kaj bi naredili vi? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

daka -> kaj bi naredili vi? (15.6.2008 12:59:51)

Moj je imel babico( 2 žena od dedeka),ki je umrla pred 2 letoma.Pred smrtjo je vedno govorila o grobu,da jo skrbi kdo bo skrbel za ta grob ,ker nima krvnih sorodnikov zato je mene  prosila,naj skrbim za grob.(sadim rožice).To sem tudi vestno opravljala,vendar je nastala težava,ko je moj mož na pogrebnem zavodu po 1 letu ugotovil,da je grob prepisala na nekoga drugega že v času ,ko je še živela,povedala pa nama ni .Sedaj pa ko bi bilo narediti nov nasad,nov lastnik tega ni naredil.Tako je sedaj edini grob daleč naokoli brez rož.Mene boli srce,ko to gledam,vendar mislim da je to njihova dolžnost,poleg tega jaz nimam pravice saditi rož na "tuj"grob.Kaj bi naredili vi ?Bi vseeno nasadili rožice.V mojo zadovoljstvo sem kupila lepo lončnico ,da le ni tako pusto.Oprostite če nisem naslovila na pravilen forum in če sem preveč zatežila.

Anonimen -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 13:04:00)

res je nisi na pravem forumu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ja jaz bi na tvojem mestu naprej urejala grob, če delaš to iz veselja do sebe in do nje pol ti svetujem to. 

izgubljena_ovcka -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 13:07:50)

Jaz bi kontaktirala zdajšnjega lastnika in ga vprašala za dovoljenje v kolikor to res počneš iz veselja oziroma iz spoštovanja do pokojnice. Simpl k pasulj. Če ne bi dovolil pa pač itak ne moreš nič... (je pa res malo off topic, ja) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Katjusa -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 13:21:19)

IZVIRNO SPOROČILO: izgubljena_ovcka

Jaz bi kontaktirala zdajšnjega lastnika in ga vprašala za dovoljenje v kolikor to res počneš iz veselja oziroma iz spoštovanja do pokojnice. Simpl k pasulj. Če ne bi dovolil pa pač itak ne moreš nič... (je pa res malo off topic, ja) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

jaz se podpišem pod tole, lahko pa že kot si sama rekla kupiš tu pa tam kako lončnico in jo daš gor.... če ti to kej pomani sicer se pa ne obremenjuj s tem če rada to počneš pač daš kej gor mislim da noben ne bo jezen....

Mišni -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 13:36:13)

Ne razumem. A eno leto si imela pravico, ko nisi vedela, da je grob na drugega napisan, zdaj je pa kar naenkrat več nimaš?

Anonimen -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 13:40:20)

A ti je lastnik prepovedal skrbeti za grob? Pa ko ste babico pokopali vas ni noben vprašal za lastništvo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nekak resno dvomim da ti je zdajšnji lastnik izrecno prepovedal rožice nasadit in kkšno svečko prižgat.
In ne, ni njegova dolžnost skrbeti za grob če pa ni imel z tam pokopanimi nikakršnega odnosa.

daka -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 14:11:34)

Imeli so odnos do nje dokler so imeli korist od nje,sedaj pa ni vredna spoštovanja.In da odgovorin prejšnjemu.Eno leto Je preteklo ko bi bilo potrebno plačati položnico in ko je hotel to urediti moj mož je dobil tak odgovor,kot sem že pisala.Vsem hvala za mnenje,Jaz sem že svoje naredila ne pomeni pa da mi je prepovedano prežigati svečke,kar z veseljem opravljama.

Mišni -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 15:19:46)

IZVIRNO SPOROČILO: daka
Je preteklo ko bi bilo potrebno plačati položnico in ko je hotel to urediti moj mož je dobil tak odgovor,kot sem že pisala.

Ja ampak ti si napisala, da je dob8l odgovor, da grob ni na vas napisan, ne pa da ga ne smeš urejati. Urejaš ga najbrž še naprej lahko. Ali pa ga boš samo pod pogojem, da je tvoj ... tega ne razumem. Nekako sem mislila, da ga urejaš zaradi neke vezi, ki sta jo imeli s pokojnico.

ajtak -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 15:25:56)

jaz dakino dilemo povsem razumem, zato bi se podpisala pod odgovor k ga je dala izgubljena_ovcka. Tudi mi imamo namrec prababico pokopano v grobu katerega lastnica je njena hcerka, ki pa moji mami (torej pravi vnukinji) ne pusti urejat groba, ta grob je tako zelo neurejen saj je gospa ze v letih in samo za 1.nov prinese kake krizanteme, drugace se pa razrasca plevel...

torej, vprasaj ce se strinjajo da ti skrbis za grob...

