ksenija. -> RE: Desetke007 part 4 (10.7.2008 23:29:30)
|
Oh, ve ste pa pridne. Že vidim, da vas ne bom folgala dohajat, ker včasih po par dni sploh ne pridem na internet. Pa se bom tu pa tam kaj oglašala, da vam napišem novičke o našem desetkecu. Hvala z dobrodošlico. Mi, lepa družinica, pač dosti nas je. Slikamo pa se samo takrat, ko smo dobre volje. MAMA06 z našo alergijo na KML je tako, da ni dokazana. Iztok ima probleme s kožo že od rojstva, najprej mi je pediatrinja rekla, da je to pač samo malo suha koža. PA smo mazala, pa je bilo malo boljše, ampak se je vedno pojavljalo, včasih več, včasih manj. Pri sedmih mesecih (ko smo že začeli uvajati gosto hrano – predvsem mlečne kašice) smo bili naročeni pri alergologinji. Testi so bili negativni, ampak je rekla, da se pač naj probama tri tedne držati brez mleka in jajc. Bilo je zelo hudo za oba, ker sploh nisem več vedela kaj naj jem in sem v enem tednu vzela dol dve kili. Iztok pa je začel zavračati vso gosto hrano, saj sem mu morala mlečne kašice začeti delati z allernovo. Tako ni hotel več jesti na žlico ampak bi se spet samo dojil. Jaz pa nisem imela več toliko mleka, ker se nisva več toliko dojila. Sicer se je mleko potem začelo spet ustvarjati, ampak posledica je bila izguba teže. Po enem tednu mučenja, je sprejel allernovo in jo sedaj je. Po treh tednih se nam je koža res popravila. In tako so nam rekli, da se naj diete držima še naprej. Samo je sedaj spet dobil neke flekece na koži (dva dni) in ne vem zaradi česa. Kontrolo pri alergologinji imamo avgusta, jaz pa se odločam, da bi šla z njim na bioresonanco v Rogaško Slatino. Z hrano je res problem, ker mu veliko stvari ne smeš dati. Kaj si vidva kuhata? Jaz včasih rajši ne grem v kuhinjo, ker potem samo gledam določene stvari. Sedaj komaj čakam, da gremo na morje, ker baje ful pomaga morski zrak. No, naj še napišem, da ima iste probleme tudi Blaž, ki je sedaj star dve leti in tri mesece. So mi tudi najprej trdili, da je suha koža, potem mi je alergologinja na Ptuju naredila teste, ki so bili negativni in je rekla, da pač nima alergije in smo mu začeli vse dajat. No, ta alergologinja (kot pri Iztoku) pa pravi, da bi lahko tudi bila alergija na mleko. Samo res ne vem, kako naj takemu otroku vzamem vstran vse mlečne izdelke, saj so tu zraven tudi hrenovke, zlate kroglice in še marsikaj. Malo sem se sedaj razpisala o tej alergiji. Glede M pa tako, da sem imela še samo enkrat. Sedaj pa čakamo na drugo. PINGI saj ustvarjala pa sem takrat, ko sem bila še brez otrok, sedaj ni več časa. To so vse stari izdelki, ki sem jih večinoma delala za eno mojo razstavo. Sedaj pa se samo ideje pletejo v glavi, kdaj jih bom uresničevala pa še ne vem. Verjetno še par let ne, ker bomo letos jeseni (če nam uspe čez poletje vse papirje uredit) začeli še graditi. PINGI kako furamo. Dopoldan sem sedaj ponavadi z Iztokom sama in kolikor mi dopusti (je pa to sedaj ful malo časa, ker moram bit skoz ob njem) pucam od prejšnjega dneva. Ker popoldan, ko imam do šestih vse tri je nemogoče kaj naredit. Potem pa imamo skupaj večerjo, sledi umivanje in spanje. Ko zaspijo me čaka kuhinja, pa peglanje ali kakšno drugo delo. Dolgčas mi v glavnem ni. Zala je sedaj že eno leto v vrtcu, Blaž hodi dopoldan večinoma k babici (včasih je z nama doma). Septembra, pa bodo začeli hoditi v vrtec vsi trije, ker jaz upam na kakšno službo. To še bo pestro. Imamo res male razlike, je pa sedaj se mi zdi najbolj naporen čas, ker je Blaž sedaj spoznal, da mu je Iztok velika konkurenca in mu ful nagaja. Kaj še vam naj napišem, če vas kaj zanima še kar vprašajte. OK, bo sedaj zadosti grem počasi spat. Lahko noč!
|
|
|
|