No, razen informatike (ki bi itak mogla bit na pol druzboslovna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/grrr.gif[/image]) in matematike.

Je zivljenje precej lazje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>