Hope2 -> RE: zelenjava za juho (13.6.2008 10:36:37)
|
Za hude čase si nareži korenček na kolobarje in s pladnjem v zmrzovalnik, ko zamrzne, ga daj v vrečko in nazaj v zmezovalnik. Tudi grah lahko tako zamrzneš. Jaz sem danes že naredila zelenjavno župo iz zelenjave, ki sem jo našla v hladilniku. Ponavadi dam še kak košček piščanca, danes pa nam je zmanjkal. Da je župca dobila barvo in okus, sem na olivnem olju prepražila por, kolobarje korenčka in na zelo male kocke narezano 1/4 rdeče paprike. Zalila z vodo, solila in ko je zavrelo, sem not fliknila kocke bučk, brokoli in cvetačo ter ugasnila šporhet, počakala 10-15 min da se je zadnja zelenajva podušila in smo jedli. Včasih uporabim tudi malancan, vendar ga vedno narežem na male kocke, posolim in skupaj s porom ali piščancem prepražim na olju. Če ga dam kar tak kuhat, ga moj mož ne mara, ker ima ful bolj močen okus. Vso mogočo zelenjavo lahko daš v župo, tudi paradajz, bo fajno barvico dobila. Paradajz jaz vedno dam v govejo juho.
|
|
|
|