kajsica -> RE: Ivf/icsi??? (17.6.2008 20:22:31)
|
Pikica, ne razumem te dobro! Katera G ti je rekla da greš na ICSI? Tvoja osebna ali v neplodnostin ambulanti? Lej ker tvoja osebna ti lahko da samo napotnico za neplodnostno in potem oni določijo kako in kaj dalje. Če nimaš pregrade, je super, kaj pa prehodnost jajcevodov, si bila na pregledu, kaj pa merjenje hormonov, da se vidi tudi kako ti ovuliraš, kaj pa pregled za endometriozo si imela???? lej tu je pa še toliko drugih če-jev, tako da..... Res pa je, da če ima tvoj slabe plavalčke, boš hitro prišla na ICSI, zavisi pa tudi v katero enoto boš šla! V MB je mislim da čakalna doba 8 mesecev za posvet, potem pa še ena dva meseca, da prideš do transferja. Kako je s pregledi v MB ne vem, to bi ti morale povedati punce ki so tam. Če ti ne uspe v postopku, je čakalna doba trenutno naslednjih 8 mesecev za posvet in tako dalje. V LJ na GK (tu sem jaz) je čakalna doba za posvet približno 3 mesece, pa pregledi pa vse kar boš morala dati skozi in koncu konzilij, mislim da tudi ne boš dosti kaj hitreje prišla skoz, da si pridobiš vse izvide. Če ti v postopku ne uspe, m oraš počakati 3 cikluse in greš lahko dalje. Toliko pa moraš počakati, ker je tvoje telo preobremenjeno od hormonov. Pri Rešu v Dravljah in postojni bi prišla po moje najbolje in najhitreje skoz, verjetno nekje v roku 2 mesecev, samo trenutno v kolikor mi je znano nima koncesijskih postopkov ampak samo samoplačniške. Moraš pa računati tudi na to, da so sedaj dopusti pred vrati in to ti doda še dodatni mesec. Pa samo še to; ne glede na to ali ima tvoj slabe plavalčke, je fajn da tebe tudi pregledajo, ker tudi ti imaš lahko kakšno malenkostno težavo, pa bi to pomenilo, da ne bi uspelo ali pa splave. Npr. endometrioza povzroča splave in nezmožnost zanositve.....Ker če greš na umetno oploditev, uspeh ni garantiran, gre pa veliko veliko živcev in je velik fizični napor za vsako žensko, zamisli si, da te stimulirajo s hormoni in da naravno proizvedeš eno do nekako 2 jajčeci v ciklusu, tu pa jih tudi 10 ali več. Moj nasvet, če veš da imata težave, čimprej pojdi po napotnico za neplodnostno ambulanto in pojdita dalje. Veliko sreče vama želim!!!! Če te pa še kaj več zanima, se nam pa pridruži na temi: Upajmo skupaj, IVF/ICSI junij, tam so dekleta zbrana in vseh lokacij in ti bodo lahko dale najlažje nasvet kako se odločiti. Vse pa smo v postopkih ali pa med njimi!!!
|
|
|
|