Naty*Taja -> RE: 3 leta in še plenička (4.8.2008 17:02:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Vse si vredu napisala samo to s tuljenjem mi ni všeč. Nekaj je če mu nekaj ne dovoliš, vzameš določeno stvar, igračo in se dere. Drugače je če mu vzemeš dudo, plenico, nekaj kar je njegovo. To je stvar na katere je navajen in mu je res težko sploh, če se mu na silo vzame. Se strinjam z Gino v čisto vsem, tudi v tem, kar ti negiraš. Namreč tudi za te stvari se moramo starši odločiti, kdaj jih bomo vzeli (dudo, flašo, plenico), ker zaenkrat ne poznam nobnega otroka, ki bi pri 24 mrekel: mami, na dudo, zdaj sem pa že velik. In četudi je kakšen, je takih morda 10% vsem ostalim pa se je težko odvaditi razvad. Če se starši ne odločimo drugače. Jaz pa čist nič! Ni res, da se otroci o tehle zadevah ne odločajo sami! Naš je sam od sebe pljunil dudo ven pri 9 m in je ni več zahteval! Pa mu je niti slučajno nisem hotla še vzet. Po moje je veliko odvisno od psihe in odnosov v družini za vse tele zadeve. Če je otrok zadovoljen in ima čustveno oporo pri starših vedno, tudi ko so utrujeni ... pačč ne rabi dude, ninice... Ja, pa tudi plenico je pri slabih treh letih sam odklonil in se odločil za gate! Brez problemov je lulal in kakal na wc. Ponoči sem mu jo še uturila, ker je veliko spil in trdno spi - no včeraj pa je rekel, da je ne rabi več in postla je suha! Tak da po moje je čist vse odvisno od posameznika in njegovega okolja, neglede na vsa strokovna mnenja! Se pa vsi odločamo zase, kako bomo razmišljali in to ponavadi iz izkušenj. Po moje tista, ki je pri letu in pol začela otročka dresirat brez plenice, ji je tudi uspelo in verjame, da je tako prav... Kakorkoli prav je za vsakega tako, kot želi in mu uspeva...
|
|
|
|