gajči -> Gluten (12.6.2008 11:39:21)
|
Mi še sicer ne uvajamo GH, se na veselje obeh še vedno dojiva, sinček je star 4,5m. Se pa že malo pripravljam. Sem že kar nekaj prebrala, pa mislim, da mi ni treba omeniti, da sem od tega samo zmedena. Ta teden sem pri P dobila neko knjižico Prehrana dojenčka in malčka. Notri piše: "Zaradi spoznanja, da zgodnje dohranjevanje (pred 4. m) in poznejše dohranjevanje (po 7. m) z žiti, ki vsebujejo gluten, povečuje obolevnost za celiakijo pri otrocih z genskim nagnjenjem za to bolezen, pričnemo z uvajanjem manjših količin žitaric, ki vsebujejo gluten (pšenica, oves...), ko je dojenček še vedno pretežni del dojen (npr. v 6. m)." Pa me zanima kakšna navodila ste ve dobile glede glutena, ker patronažna, ki je bila prejšnji teden pri nama, je rekla, da gluten šele tam proti 1 letu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa še mlečni izdelki: patronažna je rekla maslo, jogurt, skuta takoj od začetka, v knjižici piše, da lahko dojenčka po 10. m seznanimo z manjšimi količinami kravjega mleka oz. mlečnih izdelkov.
|
|
|
|