Gina
|
Pa dobro no, a nobena nikdar ne pozabi ugasnit mobija? Jaz imam večino časa mobi vžgan, le če sem doma, ga ponavadi ne slišim, ker mi doma rata vseeno za ves svet. Res več ali manj pri zdravniku dam na vibro mobi, se mi je pa 2x zgodilo, da je mobi tulil ravno sredi pregleda. Res mi ni bilo glih fajn, rekla sem oprostite, dvignila, rekla tistemu, da ta hip ne morem, da bom poklicala nazaj, ker je bil tudi relativno nujni klic, odložila in me nihče ni zato zmerjal. Drugič sem ga zgolj izklopila, ko je zvonil in se tudi opravičila. Saj je res, 2x v sedmih letih je grozno ogromno, za v zemljo udret se po vaše. Matr, meni pa se zdi, da smo tolk nepotrpežljivi ratali, da nas itak že čist vse moti. Vljudno je ne zmerjat vsakega, ki ne dela vse v skladu z našimi pričakovanji. Vedno dosegljiv mobi ima nekaj skupnega z odgovornostjo. Včasih nisem bila sposobna se ne oglasit. Zdelo se mi je, da se moram oglasit, da sem dolžna, da je to stvar olike in kulture in bontona. In tudi je. Odgovorni ljudje se oglašajo. Res pa je, da ni najbolj vljudno, če ti zvoni tel. tam, kjer ni tolk zelo primerno, da ti. Ampak če nimaš navade kar naprej mobija ugašat ali kar naprej se delat, da te ni, ali če ti ne visi dol, a te bo kdo dobil ali ne, potem včasih pač pozabiš mobi ugasnit, ko bi bilo to smiselno. A zato je prav, da te zmerjajo? Saj smo samo ljudje, zmotljivi in zmedeni. Tale zdravnica je bila ena od bolj ego ljudi pač, samo sebe je videla, pa nepotrpežljiva. In takih je v našem zdravstvu čist preveč. Čist preveč - brez vseh mobijev na vseh področjih nepotrpežljivih - preveč.
|