Kardiolog (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


xerox -> Kardiolog (12.6.2008 14:42:52)

Včeraj sem imela z mojim 1-mesečnim fantkom prvi pregled in sem dobila napotnico za kardiologa- srčni šum i.o. To piše na napotnici. Ko pa je pediatrinja videla, da sem vsa iz sebe, mi je rekla, da mi garantira, da ni nič, da naj se ne sekiram, ampak da hoče videti kaj bo rekel specialist na Metelkovi. Jaz pa mislim da mi ne bi dala za brezveze napotnico.

Kaj sploh je srčni šum in koliko je to nevarno in kako se zdravi??

Ali je imela še kakšna mamica tak primer??

Čisto sem na tleh!




racman2 -> RE: Kardiolog (12.6.2008 15:03:59)

Nama so že takoj v porodnišnici slišal in sva šli tudi h kardiologu, ima majhno luknjico na mišičnem delu srčka, VSD se reče, ponavadi se do 3 meseca samo zaraste, pri nama se še ni, pa je 5 mes. stara, so rekli da ponavadi ne dela težav in jo samo spremljajo, čez 1 leto imava kontrolo. Ko so jo gledali pri 2 mes na UZ so ji dali v ritko pomirjevalo, da je spala in lažje pregledajo. Sva bili na pediatriji v Lj.
Mene je tud ful skrbelo že v porodnišnici, pa so me pomirili.
Upam da bo tudi z vami vse o.k., če bi bilo kaj hujšega bi se znaki že pokazali, tko da kar pogumno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




potepinček -> RE: Kardiolog (12.6.2008 16:14:39)

Jaz sem bila z hčero na UZ pri kardiologu pred mesecem dni. Rekel je, da ima res malo šuma na srcu, vendar, da ni nobenih posebnosti. Šum je v otroški dobi zelo pogost. Če ni drugih posebnosti ni nevaren.




bodoča -> RE: Kardiolog (12.6.2008 17:59:52)

Mojemu se je pojavil šum pri 6 mesecih oziroma prej ga nikoli niso slišali. Mi je tudi dala napotnico za kardiologa in rekla, da najbrž ni nič posebnega, samo za vsak slučaj naj ga peljem.

No pa sma šla in je tudi kardiolog slišal šum na srcu, vendra mu ni bilo vse jasno, ker naju je še naročil na UZ srčka, ki ni pokazal večjih napak, ima rahel šum na srčku, ki se bo verjetno sam popravil, kontrolo ima mali pri štirih letih.

Tak, da ni nujno, da bo kaj groznega, vem, da je težko samo pomiri se kolk se da, pa držim pesti, da bo vse OK. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Duškica -> RE: Kardiolog (12.6.2008 18:22:50)

Nama pa je včeraj v posvetovalnici (pri 9. mesecih) tudi rekel, da sliši rahel šum in da to ni nič takšnega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Prej pa nikoli - zakaj šele pri 9. mesecih?
Je pa moja mama rekla, da se je meni slišal do 5. razreda OŠ. jaz se pa nič ne spomnim - očitno niso delali panike.




Felicita -> RE: Kardiolog (12.6.2008 18:32:08)

šum na srcu je v bistvu slabo tesnenje ene od srčnih zaklopk in je precej pogost pri predpubertetnikih. Blag šum na srcu skoraj vedno sam izgine (zaradi 'rasti' in krepitve srčne strukture se ponavadi tudi zaklopka popolnoma zapre sama od sebe).

Jaz sem ga tudi imela, me je osebni zdravnik kontroliral in je potem izginilo samo od sebe v cca enem letu (pojavil se je pri 7 letih, izginil v istem letu).




Pia77 -> RE: Kardiolog (15.6.2008 0:18:55)

Felicita je že lepo napisala. Šum na srcu je v bistvu posledica kakršne koli turbulence krvi. Če se šum sliši pomemben, je potrebno z ultrazvokom preveriti, ali obstaja kakšna srčna napaka (hudo puščanje zaklopk, luknjice v srčnim pretinih, ipd.). Če tega ne ugotovijo, si lahko brez skrbi.




Stran: [1]