Ko se zaposliš... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anja -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 18:58:45)

A je potrebno sporočit onim tetam iz CSD da si se zaposlil?

In po možnosti to vpliva na višino otroškega dodatka??

Anja :ups:

Anonimen -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 19:01:01)

Sporočit veš da moraš, mislim, da v 15 dneh. Bi rekla, da na OD ne vlipva, ker si dala itak lanske dohodninske podatke, vpliva pa na vrtec, če maš malega v vrtcu. Na OD bo vlivalo drugo leto.

pa ne da si šiht dobila? bravo.

Anonimen -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 19:09:43)

Jst pa iz Anjinega posta čutim eno navihanost, sproščenost, zato se mi ne zdi, da je želela s "tetami" koga žalit. Pač, sej včasih tako rečemo. tud za tiste iz banke, al pa iz gostilne, al pa...kaj pa vemše kje.

Sploh na vassi smo vsitete in strici.

Anja -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 19:10:40)

Moje osebne izkušnje s socialnimi delavkami so (kako naj povem kulturno) izredno slabe.

Verjamem, da obstajajo zelo prijetne in prizadevne socialne in strokovne delavke na CSDju.

Žal pa nisem imela sreče, da bi s tako sodelovala.

P.S. v prejšnjem postu s "teto" nisem mislila nič slabega ;)

Anonimen -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 19:11:22)

No, saj sem rekla, da ne:-))

Anja -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 19:14:58)

Ej, al bina šiht , jaz, važička že mam :bravo: jaz :)-

...sam sem začela nekaj mrdat po tem kdaj moram oddat novo vlogo, pa staro odločbo sem iskala, pa sem se spomnila na to... :(

..ponosna sama nase, da še nisem prepozna :)-

..in ja, moja srakica je v vrtcu (stara 4 leta in sila gobčna frajla) :)-:)-

Anonimen -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 19:17:20)

Aja, pol pa v redu:-))

Anonimen -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 19:22:43)

Nesti moraš prvo plačilno listo, ko jo boš dobila, da ti bodo na novo obračunali karkoli že.

Pupica -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 20:21:33)

Evo info iz prve roke.
Ne ni rok 15 dni, temveč sporočiš po prvi prejeti plači!!!Torej če začneš 1.3.delat sporočiš, oz.moraš poslat prvo plačilno listo, ko jo dobiš.

Kot zanimivost, če partner izgubi delo in javiš spremembo(mislim, da to kar nekaj vpliva 1 plača ali 2) in javiš osebno, te odslovijo,češ da za dva meseca itak ni potrebe, pol je pa že čas za novo vlogo dat???...:zmeden::zmeden::zmeden:.No k s sreč sem brala en post, kjer je ena predlagala, da novo vlogo oddaš po pošti priporočeno in jo morajo obravnavat. Sicer sem 2 meseca izgubila, ker tega nisem vedla, padla sem pa 2 razreda nižje.
Tko da punce fejst se pozanimejte. Nazaj mi ne bo dal nihče, kljub napaki gospodične za pultom. Če bi jaz zamolčala, bi verjetno vračala:(
Lp
:kuza:

Sarina -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 21:05:59)

Imela bi samo "pripombo" na Sijo - da tudi jaz žal še nisem srečala prizadevne socialne delavke, ki bi naredila več kot je nujno (kvečjemu manj :() - velja za CSD v našem kraju. Verjamem, da se ponekod tudi najdejo dobre, v večini pa vsekakor niso. ;)

Anja -> Ko se zaposliš... (22.2.2005 21:30:13)

Uuuu pol bom pa menda morala za nazaj vračat al kako, če prejemam plačo od oktobra 2004?

Pa še s polnimi uhami bom šla domov :(

Jutri jih pokličem, pa vam poročam kako je z zadevo ;)

Pupica -> Ko se zaposliš... (23.2.2005 10:50:59)

Anja jaz ti predlagam, da si tiho in oddaš marca novo vlogo in upaš na čimboljši razplet.
Fora je v tem, da imajo zgleda vse podatke, le da jih uporabijo le takrat ko njim paše.Ker v nasprotnem primeru, mislim, da nam ne bi bilo treba dostavljati podatkov o prejemkih.ALi pač?:zmeden:

Stran: [1]