dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

tejč -> dopust (22.2.2005 20:50:33)

Delam v šoli in me zanima, če se da koristit letošnji dopust pred porodniško.

Anonimen -> dopust (22.2.2005 20:58:57)

Par dni nazaj je bil na forumu "naš vsakdan" naveden link na stran ministrstva, kjer lepo opisujejo primere, kako in kdaj lahko koristiš letni dopust.
Poišči naslov "za učiteljice in prof." (nekaj podobnega).

Kati S -> dopust (23.2.2005 13:05:33)

Lej, pri meni je tako: porodniško nastopim 3.3. in ker v letošnjrm koledarskem letu še nisem delala 6 mesecev, mi ne pripada celoten dopust, ampak le majhen delček (torej za jan in feb), kar pomeni kakšne 4 dni. Najprej sem mislila, da bo šlo tako: da bom šla na porodniško, jo prekinila med počitnicami (uradno se to izvede kot prenesena porodniška) in koristila dopust ter se nato vrnila na porodniško. To mi je svetovala socialna delavka (v Cerknici) - torej je možno. Problem je le v tem, da nimam dopusta (za par dni pa ne bom komplicirala). Ne vem, kdaj greš ti na porodniško. Upam, da ti moj odgovor kaj pomaga.

Žiga -> dopust (24.2.2005 11:28:58)

Če si pri tem delodajalcu zaposlena vsaj 6 mesecev (pa tudi, če si ves ta čas na bolniški) ti pripada celoten dopust!!!
Malo poglej po temle forumu, smo veliiiiko govorili o tem.

Ni pomembno, koliko si v tekočem letu zaposlena pri istem delodajalcu, ampak je pomembno celotno obdobje...

Preberi si ZDR!

LP
Ž.

tejč -> dopust (24.2.2005 14:41:58)

Hvala vsem za prijaznost :bravo:in za odgovore, bom še malo preučila stvar v ZDRju preden grem do ravnateljice.
LP.

Stran: [1]