Tisti, ki ste že leteli z Easyjetom in/ali Ryanairom (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Anonimen -> Tisti, ki ste že leteli z Easyjetom in/ali Ryanairom (13.6.2008 13:08:19)

Nekaj mi ni čisto jasno - tile "hold bags", ki jih je potrebno doplačati (na strani piše, da je dovoljeno do 20kg, sestra pravi, da je baje 17kg) - a to pomeni število kovčkov?

In če imajo 3 osebe en kufer, sigurno nanese več kot 20kg, ampak a ni lažje en kufer, kot 2 tovorit s seboj? Ker ko smo pred 2 leti leteli z Ryanairom, smo imele 3 en kufer in smo seveda presegle dovoljeno težo za eno osebo, ampak ni bilo panike, ker je šlo tako, da je na več oseb. 

Kako je pa s tem pri Ryanairu? omejitev naj bi bila 15kg, ampak nič ne plačas števila kovčkov.

urskas -> RE: Tisti, ki ste že leteli z Easyjetom in/ali Ryanairom (13.6.2008 13:23:25)

predkratkim je bratranev potoval z Ryanairom in je z omejitvijo takole.
Omejitev je 15 kg, (po mojem mnenju je to takoj), za vsak kilogram se plača 15 EUR. Za dodatno prtljago pa se tudo doplača, ne vem pa koliko.

V glavnem, v eno smer mu niso nič omejevali in omenjali, za nazaj pa. Tako da je bilo kar težko prelagati prtljago iz kovčka v osebno prtljago.

Tole mu je pisalo na ticketu:
>  RYANAIR CHECKED AND CABIN BAGGAGE POLICY:
>  Each passenger is permitted to check in up to a
> maximum of 3 bags with a
>  combined weight of 15kgs subject to the payment of
> the applicable checked
>  baggage fees No pooling or sharing of baggage
> allowances is permitted, even

urška -> RE: Tisti, ki ste že leteli z Easyjetom in/ali Ryanairom (13.6.2008 13:24:41)

jaz sem šla s svojim sinom s TUIfly. skupaj sva lahko nesla 40 kg. sva mela pa vse v enem kufru in ni blo nobenga problema. tisto kar sva imela pa ročne prtljage (kar gre s tabo na letalo) sva mela pa v drugi torbi, in tistega sploh ne tehtajo. tko da jaz vedno ročno do konca nafilam, zato da potem v uni ni preveč.

Anonimen -> RE: Tisti, ki ste že leteli z Easyjetom in/ali Ryanairom (13.6.2008 13:24:58)

Ja, sem pogruntala, da ima Ryanair še 10€/osebo check-in na letališču + 20€/kovček. In po tej ceni, ki je zdajle, nas ceneje pride iz Brnika z EJ. Oz. razlika v ceni je nekje 30€, s tem da imaš lahko z EJ več prtljage in ni se treba vozit v Trst. Iščem mail, da njih kontaktiram. 

Anonimen -> RE: Tisti, ki ste že leteli z Easyjetom in/ali Ryanairom (13.6.2008 13:27:41)

Ko sem jaz letela z Easy jetom, sem ugotovila, da imajo manjše dimenzije hand-luggage kufrov kot so ponavadi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] V glavnem tisti kufer, ki ga jaz povsod drugod vedno nesem s sabo na letalo, so mi ga tam zavrnili in sem ga morala počekirat.

Špelca21 -> RE: Tisti, ki ste že leteli z Easyjetom in/ali Ryanairom (13.6.2008 14:03:46)

Oj. Ko smo šli mi v London lani jul sta mela našedva skupaj en kovček in sta mogla za nazaj ful doplačat ker je bil pretežek za 5 kg. Pa jih ni nič zanimalo da je za oba. Ne vem točno kok sta plačala samo vem da ful velik za tistih "usr****" 5 kil. Ostali smo mel pa tok manjše kovčke, da nismo mogl prestavit tistih njunih 5 kil.

sazi -> RE: Tisti, ki ste že leteli z Easyjetom in/ali Ryanairom (13.6.2008 14:14:36)

10€/osebo check-in na letališču + 20€/kovček

je že kar dolgo odkar sem letela z Ryanairom, ampak se nič ne spomnim, da bi morala kaj doplačat - se pa v treh letih lahko marsikaj spremeni

Stran: [1]