janja -> RE: Desetke007 part 4 (4.8.2008 23:20:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin Jasli: Kolko otrok je v jaslih na 1 vzgojiteljico(normativ)? Dajte me malo poučit, prosim. In še: kakšno hrano imajo povečini: v kosih vse ali zmiksano? flaške mleka tudi? In kdaj imajo obroke ? A se da kateri napisat malo o tem... Za jasli sem čisto nepripravljena (še). Sem se aprila na informativnih dnevih bolj zanimala za vrtec - za malčke, ker sem bila prepričana, da bo Tjaša šla privat, sedaj pa še vedno ne vem in oklevam za jasli. Mislim, da je normativ nekje 12 otrok v skupini (na vzgojiteljico + varuško). Glede hrane je pa tako: Zajtrk: povečini so mlečni obroki (sploh prve mesece za najmlajše), je pa možno dobiti tudi kruh oz. tisto kar je na jedilniku za malo starejše = vsak dan 2 možna zajtrka. Malica: na veliko jih futrajo s sadjem (ni zmiksano, ampak jim dajejo pri nas vzgojiteljice po koščkih). Kosilo: malo mešano - nekaj je zmiksano (pire, špinača...) nekaj pa v koščkih (zelenjavna juha, makarončki...). Me je skor kap prvi dan uvajanja, ko so za kosilo dobili zelenjavno juho noter pa centimeterski koščki mesa (seveda ni skor noben otrok tega pojedel, tako da sem tud jaz naročila, da ga s takimi velikimi kosi ne silijo!). Popoldanska malica: mleko, jogurt, sadje, kruh... Vmes veliko pijejo vodo, sokove razredčene z vodo, čaj... Si pa lahko ogledaš konkreten jedilnik na straneh našega vrtca http://www.v-hcandersen.lj.edus.si/Zdravje%20Prehrana/mzdrp.htm . IZVIRNO SPOROČILO: živa LJ srečanje četrtek: tokrat bi pa jaz prišla. Je katera za čvek? Čet. ob 10h na Kodeljevem? živa Mi pridemo, če bomo v redu. No, moram se takoj malo pohvalit. Urbanu že lepše kaže. Ob 18.30 sem mu dala Calpol in je prijel. Ob 22. uri je bil še vedno brez vročine. Aleluja! Je pa moral malček to takoj izkoristit in se poigrat za pretekla dva dneva. Pol je pa pojedel še pozno večerjo in zdaj lepo spančka. In še nima vročine. Kaj sem srečna! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Očitno bo res kaka viroza na pohodu. No, upam, da se do četrtka porihtamo in pridemo na srečanje. Ker jaz tud komaj čakam naše tedenske čveke.
|
|
|
|