RE: Zdravnica me je razkurila (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


srki -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 13:43:05)

Ko grem k zdravniku, telefon vedno dam na tiho zvonjenje.

Pa tudi bedno mi je, da bi mi ravno v tem času, ko sem pri dr., zvonil telefon. Pa mislim, da tudi ni nič tako nujno, da ne bi moglo počakat pol ure, razen če gre za življneje in smrt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 14:54:41)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Ko grem k zdravniku, telefon vedno dam na tiho zvonjenje.



Če ga že ne ugasnem, ga dam vsaj potihem, ker je to že itak splošno pravilo v zdravstvenih ustanovah.




tinkatonka -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 14:59:06)

Če si bila notri v ambulanti in je ravno pregledovala tvojo hčerkico ,je bilo zelo nevljudno in neprimerno od tebe, da si se javila, pa četudi je bilo nujno. Bi lahko počakala tistih 5 min, da bi dr končala s pregledom, potem pa v čakalnici poklicala nazaj. Mislim, da šefi takšni ali drugačni, če so mal človeški zastopijo, da se v ambulanti, medtem ko ti dr pregleduje bolnega otroka pač ne moreš oglasiti na telefon.





Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 14:59:40)

Pa mislim, da tudi ni nič tako nujno, da ne bi moglo počakat pol ure, razen če gre za življneje in smrt

Razen seveda, če si ti edini človek na svetu, ki lahko reši to življenje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] In seveda moraš računat še čas, da prideš do tja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 15:28:24)

Pa mislim, da tudi ni nič tako nujno, da ne bi moglo počakat pol ure, razen če gre za življneje in smrt

Razen seveda, če si ti edini človek na svetu, ki lahko reši to življenje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  In seveda moraš računat še čas, da prideš do tja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Se vedno me zanima, kateri je tisti poklic, kjer si po 10-ih urah se vedno nujno trazena osoba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Poleg gorske resevalne in gasilcev se ne morem spomnit nicesar...




Dashenka -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 15:54:51)

Saj ni ona kriva če ji telefon zvoni
A ti ga sklopiš k greš k zdravniku?


Ja, kdo pa drug[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hmm, meni veleva osnovni bonton, da na določenih mestih, med katere spada tudi čakalnica ZD, kaj šele ordinacija, mobilca dam na potiho.
In ni je službe, kjer ne bi zdržali pol ure brez tebe.

Osoren odnos zdravnik, je bil zato več kot pričakovan.





Dashenka -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 15:58:29)

Se vedno me zanima, kateri je tisti poklic, kjer si po 10-ih urah se vedno nujno trazena osoba .

Poleg gorske resevalne in gasilcev se ne morem spomnit nicesar...


No, obstaja še en kup dugih poklicev in delovnih mest, vendar to še ni opravičilo, da ti mobilc cinglja v ordinaciji. Višek neolikanosti pa je, da se nanj še oglasiš.






Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 16:00:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Se vedno me zanima, kateri je tisti poklic, kjer si po 10-ih urah se vedno nujno trazena osoba .

Poleg gorske resevalne in gasilcev se ne morem spomnit nicesar...


No, obstaja še en kup dugih poklicev in delovnih mest,


Po 10-ih urah sluzbe....kje me se lahko tako zelo in nujno pogresajo? Res me zanima.




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 16:00:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Pa mislim, da tudi ni nič tako nujno, da ne bi moglo počakat pol ure, razen če gre za življneje in smrt

Razen seveda, če si ti edini človek na svetu, ki lahko reši to življenje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  In seveda moraš računat še čas, da prideš do tja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Se vedno me zanima, kateri je tisti poklic, kjer si po 10-ih urah se vedno nujno trazena osoba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Poleg gorske resevalne in gasilcev se ne morem spomnit nicesar...


mogoče pa plače deli




Ronči -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 16:51:11)

Res, odnos na nuli - tvoj!




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 18:26:01)

IZVIRNO SPOROČILO: andreja32
M76, sem jaz tudi takoj pomislila na Kamnik...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Tudi meni se zdi zelo vljudno, če v ZD izklopiš zvonenje GSMja.
Drugače pa glede ZD Kamnik samo to: sicer nekaj ful dobrega nimam povedati čezenj, sploh čez dr. Breznikarja, ki bi me kmalu spravil na oni svet. Samo o dr. Novaku imam pa same pozitivne stvari za povedat. Res super pediater! Upam, da bo imel prostor še za mojo bebiko.




Gina -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 18:42:50)

Pa dobro no, a nobena nikdar ne pozabi ugasnit mobija? Jaz imam večino časa mobi vžgan, le če sem doma, ga ponavadi ne slišim, ker mi doma rata vseeno za ves svet. Res več ali manj pri zdravniku dam na vibro mobi, se mi je pa 2x zgodilo, da je mobi tulil ravno sredi pregleda. Res mi ni bilo glih fajn, rekla sem oprostite, dvignila, rekla tistemu, da ta hip ne morem, da bom poklicala nazaj, ker je bil tudi relativno nujni klic, odložila in me nihče ni zato zmerjal. Drugič sem ga zgolj izklopila, ko je zvonil in se tudi opravičila. Saj je res, 2x v sedmih letih je grozno ogromno, za v zemljo udret se po vaše. Matr, meni pa se zdi, da smo tolk nepotrpežljivi ratali, da nas itak že čist vse moti. Vljudno je ne zmerjat vsakega, ki ne dela vse v skladu z našimi pričakovanji. Vedno dosegljiv mobi ima nekaj skupnega z odgovornostjo. Včasih nisem bila sposobna se ne oglasit. Zdelo se mi je, da se moram oglasit, da sem dolžna, da je to stvar olike in kulture in bontona. In tudi je. Odgovorni ljudje se oglašajo. Res pa je, da ni najbolj vljudno, če ti zvoni tel. tam, kjer ni tolk zelo primerno, da ti. Ampak če nimaš navade kar naprej mobija ugašat ali kar naprej se delat, da te ni, ali če ti ne visi dol, a te bo kdo dobil ali ne, potem včasih pač pozabiš mobi ugasnit, ko bi bilo to smiselno. A zato je prav, da te zmerjajo? Saj smo samo ljudje, zmotljivi in zmedeni. Tale zdravnica je bila ena od bolj ego ljudi pač, samo sebe je videla, pa nepotrpežljiva. In takih je v našem zdravstvu čist preveč. Čist preveč - brez vseh mobijev na vseh področjih nepotrpežljivih - preveč.




