niki5 -> kako ravnati in kje je meja? (22.2.2005 20:50:29)
|
Našemu 4 mesečnemu Svitu se prehlad (zamašen nosek in občasno kašljanje) vlečeta že skoar mesec dni. Ob enem je imel tudi toliko časa rahlo povišano temperaturo do približno 37.5. Do tukaj nič posebnega. Ker mu je temperatura padla in kašljanja ni bilo slišati smo odšli včeraj po dolgem času ponovno ven. Zjuraj ko se je zbudil je pričel kašlajti ampak malo drugače kot običajno (prej je bil kašelj tak kot da bi se mu slina zaletela, kar pa je možno da je od tega, ker se veliko slini). Kljub vsemu sem odšla danes za dobre pol urice ven, ker razne jutranjega kašlja ni nič drugega kazalo. No in danes pozno popoldan se je začelo, vedno bolj je kašljal in obenem še hropel. Ko sem ga držala za telo sem čutila kako hrope, kašelj pa se je spremenil že v takega bolj konkretnega. Verjetno sem ga polomila, ker sem odšla ven :( ne vem kaj naj naredim, slabo uro sem ga imela v kopalnici in naredila paro, sščostila nosek kot ves čas dosedaj, zdaj spi, na radiator pa sem dala posodico vode in nekaj kapljic olja za inhaliranje. A je še kaj takega kar bi lahko naredila? Kje je meja, ko je potrebno poklicati pediatra? Vse tiste, ki ste imele otroke z bronhitisom, kdaj ste se odločile in poklicale pediatra? Tako mi je hudo, ker kaj če sem šla prekmalu ven in s tem povzročila, da je zbolel :(( v petek smo imeli pregled pa je zdravnica rekla, da gremo lahko ven če ni vročine.. Pa še starješi fantek mi je zbolel in dobil vnetje ušes..
|
|
|
|