Pobalami -> RE: A sploh kakšne kaplice pomagajo??? (12.6.2008 21:24:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška lefaxin - lekarne v avstriji lefax - lekarne v nemčiji millicon gocce - lekarne v italiji kar dobiš pri nas so sab simplex. in ene hvalijo tudi gas bimbi, ki se dobijo v naših lekarnah, ampak jaz teh nisem sprobala. urška kot si napisala so zgornje kapljice na bazi simeticona. Zmanjšajo površinsko napetost tekočine in tudi plini se iz črevesja lažje izločijo. gas bimbi, kapljice iz koroških, tržiških lekarn, babynos so na bazi zelišč. In imajo drug način delovanja, pomirjajo. Prav tako plantex. Pri enih pomaga eno pri drugih pa drugo, pri tretjih kombinacija obojega pri četrtih nič. Mojemu so najbolj pomagale lefaxin- krče so olajšale odpravle pa jih niso. tržiške kapljice sem mu pa zvečer dala na dudo, da se je umiril- so namreč sladke. Sem pa ravno brala včeraj (knjiga, ki je ta teden izšla z nedeljcem kako si s hrano zdravimo prebavila), da je zelo velik procent krčev posledica preobčutljivosti na kravje mleko oz. proteinov v njih. Tudi mame, ki dojijo imajo ta protitelesa v svojem mleku. Te proteini ostanejo v mat. mleku še en teden po tem, ko neha uživati mlečne proizvode. Tako,da probaj biti dva tedna brez kravjega mleka, proizvodov pa boš videla. Sicer vemo kako je s tem raziskavami in priporočili, ampak dva tedna biti na dieti ni veliko žrtvovanje, če zna kaj pomagati.
|
|
|
|