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 18:56:19)

Jaz vedno izklopim zvonenje - v soli, v zdravstvenih domovih, povsod. Meni je zelo neolikano, da ti zvoni sredi kake take ustanove. Pri zdravniku pa ne bi dvigala telefona, razen ce bi bil kdo ogrozen in bi lahko kakorkoli pomagala.

Pa nikamor ne grem brez gsmja in ga skoz cekiram, ce je kdo klical/pisal itd.




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:00:18)

Jaz vedno izklopim zvonenje - v soli, v zdravstvenih domovih, povsod. Meni je zelo neolikano, da ti zvoni sredi kake take ustanove.


Enako oziroma ga niti ne ugasnem, ker piska se sama ne slisim.

Mi gredo tudi na jetra debatni klubi penzičev v cakalnicah in zvonenje telefonov. Pretirano iskanje pozornosti vsepovsod, nic drugega. Nujen klic je mogoce eden na tisoc, ali pa se manj.




tananejka -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:18:59)

Tudi jaz dam gsm potiho. Se je pa tudi meni 1x zgodilo, da sem pozabila. Ampak na kraj pameti mi ni prišlo, da bi se oglasila. Sem se pa opravičila zdravnici, "skenslala" klic in dala gsm potiho.

Meni res ni lepo, da se pogovarjaš med tem ko ti zdravnica pregleduje otroka.










Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:21:24)

Gina, zgolj retoricno vprasanje. Ko se pride k tebi na govorilne, ti je tudi ok, da zvonijo gsm-ji in da se starsi takrat pogovorijo, kar se pac imajo? Res svasta, danasnja sola.




ElaM -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:42:25)

Saj ni fora v tem, da ji je telefon zazvonil, se pač zgodi.  Neolikano je, da se je vpričo zdravnice po telefonu pogovarjala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley26.gif[/image] In res nobena službena zadeva ni tako nujna, da ne more počakati 5 min.




Gina -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:43:29)

Nihče se ni nikdar pogovarjal na govorilnih na dolgo in široko po mobiju. Je pa že komu zvonil telefon, pa tudi kak stavek, dva, tri je spregovoril, pa tudi vsak se je opravičil. In ne nikogar nisem zato zmerjala. In ne, ne moti me to, saj smo vendar ljudje. Pa saj ona tudi ni napisala, da je na dolgo in široko govorila po telefonu pri zdravnici. Napisala je,da se je javila. Jaz pač sklepam, da je zelo na hitro odpikala tisto osebo. In ne,ne zdi se mi to tako grozno in obtožujoče. Se zgodi. Če bi se na dolgo in široko menila, pa se mi ne bi zdelo glih sprejemljivo. Samo jaz tega ne razumem tako. Lahko pa pove tista, ki je prva pisala. Kako dolgo je trajal pogovor? Več kot 10 sekund, manj kot 10 sekund?




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:46:49)

Aha. ok, samo da vem, da je to primerno obnasanje v soli. Bom dala mobilca bolj na glas, da bom v trendu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Volga -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:47:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Lahko pa pove tista, ki je prva pisala. Kako dolgo je trajal pogovor? Več kot 10 sekund, manj kot 10 sekund?


Lahko bi ga tudi skenslala, če je že imela prižgan mobi. Sicer pa vsak po svoje.




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:49:38)

Mene pa se vedno zanima, kaksen nujen poklic opravlja?




Rubin. -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:56:34)

Od kafeta se mi bruha.


Volga kakšno kavo pa so ti ponudili? Ali bi rada kaj povedala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]?




tananejka -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:56:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Mene pa se vedno zanima, kaksen nujen poklic opravlja?



Ampak si pa firbčna danes[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Vprašanje, če boš izvedela odgovor?  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:58:00)

IZVIRNO SPOROČILO: tananejka

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Mene pa se vedno zanima, kaksen nujen poklic opravlja?



Ampak si pa firbčna danes[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


ja. ker se ne morem spomnit, kateri poklic poleg dveh prej nastetih je se tako nujnen. poleg zdravnika, ampak tam je ze bila.




Anonimen -> RE: Zdravnica me je razkurila (14.6.2008 19:58:47)

IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

Saj ni fora v tem, da ji je telefon zazvonil, se pač zgodi.  Neolikano je, da se je vpričo zdravnice po telefonu pogovarjala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley26.gif[/image]  In res nobena službena zadeva ni tako nujna, da ne more počakati 5 min.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tako je ElaM. Postavi nas nazaj na rdečo nit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>