naj še pumpam? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


nia5 -> naj še pumpam? (12.6.2008 15:19:42)

To dojenje je prava znanost!! Zanima me če še naj pumpam mleko ali ne, do zdaj sem imela ful mleka-preveč, zdaj pa naj bi bil baje že čas (3 tedne), da se mi dojke uravnajo z količino popitega mleka, vendar jaz si še zaenkrat moram ven pumpat (sicer manj), saj imam drugače prsi čist trde in se bojim da ne bi prišlo do mastitisa. Po drugi strani pa me je strah da če neham pumpat bom imela premalo mleka. Ne vem kak bi naredla da bi bli ok.




Jelcy -> RE: naj še pumpam? (12.6.2008 15:39:53)

Jaz imam enak problem, od samega zacetka sem si morala izpumpat da sem ga sploh lahko podojila, ker ce ne mu je teklo skozi nos in se mu in mogel pozirat ker je prevec teklo. Naj ti povem da jaz pri 2 mesecih se vedno moram izbrizgat mleko in to po 100 ml iz ene dojke in ga pol iz te iste podojim. Cez dan se gre, ponoci je hudo ko je mleka vec podojim pa ga semo enkrat, zato se moram 2 na noc zbudit in si izpraznit dojke..me pa zelo bolijo. Kaj naj ti recem?..raje tako kot da ga nimas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.6.2008 16:29:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tintin -> RE: naj še pumpam? (12.6.2008 18:03:16)

Uh ja, ene pa res komplicirate z dojenjem....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa ne to vzet kot kritiko....ampak a so pred 100 leti ali pa recimo še danes, kje v Afriki, mislite da one pumpajo mleko, da si s tem zagotavljajo zadostno količino?
Sama dojim že dobrih 7 mesecev, brez problema. Pumpe nisem imela nikoli niti v rokah, mleka pa vedno več kot zadosti. Pač dojiš in to je to - otrok sam uravnava povpraševanje-ponudbo....Pa sproščeno, seveda. To je bistvo.
Srečno vsem!




Anonimen -> RE: naj še pumpam? (12.6.2008 18:04:08)

Toliko si spumpaj ali stisni, da napetost popusti.




Lantea -> RE: naj še pumpam? (13.6.2008 20:33:49)

Tudi jaz sem mislila, da je treba spumpat samo toliko, da napetost popusti. Pri meni je bilo pa bolje, da sem si kar precej spumpala - skoraj vse(potem, ko se je mala že najedla). Če sem si le toliko, da je napetost popustila, me je čez 15 minut spet vse tiščalo.
Ker sem se bala, da bi zaradi tega vedno nastajalo toliko mleka, sem to delala mislim da prve 3 tedne(ko sem imela res ful mleka preveč), potem pa sem poskušala pumpati vedno manj. In počasi se je uredila količina mleka s potrebami hčerke.




nananaja -> RE: naj še pumpam? (13.6.2008 20:43:54)

jaz pumpanje razumem tudi kot povečano povpraševanje. po moje se količina mleka lažje izravna, če iztisneš toliko, da napetost popusti, pa če je treba čez 15 min spet. pa tudi očitno je, da otrok pravilno sesa, torej mleka kasneje ne bo zmanjkalo, če si ne boste pumpale.




Stran: [1]