sanosan -> RE: Desetke007 part 4 (18.7.2008 7:22:25)
|
Dobro jutro! Skuhala sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kava.gif[/image], tako da si lahko postrežete. Škoda, da zvečer nimam časa bit na rr, ker bi zraven Mame06, Pandice in ostalih, jedla in pila do onemoglosti. Pol se mi pa zjutraj ob pol sedmih lušta pivo in podobne zadeve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Mama06 - le naredi test in čim prej poročaj, mene tudi zanima, če vam je tista šorklja kaj prinesla. Kožica na lulčiju - meni je P pri Blažu rekla, da je treba kožico potegnit dol kolikor gre ob kopanju (da se očisti kremica in umazanija), potem mu je to parkrat probala na pregledih in enkrat je malo počla kožica (ni bilo nič hujšega). Vse to je bilo na pregledih do enega leta. Lansko poletje, ko smo bili večinoma brez plenic, pa si je Blaž začel sam kožico raztegovat in še sedaj, ko ima pet minut časa in je nagec, je z rokami tam doli in si razteguje in vleče kožico. Mislim, da ni potrebno nekega pretiranega vlečenja, ker potem, ko začnejo sami raziskovat svoje telo, si dovolj raztegnejo sami (po Blažu sodeč). Hoja in postavljanje na nogice - pri Blažu je bilo tako, da je shodil, ko je bil star 13 mesecev in je bil že en mesec v vrtcu. Tam so imeli te majhne stolčke, ki jih je porival pred sabo, tako da je držal za naslon in malo so mu pomagali tako, da so ga držali za roke. Pred tem, ko je bil še doma, pa je hodil okoli po štirih in se vstajal ob opori, nismo pa ga postavljali na nogice ali ga forsirali. Po vsem tem treningu, ki ga je imel, ko je plazil po štirih in sam vstajal in vsedal, lahko trdim, da se je naučil, kako pasti in ko je shodil je praviloma padal na rit. Sedaj pri Brini pa je na zadnjem pregledu P ugotovila, da se še ne zna postavit na noge (ko jo je prijela pod pazduho in jo postavila na mizo) in mi je tudi povedala, naj je ne postavljamo, saj je desno stopalo tako postavila, da je stala na zunanjem robu stopala. Mislim, da če P reče, da se ne zna postavit na noge, s tem ne misli, da je to kaj slabega. Doma smo ugotovili, da se hoče vstat ob opori, vendar še nima dovolj moči v nogah. Če mi sedi na nogi, ko sem na tleh, in se ima za kaj prijet, se vstane. Vendar ji pustim le, če ima pravilno postavljena stopala. Vzpodbujam pa jo k temu, da ko se postavi na ves štiri, jo s kakšno igračo pokličem k sebi, da se malo plazi. Torej vzpodbujam jo samo v tem, kar zna in kar se sama uči. Je pa prava faca, ko je začela s prstkom kazat na stvari in zraven govorit to-to-to. Ali pa če vidi kakšnega psa, se začne tako oglašat, kod da bi lajala in zraven cvili, da bi pes prišek k njej. Znamo pa tudi pomahat pa-pa. V glavnem ponosni smo na njo! lp
|
|
|
|