Atopijski d. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

mehurčica -> Atopijski d. (14.6.2008 14:28:34)

No, moja Eni so postavili diagnozo "druge vrste atopični dermatitis". Ali "druge vrste" kaj posebej pomeni ali je to pač klasični AD?

Hotela sem pa še vprašat, kako se kažejo kakšne alergijske reakcije otročkom z AD? Zaenkrat še na hrano ni bilo nobenih reakcij. Torej, če bi kaj bilo, bi dobila spet suho kožo na določenih mestih? Recimo, da bi ji dala jagodo, bi se ji naredili suhi rdeči flekci po obrazu, rokicah,... ali bi se kazalo kot recimo zabuhel obraz, slabost, krčki, driska?

Mogoče butasto vprašanje, tako da se opravičujem že vnaprej..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

*Uršula* -> RE: Atopijski d. (14.6.2008 14:53:27)

Kar se tiče AD ti ne znam odgovorit, ker ima naša diagnozo kronični AD.
Kar se pa alergije tiče pa misčim da je odvisno od vrste alergije. Naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se alrgija na hrano pokaže kot osip, alergijo na cvetenje pa kot zabuhel obraz. upam da sem ti kaj pomagala.

lp

mehurčica -> RE: Atopijski d. (14.6.2008 14:56:52)

Hvala Uršula.
Upam, da dobim še kako mnenje.

Blacky30 -> RE: Atopijski d. (14.6.2008 17:36:30)

Naš je imel postavljeno diagnozo atopični dermatitis. Znaki pa so bili:

- pri napačni hrani (npr. jogurti z dolgim rokom trajanja - fruchtzwerge, špinača) kot rdeči flekec na lički, ki je začel kar cvetet, srbelo ga je, koža se je luščila in iztekala je prozorna tekočina
- pri vročini ali napačnih oblačilih, če ni bil 100% bombaž - rdeči flekci v pregibih rok in nog, hudo srbeči

Slabosti, krčev, driske nismo imeli v takih primerih, vedno se je kazalo le na koži.

vaney -> RE: Atopijski d. (14.6.2008 21:24:26)

Mi imamo tudi diagnozo atopični dermatitis, ki se je pokazal (in ga ima še vedno) kot rdeč flek na licu, ki je hrapav, se lušči in srbi. Zaenkrat smo izločili iz prehrane kravje mleko, jajca in sladkor in stanje se je že malo izboljšalo. Gremo pa naprej na teste za alergijo, da bomo potem točno vedeli, čemu se moramo izogibat.

Stran: [1]