kredit (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

lex -> kredit (11.6.2008 8:03:17)

Zanima me predvsem tole: pri kreditih je potrebno predložit predračune. Ali je potem potrebno dati tudi račune, da izplačajo kredit ali so dovolj samo ti predračuni in dobiš denar nakazan?

Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Pingvinčica -> RE: kredit (11.6.2008 9:24:32)

Pri nama je bilo tako, da so plačali po predračunu kar na TRR prodajalca. 

tehnofil -> RE: kredit (11.6.2008 9:30:48)

Pojma nimam. Prvo sem jemal na up v trgovini  (na vasi) do ene 2,5 mio sit. Potem so moj kredit so nakazali na gradbeno trgovino (na vasi) in sem potem tja hodil po material. Na koncu smo poračunali. Prvo sembil jaz v plusu potem pa so bili oni nekaj časa v plusu.

Marogica -> RE: kredit (11.6.2008 9:36:34)

Odvisno, kako se dogovoriš oz. kakšen kredit imaš. Pri meni je bilo tako, da sem morala prinesti predračune, nato pa račune, na katere so nakazovali denar. Da pa se dogovoriti, da del denarja dobiš v kešu. Vsaj pri nas se je dalo tako dogovoriti.

tehnofil -> RE: kredit (11.6.2008 12:40:17)

Da pa se dogovoriti, da del denarja dobiš v kešu.

Ja, samo obvezat se moraš, da ga boš porabil za gradnjo, tako da moraš imet za vsak slučaj kontrole par računov. Pa saj če gradiš, je itak celega kredita premalo.

Marogica -> RE: kredit (11.6.2008 14:46:24)

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Da pa se dogovoriti, da del denarja dobiš v kešu.

Ja, samo obvezat se moraš, da ga boš porabil za gradnjo, tako da moraš imet za vsak slučaj kontrole par računov. Pa saj če gradiš, je itak celega kredita premalo.

Meni to ni bilo treba, saj kot si napisal, tako ali tako porabiš cel kredit. Je pa bilo datumsko določeno, do kdaj sem kredit morala porabiti. Zato pa so mi dali en del v kešu, najbrž...ker vedo, da ne gre vedno vse po planu.

Anonimen -> RE: kredit (11.6.2008 18:27:49)

Cisto odvisno od banke.

PikicaStonoga -> RE: kredit (1.7.2008 22:35:45)

Midva jemljena na LB hipotekrnega, pa gre nekaj direkt na Marles osalo pa porabiva - brez predračunov.

Drnula -> RE: kredit (2.7.2008 14:41:05)

Odvisno od banke in tudi od podružnice te banke. Načeloma hočejo imet in meni je to razumljivo. Bolj kot to, da ko so nama odobrili hipotekarni kredit so nama ga v celoti -100% kar nakazali na TRR - 85.000 EUR s tem, da sva imela takrat edino luknjo za bajto na parceli. Klet smo potem šele začeli zidat, za gor pa smo imeli pogodbo za montažno. 
Tako da sva bila kar malo na preizkušnji, če jo mahneva na kake počitnice. Ta

alexandy1 -> RE: kredit (20.7.2008 22:56:50)

pri podjetju fleksi.com imajo zelo ugodno kreditiranje fasad in  ometov tlakov. mislim da je obrestna mera 3,9%. pa še oni ti večji del speljejo. pokliči in se pozanimaj .070/748748

Anonimen -> RE: kredit (20.7.2008 23:06:42)

IZVIRNO SPOROČILO: alexandy1

pri podjetju fleksi.com imajo zelo ugodno kreditiranje fasad in  ometov tlakov. mislim da je obrestna mera 3,9%. pa še oni ti večji del speljejo. pokliči in se pozanimaj .070/748748

pa se ena reklama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

no, saj mogoce je placana.

Stran: [1]