jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Tudi jaz nekje razumem avtorico te teme, da ima takšne misli....Najbrž se ta zgodba že nekaj časa ponavlja in jo je spravila v obup. In takrat človek na marsikaj pomisli, pa čeprav je še tako kruto... Vendar pomisliti, še ne pomeni, tega tudi storiti...tako, da mi napadalni odgovori niso všeč, predvsem odgovori teh, ki niso v takšni situaciji. In velika razlika je, če ima nekdo SVOJO domačo žival, ali pa govori o TUJI, "NADLEŽNI" živali. In prej, kot avtorico bi bilo treba obsojati tega soseda, torej lastnika te muce, ki tako ravna z živaljo. Če si nekdo omisli žival, potem je dolžan zanjo tudi skrbeti, pa naj to pomeni prehrano, kopanje, ukvarjanje.....pač karkoli... In sama tudi ne bi trpela tega, saj če bi želela mačko, bi si svojo omislila. TOrej nisem dolžna zanjo skrbeti v nobenem smislu in zaradi tega tudi ne bom izpadla, kot krut človek. Če sama spoštujem, da ime nekdo živali, si želim in predvsem zahtevam, da drugi spoštujejo, da je sama nimam. In zaradi tega se mi ni potrebno preseliti v blok. Zaradi tega pa res ne. Sicer pa imajo ljudje tudi v bloku mačke, ki najbrž ne bi po mojem balkonu ali hodniku "srale", to je res, pa vseeno. Meni se zdi razumljivo, da bi se rada mačke "znebila" iz vašega vrta oz. doma. In prav je tako, če ti to ne paše oz. ti je moteče. Obsojati soseda, sami ste pa isti! Ne isti, še hujši! Če vas mačka že tako moti jo ujameš in odpelješ v zavetišče. Pokličeš društvo pa jo bodo pršli ujet. Mi na jezeru vsako leto tko lovimo mačke. Ne pa zastrupiš, da crkuje tri dni v mukah. In zame je vsak k je zmožen tolk mučit eno nič krivo žival, medtem ko soseda se niti na gobec ne upa ker mu v bistvu on ****rije dela ena navadna reva, bojazljivc k se spravlja na nič krive živali, na tistega k je pa kriv se pa ne upa. Gnusno. Lažje vam je mučit žival kot pa kilo popra okol parcele potrest. Pa ne se zgovarjat na otroke in ne vem kaj še vse. Da zastrupiš žival ni nič otrok kriv. Hvalabogu da nism pr takih starših odrasla Se strinjam s tem maksimalno. najlažje je govorit jaz nisem odgovoren ne bom tujega mačka peljal v zavetišče, ne bom ga prijavil. Hmmmmm a zastrupiš ga pa lahko? Jaz vse svoje sosede, ki ne skrbijo dobro za živali prijavim, ej sorry in soseda dobro ve, da če bom njenega psa še enkrat videla brez vrvice po mestu ga bom odpeljala v zavetišče. Pa tudi 10 krta če bo to treba, mogoče ji bo enkrat kapnilo.
|