Zofy -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 21:30:56)

Enako mislim jaz.

lelaval -> RE: kaj bi naredili vi? (15.6.2008 23:22:24)

Jaz bi kontaktirala zdajšnjega lastnika in ga vprašala za dovoljenje v kolikor to res počneš iz veselja oziroma iz spoštovanja do pokojnice. Simpl k pasulj. Če ne bi dovolil pa pač itak ne moreš nič... (je pa res malo off topic, ja)

Enako mislim jaz.

Jaz isto. Rože in sveče pa bi še naprej nosila - to ti pa ne more prepovedat.

sandra85 -> RE: kaj bi naredili vi? (16.6.2008 0:23:31)

js bi naprej urejala-če si že tej babici to obljubila
če ti bo kdo to prepovedal, pa je drugo

*Junona* -> RE: kaj bi naredili vi? (16.6.2008 1:39:52)

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

js bi naprej urejala-če si že tej babici to obljubila
če ti bo kdo to prepovedal, pa je drugo

Js tudi, že zaradi mirne vesti.

dory -> RE: kaj bi naredili vi? (16.6.2008 7:52:48)

A veš kaj klinc na koga je kej napisano...jst bi izpolnjevala svojo obljubo še naprej....to je tisto kar šteje...

tehnofil -> RE: kaj bi naredili vi? (16.6.2008 10:30:19)

IZVIRNO SPOROČILO: daka
da je to njihova dolžnost,

Pravno formalno. Kaj pa obljuba, ki si jo dala. Ti je kdo prepovedal s sklicevanjem na pravno formalno? Mislim, da se obremenjuješ brez potrebe. Šele ko bi ti bilo onemogočeno "sajenje rož" bi lahko rekla, da ne smeš več.

ronja -> RE: kaj bi naredili vi? (19.6.2008 15:03:51)

Če ti ni problem sadit rožic na njen grob, jih le nasadi, dovim, da bo imel "pravni lastnik" kaj proti. če pa te to skrbi, ga prej vprašaj, če lahko še naprej skrbiš za grob, kot te je prosila.
Če pa ti to predstavlja dodatno breme, ki ti je odveč, pač ne sadi rožic in se ne sekiraj, kao izgleda. Ampak če sem prav razumela to rada delaš, ker se s tem nje spominjaš...

ursalara -> RE: kaj bi naredili vi? (19.6.2008 18:57:43)

Posadi jih če ti je to v zadovoljstvo jaz bi jih če res ne bi imela prepovedi!

tanikaa -> RE: kaj bi naredili vi? (20.6.2008 10:15:13)

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Jaz bi kontaktirala zdajšnjega lastnika in ga vprašala za dovoljenje v kolikor to res počneš iz veselja oziroma iz spoštovanja do pokojnice. Simpl k pasulj. Če ne bi dovolil pa pač itak ne moreš nič... (je pa res malo off topic, ja)

Enako mislim jaz.

Jaz isto. Rože in sveče pa bi še naprej nosila - to ti pa ne more prepovedat.

Ja, se podpišem.

srki -> RE: kaj bi naredili vi? (20.6.2008 11:48:07)

Jaz bi kljub temu, da grob pripada drugemu, urejala grob pokojne babice. Kaj pa imaš za zgubit? A je tisti lastnik kaj na škodi, a mu ni lepše, da rastejo rože, kot plevel?

rija -> RE: kaj bi naredili vi? (20.6.2008 15:36:57)

jaz ne vem ali sem jaz čudna ali vi?

grob pripada babici, ki je v njem pokopana....halo?

in urejaš ga zaradi obljube njej, če pa to komu ne paše, pa ste ljudje, pa se zmenite.

meni pa se bolj zdi, da zdaj ko grob ni "vajin" pa naj zanj skrbijo "lastniki"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

da le ni posredi kakšne užaljenosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]