Bakterijska infekcija kože (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lunastar -> Bakterijska infekcija kože (15.6.2008 15:22:33)

S svojim enomesečnim sinom sva bila v petek pri pediatru, ker so se mu po obrazu in ušeskih naredili izpuščaji. Najprej je izgledalo kot gosto posuti mozoljčki, ušeska pa so se drobno luščila. To se je v dveh dneh razširilo še na vrat, del lasišča, rame in del prsnega koša. Postavili so nama diagnozo infekcija kože s stafilokokom aureusom (zlati stafilokok) oz. stafilodermitis. Dobila sva kremo fucidin, ki jo maževa 3x dnevno. Danes je situacija še slabša, kontrolo imava ju3. Ima katera kakšne izkušnje??

A.N.J.A. -> RE: Bakterijska infekcija kože (15.6.2008 15:47:38)

Živjo!

Moj 4-letnik je imel isto kakšne 14 dni nazaj. Ampak je dobil zraven kreme še zelo močen antibiotik..  Če se ti zdi, da ne gre na bolje, pojdi nazaj - mimogrede naju so takoj poslali na pregled na infekcijsko v LJ in tam sva dobila vsa potrebna zdravila... Če potrebuje antibiotik je fino da ga dobi čim prej...
Sta vidva bila tam, ali ti je le pediater napisal kremo?
Želim vama čim prejšnje okrevanje...
LP
A

lunastar -> RE: Bakterijska infekcija kože (16.6.2008 11:29:37)

Bla sva pri pediatru na pregledu. Sama delam na pediatrični kliniki zato nisem nek paničar, ker sem že marsikaj vidla....ampak o tem na internetu piše bolj malo.A.N.J.A. Kater antibiotik je dobil tvoj sin? Kremo je imel isto? V kolikem času si opazila izboljšanje?

A.N.J.A. -> RE: Bakterijska infekcija kože (17.6.2008 9:00:51)

Čao,

Saj jaz tut nisem paničar, je pa pediater naredil paniko - zato sva šla v LJ... Dobil je pa Ciporex sirup, kremo pa isto...
Zelo hitro se je začelo celit, da je bil čist OK, pa kakšen teden do 10 dni...
LP

Stran: [1]