helenav -> RE: septembrke 4.krog (12.7.2008 20:07:40)
|
eko mene..tik pred mojo telovadbo...sem rekla, da bo danes pavza..ma jo bom naredila jutri mogoče. Pri meni je tako, da enkrat ko zalaufama, sem ful zagrizena, optimistična, jeklene volje..ampak bog ne dej, da pride kaj vmes in pretečejo trije dnevi od zadnje telovadbe..pol pa vse zapustim..res ne vem zakaj je to tako..od vedno sem taka..ko enkrat nekaj zapustim, zapustim za dolgo. zato se nikoli ne lotim teka, po prvem dežju bi bilo konec vsega. december-recept ala Helena: narežeš česen ( en košček) na drobne koščke in prepražiš na olivnem olju. Nato dodaš pelate ( jaz dam tisto šalšo ki nima celih kosov-mi rečemo passata di pomodoro, mislim d ase reče paradižnikova mezga). ne me spraševat po količini, ker ne vem, na oko. po par minutkah dodam olupljene in v multipratiku razrezane bučke( jaz jih tudi olupim in jih čidto zmiksa-kokr se da). dodam začimbe ( poper, sol, bazilika). Ponavadi dodam še nariban sir, tokrat ga nisme imela in sem dala smetano za kuhanje in je bilo vseeno ok. ene 20 minut na srednjem ognju dušim..če vidim da je pregosto zalijem z vodo alipa z belim vinom ( naj ne bo preveč gosto, sicer lazanja ne bo imela soka za upit). tako pripravljena zmes, se potem uporabi za pasticio. Plasti po želji...Jaz na pekač dam malček mezge, nato lazanjo, nato zmes, nato sottilette, nato lazanjo in končam z zmesjo, čez posujem parmezan ( sem dala že sottilette pa se rade zapalijo). 20 minut v pečico pri 200/180 . Z isto zmesjo, pa včasih napolnem tudi pašto v obliki velikih školjk ( žal, jih ne najdem povsod) vendar tukaj naredim zmes bolj gosto, da lažje napolnem školjke..ko jih napolnem, jih zložim v pekač, posujem parmezan in kislo smetano in v pekač samo enih 10-15 minut,m ker pašto v naprej na pol skuham. če se jo skuha do konca, se školjke rade zlepijo in razdirajo. eko pupe..veselo na delo Jaz pa grem: en dva en dva
|
|
|
|